malami81
malami81
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 czerwca 2013
styka51
styka51: czy gdzies wspomniałam o

a napisalam, ze wspominalas? ;)
styka51
styka51: Hostessy, sprzątaczki, ochroniarze -> orzeczenie musi być ;D Nie wspominając o cudnych ofertach pracy w niemczech jako opiekunka starego Hansa

moja cala rodzina po studiach pracuje w zawodach, wiekszosc studia skonczyla kilka lat temu (plus moja siostra jeszcze teraz doktorat robi), wiec tez nie mozna mowic o jakims zawrotnym doswiadczeniu.
styka51
styka51: A praca na stanowiskach psychologa czy nauczyciela jest dostępna dla tych, któzy mają znajomości,

wszyscy psychologowie i nauczyciele w mojej rodzinie dostali prace bez znajomosci :) nie wierze w lut szczescia.
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Coraz gorzej w Polszy niestety, chcą 5 letnie doświadczenie itp itd. aż szkoda po kroć o tym pisać. Wszystkim po studiach polecam budżetówkę to jedynie się trzyma.

czesc mojej rodziny pracuje w Trojmiescie, nikt z nich nie mial problemu ze znalezieniem pracy, nawet bez doswiadczenia zaraz po studiach.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  29 czerwca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ostatnio " hitem " jest piórko na paznokciach , wiecie może czy w empiku coś takiego dostanę ? http://www.zeberka.pl/img_new/2013/02/wasze-paznokcie-03.jpg

Te piórka to się wtapiało już ze 2 lata temu więc to raczej nie jakiś ostatni hit ;)
Ja kupowałam wieki temu je na allegro, ale i u mnie w sklepikach w małej dziurze były te piórka.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  29 czerwca 2013
massacre
massacre: czesc mojej rodziny pracuje w Trojmiescie, nikt z nich nie mial problemu ze znalezieniem pracy, nawet bez doswiadczenia zaraz po studiach.

Ciekawe ile im płacą i jak im się wiedzie. Samo wynajęcie mieszkania w 3city to koszt spokojnie tysiaka. Fakt faktem, że tu łatwiej znaleźć robotę niż na okolicznych wiochach gdzie etaty są zaklepane do śmierci i przechodzą w rodzinie z pokolenia na pokolenie.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

styka51
styka51
  29 czerwca 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Oo to może Ciebie chociaż puści w kamasze :-D

Do straży chętnie, ale rekrutacja ciężka. A on ma dokumentacje z tego, że startował w zawodach osp, że jakies szkolenia przechodził itp. A teraz 25 lat stuknęło i lipton -,-
massacre
massacre: a napisalam, ze wspominalas? ;)

Może tak...
massacre
massacre: moja cala rodzina po studiach pracuje w zawodach, wiekszosc studia skonczyla kilka lat temu (plus moja siostra jeszcze teraz doktorat robi), wiec tez nie mozna mowic o jakims zawrotnym doswiadczeniu.

Czyli jedynie pogratulować :tak:
massacre
massacre: wszyscy psychologowie i nauczyciele w mojej rodzinie dostali prace bez znajomosci :) nie wierze w lut szczescia.

Uwierz ;) Na pewno miał na to wpływ okres w jakim pokończyli studia.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 czerwca 2013
styka51
styka51: Do straży chętnie, ale rekrutacja ciężka. A on ma dokumentacje z tego, że startował w zawodach osp, że jakies szkolenia przechodził itp. A teraz 25 lat stuknęło i lipton -,-

Czemu lipton ?

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

pijana
pijana
  29 czerwca 2013
styka51
styka51: Stracha mam u dupy. Co chwilę ktoś na fejsie pisze, że zdał, a to licencjat, a to magistra i boję się, że będę jedyną, która nie będzie mogła pochwalić się tym
Uwierz w siebie, dziewczyno ! :*
@massacre
Asiu, poczytaj ile szkół się zamyka i ilu nauczycieli nie wróci do pracy we wrześniu :)
styka51
styka51
  29 czerwca 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Czemu lipton ?

Gdzieś było napisane, że do 25 r.ż. przyjmują. Musze sprawdzić.

Konto usunięte
Konto usunięte: Uwierz w siebie, dziewczyno ! :*

Spoko ;)
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 czerwca 2013
styka51
styka51: Gdzieś było napisane, że do 25 r.ż. przyjmują. Musze sprawdzić.

Nie słyszałem o takim zapisie :woot:

styka51
styka51
  29 czerwca 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Nie słyszałem o takim zapisie

Faktycznie, teraz czegoś takiego nie widzę. Musze Mankowi powiedzieć :pavarotti:
massacre
massacre
  29 czerwca 2013

@Nuti, dobrze im się wiedzie, maja własne mieszkania, nie wynajmują

@Styka, nie może. Wiedzialabym gdybym coś takiego pisała.
Nie sadze by kilka lat robiło znaczna różnice tego czy ktoś znalazł prace czy nie. Nie powiem, to że co drugi teraz ma licencjata na pewno wpływa na rynek pracy, ale nie oszukujmy się, jak ktoś nie ma jaj to nigdzie nie znajdzie pracy, nieważne w jakim miejscu na świecie jest i ile dyplomów ma w teczce.
Ludzie wybierają jakieś dupne, zazwyczaj najłatwiejsze kierunki byleby tylko tego licencjata mieć, a potem narzekają że pracy nie maja, bo takich jak oni jest tysiące.... Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Żeby nie było, to nie jest stwierdzenie w żaden sposób personalne, piszę ogólnie.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  29 czerwca 2013

@pijana, niech zamykają. Dobrym nauczycielom utrata posad nie grozi, a tym co poszli na łatwiznę i zostali nauczycielami bo "to jeden z latwiejszych wyborów zawodowych" nie współczuję. Patrząc na nauczycieli mojegolodszego rodzeństwa, sama bym polowe z nich pozwalniała.

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 czerwca 2013
styka51
styka51: Faktycznie, teraz czegoś takiego nie widzę. Musze Mankowi powiedzieć

Wcześniej pewnie też tego nie było :P

massacre
massacre: dobrze im się wiedzie, maja własne mieszkania, nie wynajmują

Burżuazja !

massacre
massacre
  29 czerwca 2013

@Nuti, może dlatego że moja rodzina nigdy do biedaków nie należała? Tylko do ludzi cieżko pracujących na swój sukces i przede wszystkim wierzących w siebie. Najłatwiej jest rozłożyć ręce i płakać, że nie ma pracy i że to wszystko wina Tuska lol

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 czerwca 2013
massacre
massacre: uti, może dlatego że moja rodzina nigdy do biedaków nie należała? Tylko do ludzi cieżko pracujących na swój sukces i przede wszystkim wierzących w siebie. Najłatwiej jest rozłożyć ręce i płakać, że nie ma pracy i że to wszystko wina Tuska lol

A kto narzeka?! 4 koła na rękę plus za 7 lat emerytura a mam 27 lat. Donaldinio ! :D

massacre
massacre
  29 czerwca 2013

Bo Ty Nutku masz prawdziwy kierunek studiów skończony, więc nie o Tobie mowa :)
Mój wujek teraz ma 5 ofert pracy w swojej firmie, jednej z większych w Poznaniu, długoletniej (założył w 1984). Umowa o prace, dobre siano i benefity. Niestety szuka inżynierów, a teraz prawie każdy ma licencjata z socjologii lub innych równie prestiżowych kierunków ;D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.