malami81
malami81
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
ZlMNA
ZlMNA
  29 kwietnia 2013
Mam pytanie , poszukuję pędzla do rozcierania cieni z końcowym efektem : Mi się niestety odcina granica co mnie irytuje strasznie ;-( Mam dostep do Hakuro , Real Techniques ,e.l.f , theBalm , ecotools ,
madzia2143
madzia2143
  29 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: maryja pozdrawia ze szpitalnego łóżka! bobas zastrajkował i mnie położyli na weekend

no, trzymajcie się ciepło :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 kwietnia 2013

@Zimna, szukaj pędzla o nazwie blending brush do roztarcia cieni i zlikwidowania widocznej różnicy miedzy nimi; contour brush do nadania kontur i małego pędzelka z płaskim włosiem uciętym na ukos. Real Techniques na pewno je mają (te akurat mam z Maca). Na zdjęciu Real Techniques drugi z prawej

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  29 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: poszukuję pędzla do rozcierania cieni

do rozcierania on nie jest, ale do konturowania wlasnie takiego kociego oka szukaj odpowiednika Mac 266 (tangle brush) - to taki, o ktorym wspominalam wyzej - Real Techniques zalaczylam na obrazku :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Babsy
Babsy
  29 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: maryja pozdrawia ze szpitalnego łóżka! bobas zastrajkował i mnie położyli na weekend

niech jeszcze nie probuje wychodzic :* przywolaj go do porzadku :)
mirra20
mirra20
  29 kwietnia 2013

też się rozglądam za pędzlami, ale jakoś mi nigdzie nie po drodze i się paciam paluchami:/

massacre
massacre
  29 kwietnia 2013

Czym sprac plame z oleju z kolorowej tkaniny?
Na polskich forach panie pisza o Ludwiku albo o jakims niemieckim OXI czy cos takiego, nie dostepnych w UK.
Na angielskich z kolei o polaniu plamy coca cola i mydlem (i moczeniu tak przez 0.5h) - co wlasnie uczynilam :ninja:
Jak to nie podziala, macie jakies inne domowe sposoby?

mirra20
mirra20
  29 kwietnia 2013
massacre
massacre: Czym sprac plame z oleju z kolorowej tkaniny? Na polskich forach panie pisza o Ludwiku albo o jakims niemieckim OXI czy cos takiego, nie dostepnych w UK. Na angielskich z kolei o polaniu plamy coca cola i mydlem (i moczeniu tak przez 0.5h) - co wlasnie uczynilam Jak to nie podziala, macie jakies inne domowe sposoby?

moja mama to na wszystkie "trudne" plamy stosuje taką pastę komfort bodajże, ale tego pewnie też nie dostaniesz w UK:/
styka51
styka51
  29 kwietnia 2013
massacre
massacre: Na polskich forach panie pisza o Ludwiku albo o jakims niemieckim OXI czy cos takiego, nie dostepnych w UK.

Ja też zawsze Ludwik daję... albo mydłem spróbuj, kiedyś nim sprałam plamę na spodniach z oleju właśnie ;)
massacre
massacre
  29 kwietnia 2013

Nie, Komfortu i Ludwika nie mam :/

mirra20
mirra20
  29 kwietnia 2013

znalazłam coś takiego
"Metody usuwania plam z tłuszczu Bardzo dobrym sposobem na tłuste plamy jest mąka ziemniaczana - plamę należy posypać, pozostawić kilka minut, a następnie wyczyścić szczotką lub wypłukać w ciepłej wodzie. Wywabianie plam za pomocą maki ziemniaczanej jest bardzo skutecznym sposobem, zarówno do stosowania na tkaninach delikatnych - jedwabnych, wełnianych, jak i zwykłych - bawełnianych lub sztucznych. Mąkę ziemniaczana można zastąpić talkiem, sproszkowaną kredą lub pianką morską (septolitem) Innym, równie dobrym, sposobem na tłuste plamy jest zastosowanie benzyny. Pod zaplamione miejsce należy podłożyć papierowy ręcznik lub ligninę, po czym plamę delikatnie pocierać wacikiem nasączonym benzyną. Po całej procedurze tkaninę należy wypłukać w ciepłej wodzie. Ta metoda usuwania tłustych plan przeznaczona jest szczególnie do tkanin wełnianych, jednak sprawdzi się również w przypadku innych rodzajów tkanin - bawełnianych i sztucznych. Polecamy również: Jak usuwać plamy z odzieży? Stare plamy z tłuszczu można usunąć za pomocą rozpuszczalnika. Procedura podobna jak przy wywabianiu plam przy użyciu benzyny. Jeśli jednak zdecydujesz się na usuwanie plam rozpuszczalnikiem na kolorowych tkaninach, należy najpierw zrobić próbę w niewidocznym miejscu i sprawdzić czy kolor nie wyblaknie. Innym sposobem na zaschnięte tłuste plamy jest alkohol. Najpierw należy namoczyć ubranie w wodzie, a następnie plamę zwilżyć alkoholem. Ewentualnie można przygotować roztwór spirytusu z kilkoma kroplami octu, i tę mieszankę wcierać w plamę."
cytat z neta, więc nie sprawdzone ale spróbować zawsze można

mirra20
mirra20
  29 kwietnia 2013

zresztą, a próbowałaś jakimś innym płynem do naczyń skoro Ludwika nie masz? chyba nie ma jakiejś super tajnej formuły i podobny jest do innych płynów do naczyń

ZlMNA
ZlMNA
  29 kwietnia 2013

ja w sobote na bluzie ( tłusta plama po pierogach ) narysowałam kota :ziober2:

Paulinessa
Paulinessa
  29 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ja w sobote na bluzie ( tłusta plama po pierogach ) narysowałam kota

wow, masz zdolności! :)

d83ddc4d
ZlMNA
ZlMNA
  29 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: wow, masz zdolności! :)

nie , chociaz chcialabym ;-(
drukowałam szablon :D :D :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.