Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 165 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
A co do tabletek antykoncepcyjnych - działają wczesno poronnie (wczesnoporonnie?). Działają kilkufazowo, powinny blokować jajeczkowanie, zagęszczać śluz itp, ale spóźniając się z tabletką czy w czasie choroby organizm tylko czeka aby wypuścić gotowe jajeczko, kiedy tak sie stanie i kiedy zostanie zapłodnione (MOZE, NIE MUSI BYC), tabletki uniemożliwiają zagnieżdzenie się zapłodnionej komórki jajowej w 'ściółce' (czy jak to tam sie nazywa) macicy. Wiec pozdrawiam wszystkie dziewczyny przeciwne aborcji :-)
a pfe!!!
też bym to zrobiła, ale na razie jestem na plastrach i chwilowo mój organizm funkcjonuje bez zarzutów. stresuję się, że byłby jakiś armagedon.
od dwóch lat z tym samym to chyba już się nie zaliczam;) osobiście bardzo chętnie bym zaczęła 'naturalne' metody, ale u mnie to nie zadziała głównie przez godziny studiów i praktyk
niestety.
wiem, ze byla jakas akcja chyba pare lat temu z jakims rodzajem implantow, ale nie wiem dokladnie o co chodzilo.
to tez bede miala w lewym.
to bede placic najwyzej, przezyje :D
i tak mnie wyjdzie taniej, niz kolejne dziecko :)
Kurde cos nie tak mam z cytowaniem:/ jak zmieniałam metodę bo plastrów nie moglam znieść to mi ginekolog mówił że nie ma
plastry mi odradzono ze wzgledu na duzy wysilek fizyczny i papierosy
jakos w dobie XXI wieku, zanieczyszczen, stresow, rozstrojonych organizmow, nieregularnego stylu zycia nie wierze w tzw naturalne metody
mysmy chcieli trojke-czworke dzieci teraz sie laskawie zgodzilam na drugie Przejde z mlodym obok Disney Store bez wchodzenia do srodka i juz sie koszt implanta zwraca
nie wiem... w UK w ogole wkladaja i wyjmuja je pielegniarki, w Polsce na usuniecie musisz sie udac do chirurga, ktory oczywiscie przeszedl odpowiednie szkolenie ja piedole, 20 lat studiow, zeby skore naciac lekko i wsuwke wyjac
moze Twoj ginekolog nie byl na jakims dodatkowym szkoleniu w Genewie? Ja juz sama nie wiem w UK stosuja Implanon od lat i nikt jeszcze od niego nie umarl
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
wczoraj tak myslalam o tym, podwyzki nie dostane, recesja, ciecie kosztow, dlaczego mam miec pensje wyzsza skoro siedze na fejsie? wiec nawet nie prosze
a te wszystkie glupie matki patrza sie i sie ze mnie smieja, nie pracuja, chodza calymi dniami na zakupy - pytam ja sie, skad maja na to kase?
wywnioskowalam, ze sie nie opyla kobiecie pracowac w tym kraju tylko siedziec na dupie i rodzic dzieci
przecietnie, powiedzmy ze masz 4 dzieci, jak przecietna Somalijka
na same dzieci, za to ze je masz dostajesz ok. £300 co miesiac
na chate housing w Londynie dostaniesz ok. £1200 no bo 4 dzieci, musza miec swoje pokoje, co nie?
maz dostaje working tax credit za to ze jego zona nie robi i dostaje do pensyjki dodatek jakies £400 bo jego dochod sie dzieli na 6 osob, zarabia powiedzmy w Off Licence z £900 miesiecznie
oczywiscie dostaja takze Income Support - tez pewnie z £200-300
i Child Tax Credit zeby dzieci na szkolne wydatki mialy
Krowa ma darmowy transport publiczny i znizki na silownie, baseny itp
a jak jeszcze powie z Job Centre ze "szuka" pracy i nie moze znalezc to dostanie tygodniowo £80 zasilku dla bezrobotnych + darmowe kursy, gdyby chciala sie podksztalcic!
A POTEM TAKIE KROWY MI SIE SMIEJA W TWARZ, BO JESTEM PRZECIEZ GLUPIA I PRACUJE
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail