malami81
malami81
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: powiem ci tak - jesli nie jestes dziewica nie masz prawa wydawac opini na temat kogokolwiek kto uprawia seks - i tyle.

ale ja nie wydaje opinii o seksie tylko o konsekwencjach jakie z niego 'wychodzą'. :-) gdyby nie tabletki dziecko rozwinęłoby się w łonie matki, tabletki to blokują więc jest to działanie wczesnoporonne. kropka, czy to zarodek czy nie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Wiec sorry, ale te gornolotne opinie zostaw dla siebie, bo tak naprawde sa bezwartosciowe. Kazdy niech za przeproszeniem interesuje sie swoja wlasna cipa, a nie wchodzi w czyjes.

ale to Ty pierwsza napisalaś, że zarodek to nie dziecko ja tylko odpisałam na to, i nie interesowałam się niczyją... tylko wystawiłam opinię o tabletkach, a czy ktoś je bierze to nic mi do tego, mogę tylko to napiętnować tak jak mam złą opinię o wielu innych rzeczach :-) nikt mi nie zabroni, tak samo jak ja nie zabronie komus brac tabletki. ;-)
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale ja nie wydaje opinii o seksie tylko o konsekwencjach jakie z niego 'wychodzą'. :-) gdyby nie tabletki dziecko rozwinęłoby się w łonie matki, tabletki to blokują więc jest to działanie wczesnoporonne. kropka, czy to zarodek czy nie.

no dobra - z drugiej strony mozesz powiedz\iec, ze gdybys sztucznie sie nie powstrzymywala od seksu w dni plodne to tez by moglo z tego powstac dziecko.
poza tym niekoniecznie ''gdyby nie tabletki to dziecko rozwineloby sie w lonie matki'' bo skad mozesz wiedziec, ze ta osoba w danej chwili byla w ciazy, kiedy wziela tabletke po? - rownie dobrze mogla nie miec w sobie zadnego zaplodnionego zarodka.

Konto usunięte
Konto usunięte: ale to Ty pierwsza napisalaś, że zarodek to nie dziecko ja tylko odpisałam na to, i nie interesowałam się niczyją... tylko wystawiłam opinię o tabletkach, a czy ktoś je bierze to nic mi do tego, mogę tylko to napiętnować tak jak mam złą opinię o wielu innych rzeczach :-) nikt mi nie zabroni, tak samo jak ja nie zabronie komus brac tabletki. ;-)

mozesz miec opinie, ale niektore opinie lepiej zostawiac dla siebie. tak samo jak nikt o zdrowych umyslach nie bedzie darl sie na murzyna ze jest taki i owaki bo nie lubi murzynow, tak samo opinie na temat tego powinnas zatrzymac dla siebie.

Konto usunięte
Konto usunięte: , i nie interesowałam się niczyją...

Konto usunięte
Konto usunięte: bo jakaś paniusia nie potrafi logicznie myslec i sie wpostrzymac od seksu wtedy kiedy nie moze

no sorry, ale jak dla mnie wydawanie osadow o tym, czy ktos mysli czy nie i ocenianiem ich na podstawie tego czy sie powstrzymuja czy nie jest wlasnie interesowaniem sie czyja pipa.

zreszta dobra, nie ma sensu tego ciagnac, ja wiem ze tabletki po MOGA miec dzialanie wczesnoporonne.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: u mnie sa chyba bodajze 2 takie dzielnice (i na nich bym mieszkac nie chciala)

podejrzewam ze i tak wygladaja luksusowo przy tych londynskich :swir:
podrozujemy troche i mam porownanie, w Londynie najwiekszy syf na tych councilach - poza to jeszcze ludzie dbaja - uwierz mi :crylol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  13 lipca 2011
A WY OBIE USMAZYCIE SIE W PIEKLE, BO JAK PISMO SWIETE RZECZE, OBIE DOPUSCILYSCIE SIE GRZECHU CIEZKIEGO!

A JA, JAKO PRAWA REKA SZATANA DOPILNUJE, ZEBYSCIE SIE SMAZYLY W 200° (GAS MARK 6)
:crylol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no dobra - z drugiej strony mozesz powiedz\iec, ze gdybys sztucznie sie nie powstrzymywala od seksu w dni plodne to tez by moglo z tego powstac dziecko. poza tym niekoniecznie ''gdyby nie tabletki to dziecko rozwineloby sie w lonie matki'' bo skad mozesz wiedziec, ze ta osoba w danej chwili byla w ciazy, kiedy wziela tabletke po? - rownie dobrze mogla nie miec w sobie zadnego zaplodnionego zarodka.

No tak, ale jak sztucznie powstrzymujesz sie od seksu to nikt na tym nie cierpi ;-) a przy tabletkach 'zycie' traci 'potencjalny czlowiek', no i to prawda - nie wiadomo czy do poczęcia doszło czy nie, mozemy tylko gdybac, ale duze jest prawdopodobienstwo ze czasem dochodzi jezeli dwoje zdrowych ludzi wspolzyje ze sobą. Jedna kobieta co bierze tabletki mogla nie miec ani jednego zaplodnienia a inna moglabyc zapladniana co miesiac np. ;-)

Konto usunięte
Konto usunięte: mozesz miec opinie, ale niektore opinie lepiej zostawiac dla siebie. tak samo jak nikt o zdrowych umyslach nie bedzie darl sie na murzyna ze jest taki i owaki bo nie lubi murzynow, tak samo opinie na temat tego powinnas zatrzymac dla siebie.

ale ja się na nikogo nie darłam, co Ty tu wymyslasz? :wtf: napisałam jak jest bo byc moze niektore dziewczyny nie zdają sobie z tego sprawy?

Konto usunięte
Konto usunięte: zreszta dobra, nie ma sensu tego ciagnac, ja wiem ze tabletki po MOGA miec dzialanie wczesnoporonne.

ja nie mowilam o tabletkach po tylko anty ;-)
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 lipca 2011
massacre
massacre: A WY OBIE USMAZYCIE SIE W PIEKLE, BO JAK PISMO SWIETE RZECZE, OBIE DOPUSCILYSCIE SIE GRZECHU CIEZKIEGO!

nie chcę być wredziolkiem, ale z nas trzech ja będę mieć się 'najlepiej' (nie chodzi mi o to kto chce slubu a kto nie tylko wzgledem Boga i Kosciola :P) bo w krótce grzeszyc nie bede :jezyk2: a Wy - i owszem, bo bez slubu :D
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja nie mowilam o tabletkach po tylko anty ;-)

tabletki anty nie dopuszczaja do zaplodnienia - bzdure ci ktos powiedzial.

Konto usunięte
Konto usunięte: No tak, ale jak sztucznie powstrzymujesz sie od seksu to nikt na tym nie cierpi ;-) a przy tabletkach 'zycie' traci 'potencjalny czlowiek', no i to prawda - nie wiadomo czy do poczęcia doszło czy nie, mozemy tylko gdybac, ale duze jest prawdopodobienstwo ze czasem dochodzi jezeli dwoje zdrowych ludzi wspolzyje ze sobą. Jedna kobieta co bierze tabletki mogla nie miec ani jednego zaplodnienia a inna moglabyc zapladniana co miesiac np. ;-)

jedna wielka bzdura - tabletki anty nie zabijaja potencjalnego czlowieka, patrz wyzej.

Konto usunięte
Konto usunięte: ale ja się na nikogo nie darłam, co Ty tu wymyslasz? napisałam jak jest bo byc moze niektore dziewczyny nie zdają sobie z tego sprawy?

z tym ze ktos ci glupoty nagadal na temat anty a ty w to wierzysz, badz po prostu mowili o tabletce po a Tobie sie pomylilo.
zreszta - LEKARZ mowi mi co i jak, nie jakis pseudoznajacy sie gosciu nauczajacy o malzenstwie w kosciele.
zreszta sama nazwa wskazuje tabletki ANTYkoncepcyjne - przeciwko koncepcji. nie dopuszczajace do zaplodnienia, a nie zabijajace zaplodniony zarodek.
w ogole to nie chce mi sie tlumaczyc, bo po prostu smiac mi sie z Ciebie chce, w jakie durnoty wierzysz.

Konto usunięte
Konto usunięte: tylko wzgledem Boga i Kosciola

:rotfl:
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 lipca 2011
massacre
massacre: A WY OBIE USMAZYCIE SIE W PIEKLE, BO JAK PISMO SWIETE RZECZE, OBIE DOPUSCILYSCIE SIE GRZECHU CIEZKIEGO! A JA, JAKO PRAWA REKA SZATANA DOPILNUJE, ZEBYSCIE SIE SMAZYLY W 200° (GAS MARK 6)

masz racje, ale ja bede w dziale dla tych co sie puscily i za maz nie wyszly, a ona w tym co sie teges po czym sie hajtnela.
w sumie to Ty tez bedziesz ze mna w tym samym dziale :rotfl:
massacre
massacre
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: w sumie to Ty tez bedziesz ze mna w tym samym dziale

Na dziale Moda i Uroda :crylol:
Wróże nam stylowe wdzianka w piekle, w końcu Diabel ubiera sie u Prady :crylol:

Poza tym śmiem twierdzić ze znam Pismo Sw. lepiej od niejednego katola. Nie jest grzechem rodzina bez ślubu kościelnego, grzechem jest cudzolostwo i rozpusta seksualna. Zakładam ze tak jak ja "puszczasz" sie tylko z jednym facetem, wg Pisma Sw jesteśmy czyste. Opinia pioracego mózgi kleru wieje mi i powiewa. Wykorzystują zaciemnionych wiernych wciskajac im bzdury nie mające żadnych referencji w Biblii.

agoosiaaa
agoosiaaa
  13 lipca 2011
massacre
massacre: Poza tym śmiem twierdzić ze znam Pismo Sw. lepiej od niejednego katola. Nie jest grzechem rodzina bez ślubu kościelnego, grzechem jest cudzolostwo i rozpusta seksualna. Zakładam ze tak jak ja "puszczasz" sie tylko z jednym facetem, wg Pisma Sw jesteśmy czyste. Opinia pioracego mózgi kleru wieje mi i powiewa. Wykorzystują zaciemnionych wiernych wciskajac im bzdury nie mające żadnych referencji w Biblii.

mi ksiadz powiedzial, ze jak mam jednego stalego partnera to nie jest to zaden grzech.
z tym ze to nie polski ksiadz a tu, w uk.
i przestrzegal mnie przed pochopnym podejmowaniem decyzji o malzenstwie, bo nie o to w tym wszystkim chodzi.
no ale wiesz, ciemnocie to sie wszystko wcisnie, byleby brala sluby, plodzila jak najwiecej potomstwa i dawala jak najwiecej na tace, a na starosc siedziala dzien w dzien w kosciele, pokutujac za grzechy.

massacre
massacre: Na dziale Moda i Uroda Wróże nam stylowe wdzianka w piekle, w końcu Diabel ubiera sie u Prady

yeah :rock:
razem z tymi wszystkimi zarodkami, ktore zabily pigulki anty czy inne srodki antykoncepcyjne :rotfl:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  13 lipca 2011
massacre
massacre: rozpusta seksualna.

:ninja: O.o

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tabletki anty nie dopuszczaja do zaplodnienia - bzdure ci ktos powiedzial.

Chyba Tobie, tabletki anty dzialaja kilku fazowo:
- zageszczaja sluz w szyjce macicy - normalnie pomaga on dotrzec plemnikom do jajeczka w tym wypadku blokuje drogie
- nie dopuszcza do jajeczkowania, ale wystarczy, ze tabletke jedna zapomnisz albo wezmiesz pozniej niz zwykle i jajeczko zostanie uwolnione
- w wypadku kiedy jajeczko zostaje zaplodnione to nie ma mozliwosci zagniezdzenia sie w macicy - to jest wlasnie dzialanie wczesnoporonne ;-)

Konto usunięte
Konto usunięte: jedna wielka bzdura - tabletki anty nie zabijaja potencjalnego czlowieka, patrz wyzej.

patrz wyzej.

Konto usunięte
Konto usunięte: z tym ze ktos ci glupoty nagadal na temat anty a ty w to wierzysz, badz po prostu mowili o tabletce po a Tobie sie pomylilo.

wmawiaj mi dalej, wyraznie wiem ZE MOWILA O TABLETKACH ANTYKONCEPCYJNYCH a nie po stosunku :]

Konto usunięte
Konto usunięte: LEKARZ mowi mi co i jak, nie jakis pseudoznajacy sie gosciu nauczajacy o malzenstwie w kosciele.

a gdyby lekarz powiedzialby Ci o tym co ja napisalam kupilabys tabletki? bo ja nie.
uwazam ze dalsza dyskusja nie ma sensu
Mechanizm działania każdej pigułki antykoncepcyjnej jest następujący:

* zahamowanie wydzielania hormonów przez przysadkę mózgową,
* zahamowanie owulacji (jajeczkowania),
* zmiana właściwości śluzu szyjkowego,
* zmiany cech środowiska wewnątrzmacicznego,
* czynnik jajowodowy (upośledzenie ruchów perystaltycznych jajowodu, powodujące zbyt późne osiągnięcie jamy macicy przez zarodek, a przez to jego śmierć) - działanie wczesnoporonne (abortywne)!
* hamowanie zagnieżdżenia (implantacji zarodka) - działanie wczesnoporonne (abortywne)!

http://www.benc.pl/grupy/forum/70/watek/397663/pigulki_antykoncepcyjne_takze_te_-nowej_generacji-_maja_dzialania_wczesnoporonne/

polecam poczytac w internecie wiecej na ten temat. i koniec dyskusji, przemysl to a nie wmawiaj mi.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

http://www.destro.pl/zdrowie-i-uroda/jak-dzialaja-tabletki-antykoncepcyjne/

Pigułki dwuskładnikowe są znacznie bardziej popularne od tabletek jednoskładnikowych przede wszystkim w powodu większej skuteczności, w ich skład wchodzą dwa hormony: progesteron (a raczej jego odpowiednik syntetyczny – gestagen) oraz etynyloestradiol (syntetyczny odpowiednik estrogenu). I tak rolą gestagenu jest zmiana śluzu szyjkowego macicy na bardzo gęsty i lepki, co utrudnia dotarcie plemników do komórki jajowej oraz zapobiegnięcie owulacji, czyli uwolnieniu się komórki jajowej o jajowodu z pęcherzyka Graafa, natomiast rolą etynyloestradiolu jest uniemożliwienie dojrzewania pęcherzyków Graafa poprzez zahamowanie wydzielania innego hormonu – FSH, który odpowiada właśnie za dojrzewanie pęcherzyków w pierwszych dniach cyklu. Ponadto składniki tabletek dwuskładnikowych działają wczesnoporonnie, gdyby mimo wszystko doszło do zapłodnienia, hormony zawarte w pigułkach nie pozwalają błonie śluzowej macicy na prawidłowe zagnieżdżenie się zarodka.

:ziew:
dalej jestes taka mądra?
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a gdyby lekarz powiedzialby Ci o tym co ja napisalam kupilabys tabletki? bo ja nie.

TAK
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: TAK

dobrze, ze Twoja mama nie myslala tak samo :ziew: bo pewnie by Cie tu dzisiaj nie bylo, zostalabys wydalona z okresem i z podpaską lub tamponem wyrzucona do śmietnika. :]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.