Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 358 z 377
Bal maturalny - kolejny odświeżony slasher z lat 80 - jakis psychol uwziął sie na głowną bohaterkę i podczas balu oczywiście morduje kolejnych dzieciaków - brak pomysł, absurd goni absurd
Zbaw nas ode złego - całkiem dobry thriller - policjant bada sprawę seryjnych morderstw i im dalej posuwa se w sprawie tym bardziej przekonany jest że we wszystko zamieszane są złe siły. Momentami fabuła kuleje a klimat filmu sie rozmywa, ale jako całość nie wypada aż tak żle
Ostatni pasażer - brytyjski film - thriller - tajemniczy psychopata porywa pociąg - jakieś nocne połączenie - i zapedala przez Londyn i okolice , pasażerowie uwieżieni próbują jakoś go powstrzymać - takie se - na minus - jedna z postaci jest polak ( niezbyt ciekawie pokazany) i jedynie szkoda że na tak zaludniony kraj polskimi emigrantami - gra go jakiś izraelczyk z dziwnym akcentem
Nocny pościg - kolejne odcinanie kuponów od Liama Neesona jako twardziela po przejściach - tym razem gra postać zapijaczonego byłego zabójce mafii którego gnębi sumienie za dawne grzechy oraz to że własne syn go nie chce znać - wszystko się zmienia kiedy jego syn jest świadkiem morderstwa a ostatecznie wydano na niego wyrok - Neeson będzie musiał go uratować przeciwstawiając się swojemu przyjacielowi - byłemu pracodawcy - bossowi granemu przez Herrisa - takie tam -- enty raz Neeson wpada i robi rozpierduche
Ani drgnij - pozbawiony sensu dreszczowiec - kilku znjaomych wybiera sie w góry - trafiają do jakiegoś pensjonatu gdzie nikgo nie ma, nic sie nie dzieje , nie ma zwierząt zupełnie jakby sie czas zatrzymał - i nagle w tajemniczych okolicznościach zaczynaja znikac kolejni bohaterowie --- prawie że dno
Piramida - coś w klimatach Zejścia - grupka archeologów wchodzi do tajemniczej dopiero co odkrytej piramisdy - cos lub ktoś zaczyna na nich polować - a oni oczywkso gubią drogę do wyjścia - film po cześci z gatunku - dokumentalizowanym - szkoda bo w sumie zmarnowany potencjał na dobry horror
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Joker - Uzależniony od hazardu ochroniarz Nick Wild wykorzystuje zabójcze umiejętności, aby pomścić pobitą przez mafioza przyjaciółkę. Wiadomo jest Statham jest mordobicie
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
A JA TO OBEJRZAŁEM przed chwilą i mnie bardzo zaciekawiło może i was zaciekawi :D
https://www.facebook.com/events/541518452653034/
50 Twarzy Greya- tragedia, jak większość ekranizacji...
Szybcy i wściekli 7- wiadomo bajeczka trochę ale uwielbiam wszystkie części
Nieuchronna sprawiedliwość - o żołnierzu, który wraca z Iraku wiadomo stres pobojowy itd, do tego pomógł jednej prostytutce ściągając na siebie gniew mafii - i wiadomo tam ich pokonuje wszystkich nożem :D
z braku laku da radę obejrzeć
Hercules - ot taki sobie 5/10 jak dla mnie.
i najlepszy ostatnio zostawiam na koniec :
Niezłomny - na faktach, podczas II wojny światowej biegacz olimpijski, Louis Zamperini, zostaje wzięty do niewoli przez siły japońskie, zdecydowanie wart obejrzenia.
Zabójcza piekność - pastiż . satyra - konkursów pięknośći - gdzieś tam w lokalnym konkursie jedna z uczestniczek tak chce wygrać że jest w stanie usunąć inne konkurentki - taki se - specyficzny - ale można popatrzeć na młoda Dunst czy Denise Richards
Amerykańskie ciacho - przystojniacha ( Kutcher ) jest utrzymankiem bogatych MILF-ów az trafia na młodą laskę która zyje w podobny sposób
Casanova po przejściach dwóch już starszawych facetów - wkręca sie w role żigolaków - dobre role Turturro ( znany z Transformersów) oraz Woody Allan jako alfons
Veronica Mars - filmowa ekranizacja serialu z lat 2004-1007 , pracująca z ojcem młoda siksa ( w tej roli Ball) joko detektyw pomaga rozwiązywać zagadki kryminalne - take se - dla fanów serialu
Need for Speed - chyba wiadomo - fajne fury - reszta sci-fi
Death Clique - oparte na faktach - do szkoły / liceum trafia nowa dziewczyna - która okazuje się socjopatką - walcząc o względy jakiejś tam popularnej dziewczyny - zabija jej najlepszą koleżankę - taka tam typowa ekranizacja TV
Maggie - Arni jako ojciec córki która została ugryziona przez "zombie" - choroba przemienia ludzi po pewnym czasie ( chyba miesiąc czy coś ) , Arni staje przed dylematem co zrobić z córką po przemianie - niby horror ale bardziej dramat
Diabelskie nasienie - młode małżeństwo - wraca z miesiąca miodowego - kobita zachodzi w ciążę - i z czasem okazuje się że ojcem dziecka jest 666
Szybcy i wściekli 7 - sci -fi -- kolejne odsłony tej serii tylko psują cały wizerunek pierwszych części , już niebawem Dominic i reszta będą walczyć w obcymi na Marsie
Chappie - niedaleka przyszłość - na ulicach Johannesburga porządku pilnują policyjne androidy , jednego z nich udaje się porwać parze gangsterów ( tu w rolach samych siebie zespół Die Antwoord ) jednak zanim trafia w ich ręce - inżynier i twórca tych androidów wszczepia mu nowe oprogramowanie - sprawiając że Chappie uzyskuje w pełni świadomość ( czy co tam - uciekło mi słowo ) - film wydaje się zrobiony dla dzieciaków - ale tak nie jest - jest brutalny i smutny - fajnie się oglądało
Najdluzsza podroz - Oglada sie calkiem przyjemnie ;) Nie mniej jednak mialam oakzje cyztac ksiazke i film w kilku miejscach odbiega od niej, jest tez dosc mocno okrojony... Zdecydowanie lepsza wersja papierowa ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Terminator genesis dla fanów polecam , poza tym takie pomieszanie 1 i 2 i dodanie nowych scen ale i tak mi sie podobało ;) 7,5/10
Dwa filmy z marketu real - czyli:
"Brother" (reżyseria Takeshi Kitano). Sceny z japońską yakuzą interesujące, całkiem wciągające ale było ich zbyt mało. 75% akcji rozgrywa się w Ameryce. Oglądając w tym filmie mafie amerykańskie, włoskie i japońskie to mam odczucie że wyszedł z tego miszmasz który nie zdążył realistycznie oddać klimatu żadnej z tych mafii. To jest taki film "składak" bez emocji do którego oglądania już nie wrócę.
"Apollo 18" - science fiction. Film jest bardziej fantasy-fiction niż science-fiction. Dlaczego obce formy życia na Księżycu mają akurat postać pająków? Podejrzewam że z oszczędności wykorzystano studio efektów specjalnych wypróbowane już w innym filmie (w stylu "Pająki atakują"). Przez to ten film wypada aż głupio nierealistycznie. Gdyby te "żyjące kamienie" nie wypuszczały odnóży pajęczych a tylko zwyczajnie pociły się to już byłbym wkręcony w tą historię, a tak niestety - "czar prysł". Raz obejrzane i więcej nie chcę.
:)