malami81
malami81
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  24 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: no Ty akurat tak, naturalne planowanie rodzinki
Zawsze jednak to minimum informacji mialam (ostatnia data miesiaczki, dlugosc cyklu)
Konto usunięte
Konto usunięte: kurcze tak czytam co piszesz o tej Waszej służbie zdrowia, tam na prawdę poważnie do Was podchodzą
Co TY, jest wiele do ponarzekania :Rotfl: Trzeba trafic na odpowiedniego lekarza, ile to ja sie nameczylam, zeby w koncu mnie zaczeli powaznie traktowac. Moja wczesniejsza lekarka kazala nam dalej starac sie bez zadnych badan, nie moglam ja ublagac nawet o zwykle badanie krwi :/ Wiec poprosilam o lekarke, ktora zajmuje sie moim dzieckiem i partnerem.
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba, że dużo płacisz
Nie. To nie Norwegia :D Te badania sa z NHS (polskie NFZ), mam dodatkowe opcje, bo moj pracodawca w pakiecie oferuje ubezpieczenie BUPA, dzieki czemu mam np. stomatologa za darmo dla siebie i dla rodziny (za stomatologa normalnie sie tutaj placi z wyjatkami - nie placa kobiety w ciazy, matki dzieci do pierwszego roku zycia i ubodzy na zasilkach, ale ci to nawet weterynarza maja za friko).
Konto usunięte
Konto usunięte: przecież na te niecałe 30minut w gabinecie ginekologicznym
patrzac u siebie na Londyn, musze wziac caly dzien wolny. Dojazdy trwaja czesto 3x dluzej niz sama wizyta. To potrafi zniechecic.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  24 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: kurde, bać to się można dentysty bo bierze wiertło i wierci dziurę, ale ginekologa?

no ja po jednej wizycie u ginekologa prawie ryczałam, byłam tak blada, że babka nie chciała mnie z gabinetu wypuścić bo myślała, że zemdleję :ninja:
styka51
styka51: właśnie jak jest z nadżerkami? Wypala/wymraża się je czy dopiero po ciąży?

wypalania nie polecam, zostaje po nim blizna dlatego lepiej chyba jest je robić po urodzeniu dziecka.
wymrażanie można mieć będąc nieródką, ja miałam laser. są jeszcze jakieś tam kwasy, ale najlepszymi metodami są chyba laser i wymrażanie
pijana
pijana
  24 maja 2013

W Polsce też trzeba zarezerwować pół dnia na lekarza - na stanie w kolejce. Akurat ja i moja mama nie mamy żadnych obaw, latamy po lekarzach często, ona non stop robi jakieś badania, i dobrze. Ja trochę rzadziej, zresztą takie jak mammografia czy holter mnie nie dotyczą, a mamy owszem.

w00tjump
w00tjump
  24 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: bo przecież cytologia jest darmowa dla każdej kobiety, niezależnie od wieku.

chodzicie na fundusz do ginekologa? nie ma sytuacji typu zapis do lekarza z pollrocznym wyprzedzeniem i pozniej i tak nie chca robic zadnych badan?
Konto usunięte
Konto usunięte: Więc, czy pamiętacie o badaniu cytologicznym? :)

moja lekarka na tym zarabia, wiec pamieta:rotfl:
styka51
styka51
  24 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: wypalania nie polecam, zostaje po nim blizna dlatego lepiej chyba jest je robić po urodzeniu dziecka. wymrażanie można mieć będąc nieródką, ja miałam laser. są jeszcze jakieś tam kwasy, ale najlepszymi metodami są chyba laser i wymrażanie

Bo mi gin powiedziała, że mam małą, ale będzie to kontrolować i najlepiej właśnie wymrozić, ale po ciąży.
mmaryja
mmaryja
  25 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: chodzicie na fundusz do ginekologa? nie ma sytuacji typu zapis do lekarza z pollrocznym wyprzedzeniem i pozniej i tak nie chca robic zadnych badan?

byłam raz i to w ciąży. termin wizyt to około 2-3 tygodni, ale kobiety ciężarne mają pierwszeństwo. moje koleżanki chodzą do ginekologa na nfz i tremin czekania na wizytę raczej nie przekracza 1,5 miesiąca, a na cytologię spokojnie można się zapisać ze sporym wyprzedzeniem.
tak naprawdę sporo przychodni publicznych robi problemy i wydłuża tak terminy wizyt aby przychodzić do nich do gabinetów i płacić za na przykład cytologię. ja bym tego nie robiła gdybym nie miała pakietu w lux medzie.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  25 maja 2013

A ja lubię chodzić do dentysty :ninja:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

w00tjump
w00tjump
  25 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: tremin czekania na wizytę raczej nie przekracza 1,5 miesiąca, a na cytologię spokojnie można się zapisać ze sporym wyprzedzeniem.

wlasnie pare lat temu, jak sie pierwszy raz wybieralam do gina i dzwonilam do sieci przychodni do ktorych chodze do ogolnego, to ponad pol roku mi powiedzieli-super, szczegolnie przy nieregularnym okresie trafic w termin....
z cytologia to tez nie jest jakies strasznie drogie prywatnie - ponizej 50 zl, 2 razy do roku dla wlasnego dobra kazda kobieta powinna bez wahania wydac jesli na fundusz nie chodzi...
madzia2143
madzia2143
  25 maja 2013

jakbyście mogły coś zmienić zatem to co byście zmieniły? Ja na pewno bym wprowadziła obowiązkowe pogadanki na ten temat właśnie, im wcześniej zacznie nam się wpajać to do tym lepiej. Lata miną, i stanie się naszym nawykiem dbanie o własne zdrowie.

Babsy
Babsy
  25 maja 2013

mam juz kolejna w zyciu nadzerke, bodajze przez podanie oksy przy porodzie, po czym szyjka za szybko sie rozszerza i peka;/ pare lat temu juz mialam, i zostala wypalona- o ile dobrze pamietam, cytologie mialam ostatnio na wizycie popologowej :)

w00tjump
w00tjump
  25 maja 2013

informacje sa rozne w internecie - nadzerka to tylko rodzaj rany, czy nablonek gruczolowy tez? :woot:

pijana
pijana
  25 maja 2013
massacre
massacre: A ja lubię chodzić do dentysty

Ja też :P Ale teraz pierwszy raz się boję, bo będę miała wycinane (nie wyrywane) ósemki. Ale nie boję się samej wizyty, tylko bólu po.
Babsy
Babsy
  26 maja 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

osemki ktore jeszcze nie wyszly? Seba mial wycinana 3 lata temu, spuchniety byl potem jak balon, nie mogl domknac ust przez kilka dni i zoladek juz go bolal od przeciwbolowych;/ moze Ty zniesiesz to lepiej, oby, bo az szkoda bylo na niego patrzec.

pijana
pijana
  26 maja 2013
Babsy
Babsy: osemki ktore jeszcze nie wyszly? Seba mial wycinana 3 lata temu, spuchniety byl potem jak balon, nie mogl domknac ust przez kilka dni i zoladek juz go bolal od przeciwbolowych;/ moze Ty zniesiesz to lepiej, oby, bo az szkoda bylo na niego patrzec.

Dokładnie, nie wyszły i nie ma miejsca żeby wyszły. Nawet jeśli zniosę trochę lepiej to takich zabiegów będę miała 2 albo 3 więc dramat :ninja:...
Babsy
Babsy
  26 maja 2013

ooo kurde, wspolczuje;/

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.