W tym temacie rozmawiamy na temat TATUAŻY, PIERCINGU i wszystkiego, co z tym związane. Rozmawiamy o tym jaki tatuaż sobie zrobić, gdzie, za ile itp.
Przed zrobieniem tatuażu powinieneś wiedzieć jakie jest ryzyko oraz jak się pozbyć tatuażu, jeżeli nie będziesz już go chciał. Zrobienie tatuażu może trwać tylko kilka minut, jednak zostaje do końca życia.
WARTO ZAJRZEĆ TU: KLIK
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
TATUAŻE i PIERCING (kolczykowanie) vol.9 strona 38 z 93
W sumie ten temat najbardziej się do tego nadaje.
Jeśli ktoś jest uczulony na metal, to wiadomo, raczej sobie nie pozwoli na kolczyki z tego surowca. A co jeśli, coś mu mocno wpadnie w oko i zależałoby mu, by to mieć, a nie ma alternatywy ze srebra? Czy czymś można pokryć metalowy kolczyk by nie uczulał?
czy to, że od kolczyka w wardze od wewnętrznej strony
odbiła się blaszka, może oznaczać coś poważniejszego?
koleżanka mówiła, że przez to musiała go wyjąć, nie wiem czy to prawda.
Srebro uczula. Bioplast, ptfe
zapytaj swojego piercera
Witam,
ponad 3 tygodnie temu zrobilam sobie tatuaz i chcialam sie zapytac
Po jakim czasie moge isc do solarium?
bo ide na studniowke i nie chciala bym byc taka blada
nie wiem co mam robic, mam kolczyk juz od 1,5 roku? wczoraj w nocy strasznie mi napuchł, ropa wydzielała się z niego zawsze od samego poczatku, troszeczke, ale teraz wow..... to moj jedyny jaki mam, to jest stal chirurgiczna, uczulenie po 1,5 roku???? mam tylko jedno moje zdjecie z tym kolczykiem, strasznie mnie boli, zrobiła się rana przy twarzy bo ja mam taki kolczyk
Nie wyświetla mi się zdjęcie. Ja bym wyjęła, po zagojeniu przekłuła ponownie, jezeli masz go 1,5 roku i cały czas ropieje...
Po wyjęciu 3 razy dziennie Octenisept.
ciekawe ile to bedzie sie goic, a przekuc ponownie nie bede mogla sama, bo tam wchodzi banan, zobacz link http://zapodaj.net/images/bd6758c88158.jpg
a po co chcesz przekuwac banana ? bo skoro mowa o przekuwaniu to rozumiem ze o cialo nie chodzi
jesli ropa wydzielala Ci sie od samego poczatku to nie dobrze bo ropa pojawia sie tylko w przypadku infekcji lub stanu zapalnego a to co sie saczy normalnie to limfa
wystarczylo zahaczyc kolczykiem przez sen o poduszke i juz bieda gotowa, oklady z sody 3-4 razy dziennie + dezynfekcja octeniseptem 3 x dziennie