Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 354 z 377
Denerys
>żeni sie z mereeńskim kupcem
>wysrywa ją Daario
>2 smoki zamknięte w piramidach zostają uwolnione przez Quentyna Martela (którego wcześniej wrzuciła we FZ kiedy chciał sie z nią ożenić)
>w czasie zamieszek w mieście odlatuje na czarnym smoku który latał samopas po świecie
>mieszka na stepie jedzac resztki od smoka
>sra pod siebie bo zjadła zatrute jagódki
>nie myje dupy mimo że obok płynie rzeka
>znajduje ją drupa dothrackich samców alfa
Jon Snow
>obsadza mur dzikimi
>zaciąga pożyczki w żelaznym banku z Braavos żeby przetrwać zimę
>prawdopodobnie jest prawdziwym Azor Ahai
>dostaje wpier pod koniec ostatniej książki od innych czarnych braci
Samwell Tarly
>płynie do Cytadeli z Maestrem Aemonem, Goździk i synem Mance Rydera
>Aemon spada z rowerka
>Sam gada z czarodziejem który rusza do Denerys a Sam zostaje kucem w szkole magii i ziołolecznictwa
Sansa
>mieszka z Littlefingerem który chce z nią panować w Orlim Gnieździe
>regularnie się liżą ale jeszcze nie srają
Arya
>szkoli się na człowieka bez twarzy w Braavos
Tyrion
>w beczce dopływa do wolnych miast
>spotyka się z jednym prawdziwym dziecicem westeros czyli Aegonem Targaryenem
>w jednym z miast idzie się napic gdzie łapie go Jorah Mormont i chce oddać swojej FZ licząc na powrót do łask
>płyną do Denerys
>dają się złapać łowcom niewolników
>zostają sprzedani do niewoli kolekcjonerowi dziwadeł
>razem z dziewczyną z penisem i drugą karlicą są atrakcjami dla swojego pana
>uwalnia się gdy właściciela zabija biegunka tysiąclecia
Cersei
>knuje przeciwko Margery która odbiera jej ostatniego syna i robi z niego dobrego chłopca
>powołuje zakony żebracze
>które potem poddają ją pod sąd za puszczanie się z ochroniarzami
>golą ją na łyso i puszczają nago na spacer wstydu po Królewskim Porcie
>w miedzyczasie jej nowy alchemiko-maestero-chirurg składa do kupy Górę z części ciał innych ludzi i ożywia robiąc zombie-gregora
Ja z racji tego iż mam parę dni wolnych zagłębiłam się w horrorkach, i polecam :
Czwarty stopień
Skinwalker Ranch
Grave encounters
Babadook
A z innej Beczki to: Rise Of The Planet Of The Apes :)
Obietnica - w sumie mam mieszane odczucia, co do filmu...
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
"Run Lola Run" przed momentem skończyłem oglądać.
...to nie jest tak, magia w gestach, jak mentor, idąc przez ubogich sektor. Człowieczeństwo mierząc w uczuciach,pośród znawców, nikt tu nie chce oklasków....OSTR.
https://www.youtube.com/watch?v=yX0OKj1sAhA
Tylko seriale.
The 100. Pierwsze 3-4 odcinki to makabra debilizmu bohaterów i kłująca w oczy schematyczność - super dziołcha (córka super mamy), zadziorny śmieszek, dupek i siostra dupka, dla której nie jest dupkiem. Ale jako, że generalnie fabuła mnie zainteresowała to dałam mu szansę i potem już ogląda się ciekawie nawet i czekam na kolejne odcinki.
Stalker. Dopiero zaczęłam oglądać i mam za sobą dwa odcinki. Z tego co zerknęłam na filmwebie to ma raczej takie sobie opinie, a mi się już spodobał bardzo. Ciekawam jak dalej. Główną rolę gra koleś z pierwszego sezonu AHS. A młody psychol świetny jest, ciekawam bardzo jego roli. :D
Gotham. Tylko dla scen z pingwinem.
Gang wiewiora zabawny, fajne sie oglada
Ewolucja planety małp - akcja toczy sie cos 10 lat po pierwszej czesci, niedobitki ludzi zyja obok malp, niestety by ludzie przetrwali musza naruszyc terytorium malp - wybucha wojna - calkiem calkiem
Sekstaśma tasma z goracej nocy wyplywa na swiatlo dzienne , para postanawia ja odzyskac, srednie , ale Cameron na wrotkach
Udając gliniarzy - dwoch zyciowych ofermow ida na bal w kostiumach policjantow, w wynniku nieporozumienia biora ich za prawdziwych gliniarzy - co zaczyna sie im podobac-- nawet smiechowe
Kartel- chinski gangsterski film, policja przy pomocy zlapanego handlarza dragow chce zlapac cala grupe mafiozow- niezla jatka
Zabic bobra - polski film, byly wojskowy z jakims urazem psychicznym jest jakims najemnikiem i ma wlasnie misje, sprawa komplikuje sie gdy poznaje jakas popaprana licealistke - zmarnowany potencjal
Cougar Hunting nastolatkowie poluja na bogate starsze kobiety - slabe
Dracula Historia Nieznana Vlad by ochronic krolestwo przed turkami zawiera pakt z wampirem - stajac sie dracula - calkiem fajny, czekam na kolejna czesc
bogowie - 9,5/10 jeden z lepszych filmow, jakie ostatnio widzialam ;)
Strażnicy Galaktyki - podchodziłem sceptycznie do filmu, gadający szop, chodzące drzewo - nie brzmi zbytnio zachęcająco
jednakże film okazał się całkiem dobry, głowny bohater jest odświeżoną wersją Hana Solo , świetna ścieżka dzwiękowa , funkowe rytmy lat 70-80 zaskakująco dobrze odnajdują się w klimacie kosmicznym. - Oczywko film oglądać w oryginale , dubbing jest tak spedolony że po prostu woła o pomstę do nieba
Pod Powierzchnią - grupka nastolatków jada nad jezioro - wyp ływają łódką i ciach. giga ryba ludojad ich atakuję - BARACHŁO
Wałęsa - człowiek z nadziei - Lechu konta komunizm - nie taki zły ... Danusia fajna babka , ale chyba tylko zasługa Grochowskiej
Do zaliczenia - nastolatka chce w końcu sie seksić - zbliżają się studia i nie chce iść jako niedoświadczona , więc sporządza liste wszelakich seksualnych perwersji i uciech które chcę zaliczyć --- BARACHŁO
Granice Namiętności - II WŚ , dwie przyjaciółki , obie maja facetów - jeden z nich idzie na wojne , drugim jest Dylan Thomas ( poeta) bimba se w domu - przyjaciółki postanawiaja że w tych trudnych chwilach bd sie trzymac razem więc mieszkaja wspólnie, oczywiscie ta od faceta na wojnie Kejra Knajtle ma romans z Dylanem , i wszystko sie zapętla ... - takie tam dla bab
Left Behind- taka sobie 'bajeczka,' nic specjalnego
Pożądanie - przewidywalny, mimo wszystko fajnie sie ogladalo
Pierwszy (mam nadzieję, że nie ostatni) sezon WATAHY. Jak dla mnie najlepszy Polski serial od czasu Pitbulla
a mnie jakoś nie wkrecił
======
Bobry zombie -- bez komentarza
The Raid 2 - po sukcesie pierwszej części zaserwowano nam druga + bardziej rozbudowaną fabułę ( choć sesn chyba się gdzies gubi , albo mi umknęło ) nasz bohetar tym razem infiltruję tamtejsza mafie by dorwac przekupnych policjantów
- fabuła czasami spowalnia ten film, ale sceny walki na najwyższym poziomie
Wiezień Labiryntu - jak dla mnie film o niczym, grupa nastolatków próbuje wydostac sie z laboratorium , wykluczajac najbardziej oczywiste rozwiązanie , no ale film - ksiązka skoćzyły by sie po 2 minutach - stronach :P
Left Behind - znikają wszyschy wierzący - chyba , początek apokalipsy , Cage pilotujący samolot pasażerski i rozterki o tym czy Bóg jest dobry czy zły -
jedyne co mnie trzymało przy filmie to - oczekiwanie na rozbicie samolotu
kilka razacych bubli - na dzień dobry - koles se wchodzi do kabiny pilotów i murzynka w magiczny sposób zajumała giwera