W tym temacie rozmawiamy na temat ZDROWIA, DIET I ĆWICZEŃ . Rozmawiamy o tym jak o siebie dbać, jakie diety stosować i jak ćwiczenia wykonywać by nasze ciało było w najlepsze kondycji.
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
ZDROWIE, DIETY I ĆWICZENIA VOL. 4 strona 44 z 55
też mam ten problem :/ i wcale nie wydaje mi się by był lżejszy niż np. schudnięcie :)
Przytyć? Ohh skąd ja to znam :D do 19 roku życia na granicach niedowagi, lub niedowaga.
Dużo ruchu, sport, chodzenie na piechotę.
Jak poszłam do pracy dopiero przybrałam brakujące 5kg :)
Oczywiście nie polecam ograniczania ruchu. A jak wiele osób napisało, koniecznie trzeba ustalić sobie rytm dnia czy to przy odchudzaniu, czy przy nabieraniu masy ciała (nie tłuszczu).
Suplement diety, co o tym sądzicie. Czytam i czytam i sama nie wiem co jest dobre. Nie mam czasem czasu, albo pieniędzy na kupienie czegoś "zdrowego" i zdarza się, że jem po prostu to co muszę czyli np. placki ziemniaczane. Mam słabe włosy, cera też nie jest najlepsza, bo ciągle walczę z porami i wypryskami, pazurki się rozdwajają itp. Ogólnie czuje, że mój organizm jest zasyfiony. Poza tym nie chcę od razu drastycznie zmieniać nawyków żywieniowych lecz czuje, że brakuje mi jakiś witamin.
Jaki według Was suplement powinnam zakupić? Może najpierw zrobić badania krwi i zorientować się czego mi brak?
@Zadziora
Wg mnie lepiej zacząć od zmiany diety. Suplementy jak sama nazwa wskazuje są dodatkiem do diety, jeśli ta jest niezdrowa to suplementy nic nie dadzą.
P.S. Jabłka są tańsze niż ziemniaki z cukrem i śmietaną ;P
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
No właśnie pisali w necie że jak mam np. rozdwajające paznokcie, to brakuje mi np. błonnika czy innego gówna i powinnam to łykać;p
Ziemniaki dostałam za free ;p
najlepszy byłby chyba jakiś zwykły zestaw witamin typu centrum lub coś w ten deseń
nie umiem ci w tej kwestii poradzić, bo sama nie łykam takich specyfików
ziemniaki maja dużo potasu i skrobi więc nie są całkiem bezwartościowe :D
O ile się nie mylę, to mmaryjka pisała, że w zestawach typu Centrum jedne składniki wykluczają drugie
Podbijam pijaną. Nie trzeba od razu drastycznie zmieniać stylu życia. Wystarczy zacząć małymi kroczkami, np. od picia większej ilości wody (jest tania ;)), zacząć jeść produkty bogate w błonnik (brązowy ryż, orzechy, kaszę gryczaną, wcześniej wspomniane przeze mnie jabłka.
Na kij sie faszerować tabletami, jeśli wystarczy sie przejść do spożywczego i dostać błonnik w o wiele cenniejszej, naturalnej i przede wszystkim zdrowszej dla żołądka formie :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
tak Sarunie ale pokazała brzucha i była różnica