Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 164 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
antykoncepcyjnego:
http://www.nhs.uk/Livewell/Contraception/Pages/Contraceptiveimplant.aspx
wkladaja w ramie bodajze i spokoj na 3 lata.
takiego:
ja jestem bardzo zadowolona, mialam go w uj czasu, potem wyjelam, zeby zajsc w ciaze, po ciazy tez nowego implanta i mam go - jest wazny jakies 3 lata, mam go do maja 2012, wyjmujesz wtedy albo wczesniej i od razu mozesz zachodzic w ciaze, nie tak jak z tabletkami. jest oparty na jednym hormonie tylko tak jak pigulki te ktore sie bierze bez tej tygodniowej przerwy. z poprzednim doswiadczylam kilka skutkow ubocznych, z obecnym wcale :D
podczas zabiegu wsuwaja ci go jak na zdjeciu - nie czujesz go wcale (pierwsze dni moze cie lekko swedziec), jak wymacasz to wyczujesz cos jakby wsuwke pod skora :D)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
no wlasnie i takie cos chce.
i bez mierzenia temperatury i robienie wykresow wiem kiedy mam owulacje- boli mnie brzuch, no i sluz:)
tabletki tez zapobiegaja niektorym nowotworom:) poza tym rak jest w kazdym, tylko nie u kazdego sie uaktywnia:)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
sprawdzilam karte, jest na 3 lata, wiem ze jak pierwszy raz zakladalam, to byl jeszcze jakis na 5 lat ale go wycofali - nie chce wiedziec dlaczego, ale moze ma to zwiazek z tym, ze teraz tyle Angielek z wasami chodzi
a ty sie modl, zeby recesja minela, bo cos slyszalam, ze maja wprowadzic system jak w USA i w PL, ze bedzie sie za wszystko placilo ! Jak sprywatyzuja NHS to bedziemy zebami implanty wyjmowaly, na jednym z forow, Amerykanka sie zalila, ze ma problemy finansowe, nie stac ja na usuniecie implanta, bo w USA to kosztuje kilkaset dolarow Jak do tego recesja doprowadzi w UK to bede musiala sie karnac do Australii tam nie planuja wprowadzic platnej sluzby zdrowia w najblizszym czasie