Konto usunięte: Harlan Coben
Przeczytaniem pytania ryzykujesz facepalma, ale... jakie on pisze książki? :D Z jakiego są gatunku? Czym się charakteryzują? Są do czyichś podobne? Często czaję się na nie w bibliotece, ale nigdy nie wzięłam żadnej ze sobą do domu... A coś czuję, że po Larsson'ie będę miała niedosyt. :)
Konto usunięte: Ja ostatnio przeczytałam
Właściwie to brnę przez drugi tom "Millennium" i zauważyłam ciekawą zależność - jednym tchem czytam opisy tego, co się dzieje z Lisbeth, a brnę jak po błocie przez opisy z innymi bohaterami książki. Ale skurkowaniec laskę wykreował. :D W "dwójce" więcej się dzieje niż w części pierwszej, jednak czasami opisy męczą - ale nie tak jak na początku, kiedy człowiek nie był wprawiony. :) Gdybym miała możliwość tylko leżeć i pachnieć, pewnie byłabym już po "trójce" i jęczała, że nie mam co czytać.
I pożalę się, bo sobie zepsułam czytanie - na temat referatu na studia wybrałam sobie postać Lisbeth, odpaliłam Wikipedię no i w tej ramce po prawej stronie, zbierającej kluczowe info o postaci, była informacja której nie powinnam była zobaczyć. :( Zgasłam i tylko czekam, jak Larsson to wszystko opisze. A fuuu, ciekawość i to napięcie poszły się... :P
Nie informuję o co chodzi, bo może ktoś się porwie na czytanie i nie chcę kolejnej osobie zepsuć "niespodzianki". :D