Konto usunięte: tabletki anty nie dopuszczaja do zaplodnienia - bzdure ci ktos powiedzial.
Chyba Tobie, tabletki anty dzialaja kilku fazowo:
- zageszczaja sluz w szyjce macicy - normalnie pomaga on dotrzec plemnikom do jajeczka w tym wypadku blokuje drogie
- nie dopuszcza do jajeczkowania, ale wystarczy, ze tabletke jedna zapomnisz albo wezmiesz pozniej niz zwykle i jajeczko zostanie uwolnione
- w wypadku kiedy jajeczko zostaje zaplodnione to nie ma mozliwosci zagniezdzenia sie w macicy - to jest wlasnie dzialanie wczesnoporonne ;-)
Konto usunięte: jedna wielka bzdura - tabletki anty nie zabijaja potencjalnego czlowieka, patrz wyzej.
patrz wyzej.
Konto usunięte: z tym ze ktos ci glupoty nagadal na temat anty a ty w to wierzysz, badz po prostu mowili o tabletce po a Tobie sie pomylilo.
wmawiaj mi dalej, wyraznie wiem ZE MOWILA O TABLETKACH ANTYKONCEPCYJNYCH a nie po stosunku :]
Konto usunięte: LEKARZ mowi mi co i jak, nie jakis pseudoznajacy sie gosciu nauczajacy o malzenstwie w kosciele.
a gdyby lekarz powiedzialby Ci o tym co ja napisalam kupilabys tabletki? bo ja nie.
uwazam ze dalsza dyskusja nie ma sensu
Mechanizm działania każdej pigułki antykoncepcyjnej jest następujący:
* zahamowanie wydzielania hormonów przez przysadkę mózgową,
* zahamowanie owulacji (jajeczkowania),
* zmiana właściwości śluzu szyjkowego,
* zmiany cech środowiska wewnątrzmacicznego,
* czynnik jajowodowy (upośledzenie ruchów perystaltycznych jajowodu, powodujące zbyt późne osiągnięcie jamy macicy przez zarodek, a przez to jego śmierć) - działanie wczesnoporonne (abortywne)!
*
hamowanie zagnieżdżenia (implantacji zarodka) - działanie wczesnoporonne (abortywne)!
http://www.benc.pl/grupy/forum/70/watek/397663/pigulki_antykoncepcyjne_takze_te_-nowej_generacji-_maja_dzialania_wczesnoporonne/
polecam poczytac w internecie wiecej na ten temat. i koniec dyskusji, przemysl to a nie wmawiaj mi.