W tym temacie rozmawiamy na temat TATUAŻY, PIERCINGU i wszystkiego, co z tym związane. Rozmawiamy o tym jaki tatuaż sobie zrobić, gdzie, za ile itp.
Przed zrobieniem tatuażu powinieneś wiedzieć jakie jest ryzyko oraz jak się pozbyć tatuażu, jeżeli nie będziesz już go chciał. Zrobienie tatuażu może trwać tylko kilka minut, jednak zostaje do końca życia.
WARTO ZAJRZEĆ TU: KLIK
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
TATUAŻE i PIERCING (kolczykowanie) vol.9 strona 42 z 93
Planuję zajść jakoś na dniach do salonu przekłuć sobie pępek i moje pytanie dotyczy tego czy na przekłucie można założyć bioplast czy dopiero po wygojeniu?
Bo niestety stali chirurgicznej nie mogę ponieważ jestem uczulona na nikiel.
Chciałabym się dowiedzieć tego tutaj aby przed przekłuciem zmolestować pytaniami piercera czy przypadkiem nie będzie robił tego źle.
Na stronce studia w zakładce 'aftercare' jest napisane aby po przekłuciu trzy razy dziennie przemywać "HYDROGEN PEROXIDE" (ale o ile dobrze rozumuję to jest to chyba tylko i wyłącznie o zgrozo woda utleniona?) rozcieńczonym z wodą i tu też moje pytanie czy jest to odpowiednie a jeżeli nie to czy mógłby mi ktoś polecić coś co mogłabym zakupić na terenie Wielkiej Brytanii podobnego składem do Octeniseptu.
Tutaj jest dokładna informacja o tym jak przemywać przekłucie według tego salonu:
http://www.diamondjimpiercing.co.uk/after/index.htm
368212: |
Planuję zajść jakoś na dniach do salonu przekłuć sobie pępek i moje pytanie dotyczy tego czy na przekłucie można założyć bioplast czy dopiero po wygojeniu? Bo niestety stali chirurgicznej nie mogę ponieważ jestem uczulona na nikiel. Chciałabym się dowiedzieć tego tutaj aby przed przekłuciem zmolestować pytaniami piercera czy przypadkiem nie będzie robił tego źle. |
Może byc bioplast, może być zamiast stali tytan.
368212: |
Na stronce studia w zakładce 'aftercare' jest napisane aby po przekłuciu trzy razy dziennie przemywać "HYDROGEN PEROXIDE" (ale o ile dobrze rozumuję to jest to chyba tylko i wyłącznie o zgrozo woda utleniona?) rozcieńczonym z wodą i tu też moje pytanie czy jest to odpowiednie a jeżeli nie to czy mógłby mi ktoś polecić coś co mogłabym zakupić na terenie Wielkiej Brytanii podobnego składem do Octeniseptu. |
Nie ma u Was Octeniseptu?
kolezanka chce zrobic sobie tatuaż henną ( sama ) czy z henną czarną postępujemy tak samo jak z naturalną? tzn owijamy folią czy nie?
czy jest jakaś konsekwecja jeśli rozciągnie się uszy, potem się zrosną, a później znów się rozciągnie?