malami81
malami81
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryja
mmaryja
  26 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja na pewno bym wprowadziła obowiązkowe pogadanki na ten temat właśnie, im wcześniej zacznie nam się wpajać to do tym lepiej.

ja jestem za tym aby w końcu ciało przestało być tematem tabu i pogadanki w szkole to powinna być teoria, a w praktyce powinni z ciałem oswajać rodzice, już od maleńkości.
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale teraz pierwszy raz się boję, bo będę miała wycinane (nie wyrywane) ósemki. Ale nie boję się samej wizyty, tylko bólu po.

ja miałam wycinane dziewiątki. nie bolało mnie jakoś szczególnie - no może pierwszego dnia, ale wzięłam tramal i mi przeszło. tylko miałam spuchniętą japę przez prawie 2 tygodnie.
Konto usunięte
Konto usunięte: 2 razy do roku dla wlasnego dobra kazda kobieta powinna bez wahania wydac jesli na fundusz nie chodzi...

u mnie cytologia kosztuje około 100zł. a sęk w tym, że nawet wydawać nie trzeba, a i tak kobiety mają to w dupie, a później płacz i zgrzytanie kiedy się okazuje, że trzeba ciąć macicę. naoglądałam się już takich i jeszcze gorszych przypadków, dziękuję postoje:and:
spokojnie wystarczy raz w roku, jeśli ktoś ma stałego partnera + brak rodzinnych skłonności to nawet raz na dwa lata
w00tjump
w00tjump
  26 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: a później płacz i zgrzytanie kiedy się okazuje, że trzeba ciąć macicę. naoglądałam się już takich i jeszcze gorszych przypadków, dziękuję postoje

taaa. nawet bez wyksztalcenia medycznego sie takie przypadki poznaje. moja babcia - juz nie mowie o cytologiach, nie zwracala uwagi nawet na lejaca sie krew w alarmujacej skali przez dlugi czas, juz dobrze po menopauzie. ledwo przezyla.
ale to takie pokolenie, nawet nasze nie ma w pelni odpowiedniego podejscia, dopiero pewnie nasze corki beda sie wszystkie badac i chodzic do ginekologow:)
pijana
pijana
  28 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ja miałam wycinane dziewiątki.

:wtf: Dziewiątki !? Myślałam, że ósemki to koniec. Każdemu wychodzą dziewiątki ?
mmaryja
mmaryja
  28 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Każdemu wychodzą dziewiątki ?

nie, jednemu na tysiące:wtf: i oczywko ja byłam jedną z tym osób, ale mój pradziadek też miał nadprogramowe uzębienie i to do śmierci, a pożył 86 lat, to mnie pociesza
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 maja 2013

skonczylam skladac sofe i stolik na kawe z Ikei, przy pomocy prawdziwych narzedzi mlodego (sa w mniejszym rozmiarze, wiec akurat idealnie pasuja mi do dloni)
jestem jackass :rotfl:
(poza tym, ze zaczelam o 9:00 rano...)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  29 maja 2013

widzisz chętnie bym Ci pomogła, bo miesiąc temu złożyłam tyle mebli w pracy, że czuję się w tym prawie, że jak ekspert:P

mmaryja
mmaryja
  29 maja 2013

ja jak skręcałam stolik z ikei to źle przykręciłam nogi, a nóżki są wygięte i wyglądał całkiem zabawnie
to ten dokładnie, żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia bo sama śmiałam się parę minut
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20133400/

massacre
massacre
  29 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: widzisz chętnie bym Ci pomogła

poradzilam sobie sama :D
Konto usunięte
Konto usunięte: ja jak skręcałam stolik z ikei

stolik akurat poszedl plynnie, za sofe zabralam sie za szybko bez spojrzenia w instrukcje i sruby zle powkrecalam... Tak czy siak czuje sie dobrze, kolezanki zazwyczaj zamawiaja z ogloszen kolesi, ktorzy im to skladaja...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  29 maja 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
massacre
massacre: poradzilam sobie sama :D

zuch kobieta;)
massacre
massacre: stolik akurat poszedl plynnie, za sofe zabralam sie za szybko bez spojrzenia w instrukcje i sruby zle powkrecalam... Tak czy siak czuje sie dobrze, kolezanki zazwyczaj zamawiaja z ogloszen kolesi, ktorzy im to skladaja...

jak dla mnie kasa niepotrzebnie wydana, większość mebli do składania nie jest jakoś super trudna, nie licząc tych które mają spore gabaryty
mmaryja
mmaryja
  29 maja 2013

moja znajoma pracowała w ikei za młodu i zawsze, każdego dnia w którym pracowała miała do opowiedzenia ciekawe anegdotki jak ludzie dzwonią i się pytają jak coś złożyć, albo wręcz nakazują, że ktoś ma przyjechać i im pomóc;)

massacre
massacre: za sofe zabralam sie za szybko bez spojrzenia w instrukcje i sruby zle powkrecalam

też nie patrzyłam w instrukcję, więc poza nogami przykręciłam też źle szynę na szufladę, ale stolik stoi i się trzyma kupy jak na razie
massacre
massacre
  29 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: nie licząc tych które mają spore gabaryty

no wiekszosc takich, zwlaszcza gdzie instrukcja przewiduje dwie + osoby
Konto usunięte
Konto usunięte: albo wręcz nakazują, że ktoś ma przyjechać i im pomóc

:rotfl: Gdyby tak bylo mozna, to nie sadze by Ikea miala takie tanie meble :rotfl:
Konto usunięte
Konto usunięte: też nie patrzyłam w instrukcję

dosc kobiece :rotfl: ;)

mirra20
mirra20
  29 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: moja znajoma pracowała w ikei za młodu i zawsze, każdego dnia w którym pracowała miała do opowiedzenia ciekawe anegdotki jak ludzie dzwonią i się pytają jak coś złożyć, albo wręcz nakazują, że ktoś ma przyjechać i im pomóc;)

podejrzewam, że w mojej pracy też mnie to czeka
massacre
massacre: no wiekszosc takich, zwlaszcza gdzie instrukcja przewiduje dwie + osoby

no pewnych rzeczy się nie da przeskoczyć niestety
massacre
massacre
  29 maja 2013

Ja dałam radę wracając do mojego pierwszego posta, bez dzwonienia :D a sofa z tych co 2+ osoby. Wykorzystałam młodego, ma ferie w szkole, deszcz za oknami to co będzie się obijał :rotfl:

Paulinessa
Paulinessa
  29 maja 2013

Która oglądała Gossip girl? Kiedyś czytałam książki, serial jakoś zostawiłam na potem. No ale obejrzałam baaardzo szybko.

Tylko mnie tak cholernie rozczarował fakt, kto się okazał plotkarą? To nielogiczne, reżyserka musiała wpaść na to stosunkowo późno, bo błędy w scenariuszu są masakryczne w takim razie.

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
wpis jest ukryty
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.