Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
lista tematów
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 171 z 1977
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)
Bo tak jest w Pismie Swietym, a niektórzy księża najzwyczajniej w świecie wykorzystują "wiernych" brak wiedzy w temacie. Wystarczy poczytać. Wg mnie Biblia jest pięknie i dość logicznie napisana.
W tej kwestii sie nie wypowiadam, byłam słaba zawsze z biologii. Być Moze zostałam oszukana, gdy powiedziano mi ze pigułki i implant powodują obumarcie jajeczka, w związku z tym zapłodnienie jest niemożliwe. Wiec nie wiem o jakie zarodki chodzi. Można o nich mówić jedynie w przypadku pigulek wczesnoporonnych-ale to zupełnie inna bajka.
Można sie podpytac Michala, wg mnie same słowa anty+koncepcja świadczą o tym ze do conception-zapłodnienia nie dochodzi
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Konto usunięte: a bardzo chcesz/musisz iść do pracy? mi zawsze babcia mówiła, że jak jest możliwość i chęci to rodzić dopóki się chce, bo później zawsze znajdzie się coś przeciwko.
Musieć nie muszę, ale w sklepach ceny coraz wyższe więc dodatkowa kasa by nie zaszkodziła ;) Poza tym trochę się w domu nasiedziałam i przydałaby się jakaś odmiana. No ale ja bardzo lubię dzieci i jak by coś, to bym się nie zmartwiła ;) Co będzie to będzie :)
Konto usunięte: osobiście nie ciągnie mnie do dzieci, to raz. dwa chciałabym skończyć studia i mój partner też, a trzy to nie wiem czy aby na pewno to jest ten z którym chciałabym je mieć;)
Studiów już Ci wiele nie zostało ;) No i tata by pomógł w razie czego A tak serio to masz rację, nie ma co się spieszyć i podejmować pochopnych decyzji ;)
Wyobraziłam sobie Ciebie z brzuszkiem fajnie byś wyglądała
uu, to lipa, nie zdarzysz, wez dziekanke
massacre: Bo tak jest w Pismie Swietym, a niektórzy księża najzwyczajniej w świecie wykorzystują "wiernych" brak wiedzy w temacie. Wystarczy poczytać. Wg mnie Biblia jest pięknie i dość logicznie napisana.
90% ludzi, ktorzy kieruja sie biblia nigdy jej nie przeczytala wiec... coz, brak slow.
massacre: W tej kwestii sie nie wypowiadam, byłam słaba zawsze z biologii. Być Moze zostałam oszukana, gdy powiedziano mi ze pigułki i implant powodują obumarcie jajeczka, w związku z tym zapłodnienie jest niemożliwe. Wiec nie wiem o jakie zarodki chodzi. Można o nich mówić jedynie w przypadku pigulek wczesnoporonnych-ale to zupełnie inna bajka.
Można sie podpytac Michala, wg mnie same słowa anty+koncepcja świadczą o tym ze do conception-zapłodnienia nie dochodzi
tez tak mysle.
Konto usunięte: Musieć nie muszę, ale w sklepach ceny coraz wyższe więc dodatkowa kasa by nie zaszkodziła ;) Poza tym trochę się w domu nasiedziałam i przydałaby się jakaś odmiana. No ale ja bardzo lubię dzieci i jak by coś, to bym się nie zmartwiła ;) Co będzie to będzie :)
no i takie podejście jest najlepsze
Konto usunięte: A tak serio to masz rację, nie ma co się spieszyć i podejmować pochopnych decyzji ;)
szczerze mówiąc to też myślę, że jakbym zaszła w ciążę to nie byłby koniec świata. ma mi kto pomóc w razie czego. jest tata, babcia i znajomi też chętnie by pomogli, szczególnie ci dzieciaci. facet w wychowaniu dziecka nie byłby niezbędny, więc powód z facetem jednak nie jest zbyt dobry;)
haha, no ciekawe jak piłka na szczudłach;d
Ja czekałam aż skończę studia i znajdę odpowiedni material genetyczny dla mojego potomstwa. Nie wyobrażam sobie siebie ciezarnej, nabuzowanej hormonami studentki w czasie sesji- wszystkim bym chyba wpiedol spuscila a jakbym nie znała odpowiedzi na jakieś pytanie to poryczalabym sie nad własnym losem krzycząc ze Zycie nie ma sensu
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Tomuś, przecież w niebie byś się zanudził
:)
Konto usunięte: szczerze mówiąc to też myślę, że jakbym zaszła w ciążę to nie byłby koniec świata. ma mi kto pomóc w razie czego. jest tata, babcia i znajomi też chętnie by pomogli, szczególnie ci dzieciaci. facet w wychowaniu dziecka nie byłby niezbędny, więc powód z facetem jednak nie jest zbyt dobry;)
To masz dobrze. Dużo dziewczyn nie miałoby takiego szczęścia :)
Coś koło tego Może troszkę ciałka jednak byś nabrała ;)
Konto usunięte: przynajmniej w starym testamencie nie było, więc wygrałaś. do nowego nie doszłam, przynajmniej na najbliższy czas
W Nowym tez nie znajdziesz. Wszystkie fragmenty ktore sa jakoby przeciwko gejom, sa nadinterpretowane - dotyczą ogólnie rozpusty, niewiernosci. Owszem wyczytasz ze normalna jest rodzina k+m - i sama tak uważam. Jednak nigdzie nie ma żadnej wzmianki by tepic tych "innych", tych odchylonych od normy - ze to tak brzydko nazwę.
Głównym przesłaniem jest miłość, zrozumienie, przebaczenie.
massacre: A znajdź mi chociaż najmniejszy fragment w Pismie Swietym na temat pogardy nad homoseksualistami - stawiam stówę - kolejny bzdet wymyślony przez kler
wlasnie cos bylo, 'nie bedziesz obcowac z mezczyzna jak obcujesz z kobieta' ale ja to interpretuje tak, ze przeciez z facetem nie da sie jak z facetem, wiec z deka bez sensu
no w sumie fakt, niebo mi sie kojarzy z blondynami, a ja jestem prośródziemnomorski.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
massacre: Ja czekałam aż skończę studia i znajdę odpowiedni material genetyczny dla mojego potomstwa. Nie wyobrażam sobie siebie ciezarnej, nabuzowanej hormonami studentki w czasie sesji- wszystkim bym chyba wpiedol spuscila a jakbym nie znała odpowiedzi na jakieś pytanie to poryczalabym sie nad własnym losem krzycząc ze Zycie nie ma sensu
To mogłoby być ciekawe
To na plus. Ja nigdy nie paliłam i jakoś mnie do tego nie ciągnie.
Waśnie się nad tym zastanawiałam i chciałam spytać