Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

KMKL
KMKL
  16 stycznia 2015

"Trzy metry nad niebem" i "Dzika rzeka"

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  18 stycznia 2015
Krocząc wśród cieni - kryminał , Liam Neeson jako prywatny detektyw - wynajęty przez jakiegos bossa narkotykowego ma odnaleźć ludzi odpowiedzialnych za porwanie i zabicie jego żony - taki sobie

Oliwer Twist - ekranizacja klasyku w wykonaniu Polańskiego - może być

Nędznicy - kilka dobrych piosenek , oczywiście kostiumy itd. wszystko ok... ale sama fabuła dziurawa jak ser szwajcarski + jednak ponad 2 godzin ciągłego spiewania - dla wytrwałych

Interstellar - życie na Ziemi niedługo dobiegnie końca, naukowcy wykorzystują jakies załamanie czasu ( które miałobyć podarowane nam przez Obcych) wysyłają ekspedycje by odszukać nowej planety do skolonizowania - efekty specjalne super , sam film, momentami przy długi, ale ogląda się go dobrze

Camp X-Ray strażnicza w wiezieniu na Guantanamo - nawiązuje relacje z jakimś talibem więzionym tam za 11 września

Ask Me Anything - młoda dziewczyna postanawia odłożyć pójście na studia na rok- by mieć czas na poukłądnie swojego zycia i znelzieniu jego sensu plus ogarnięcie się uczuciowo bo wdaje się w romanse ze starszymi facetami - ma jej w tym pomóc pisany przez nią blog - całkiem ciekawy , zakończenie fajne

The Lifeguard - reporterka przechodzi jakiś kryzys i wraca w rodzinne strony i podejmuje się dorywczo pracy jako ratowniczka w okolicznym basenie , tam poznaje 3 nastolatków z problemami , z jednym z nich wdaje sie w romans - ogólnie film o niczym

Święci i żołnierze - kino wojenne klasy B , spadochroniarze zostają zrzuceni nad Francją, mają wzmocnić walczące tam oddziały , kilku z nich po drodze spotyka partyzantów - postanawiają im pomóc w odbiciu ich towarzyszy

Igrzyska Śmierci - Kosogłos - kolejna część , niestety chyba najsłabsza z całej serii - pewnie dlatego że ostatnią część rozłożona na dwa filmy i momentami po prostu się dłuży

Gra Tajemnic - historia Alana Turinga - brytyjskiego informatyka który złamał szyfr Enigmy, troche w filmie pominięto wkład polskich informatyków ( którzy odkodowali wcześniejsze wersje ) , sama postać Alana zagrana bardzo dobrze choć trochę mnie raziło podobieństwo do Sheldona :P , 8 nominacji do Oscara - zdecydowanie przesadą , zwłaszcza dla Keiry

Niezłomny - oparta na faktach historia Luisa Zamperiniego - włoskiefgo emigranta z USA który startował na Olimpiadzie w biegach długodystansowych, a póxniej jako członek załogi bombowca dostaje się do Japońskiej niewoli pod rządami sadystycznego sierżanta Watanabe
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  21 stycznia 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Miasto 44 - warty ogladniecia ;)
Dzikie historie - zabawny a momentami szokujacy ;)
John wick - warty zobaczenia

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Earth
Earth
  24 stycznia 2015
The Man in The High Castle. Serial na podstawie powieści Philipa Dicka. Pierwszy odcinek świetny, a końcówka robi to miłe "łoł". Czekam na kolejne a tymczasem chyba szybko przeczytam książkę. : D
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  27 stycznia 2015
Obecność - z rok zabierałem się żeby obejrzeć ten film, aż w końcu się udało. Zrobiłem w chacie nastrój na horror i muszę przyznać zajebiście się oglądało, trzymał w napięciu i dobrze zrobiony d83ddc4c

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Endorfina
Endorfina
  27 stycznia 2015

"Niezgodna"- przyszłość, w metropolii wzniesionej na ruinach Chicago idealne społeczeństwo budowane jest na zasadzie selekcji. Każdy nastolatek musi przejść test predyspozycji określający jego przynależność do jednej z pięciu grup. Ciekawy film Sci-fi, w pierwszej chwili myślałam ze typowy film o nastolatkach, ale wciagnał nieźle;p Adaptacja pierwszej części trylogii Veroniki Roth, film 8/10.
-----------------
"Lucy"- chyba większość go widziała, to nie ma co opisywać.
--------
"księga Ocalenia" 7/10 popularny film, też pewnie większosc widziała.
----------
"Interstellar"- tu to nieźle szoknęłam, zapowiadał sie na typowy film sci-fi kosmiczny, statki pewnie nudy, ale to chyba najlepszy film Sci-fi jaki widziałam przez ostatni rok.Każdy powinien go obejrzeć, jak dla mnie 9/10.
------------
"Zbaw nas ode złego" 5/10- trochę się ciagnie i zanudzał mnie lekko.
"Zanim Zasnę" fajny, kobieta codziennie się budzi i nie pamięta poprzedniego dnia, ciekawe zakończenie, do konca trzyma w niepewnosci 7/10
-------------------
"Więzień Labiryntu"- Sci-fi przygodowy, astoletni Thomas zostaje uwięziony w tajemniczym labiryncie, z którego próbuje się wydostać. 6/10
"Znak destrukcji"- Kurator muzeum otrzymuje wykonaną z kości słoniowej tablicę astrologiczną sprzed dwóch tysięcy lat. Wkrótce okazuje się, że jest ona źródłem niewiarygodnej mocy. Taki tam przygodowy sci-fi, 6/10
---------
Dawca Pamięci- Piekny też film, az nie wierzę, ze ostatnio tyle filmów sci-fi mi się spodobało, większośc z nich są na podstawie ksiażki, tak jak ten też, 8/10.
-------------------
Klątwa Jessabelle- horror, nawet fajny, jak typowe horrory, nawiedzony dom , duchy etc.. 6/10
------------
Miasto 44- jak najbardziej na tak! opisywać go chyba nie trzeba, chociaż ta muzyka w niektórych momentach trochę psuła klimat, Grechuta z lat 70 chyba był i jakieś chwile nawet Dubstepy XD o ile dobrze pamiętam, ale film fajny 7/10
--------
"Biegacz"- dramat opowiada inspirowaną autentycznymi wydarzeniami historię tytułowego atlety: znakomitego maratończyka i kryminalisty zarazem, Johannesa Rettenbergera, który podnosi sobie ciśnienie... brawurowymi napadami na bank.
denerwował mnie ten typ w tym filmie, ale ciekawy film 6/10
------------------------
"Hawking" Biografia z życia hawkinga szału nie ma 5/10

Endorfina
Endorfina
  27 stycznia 2015
Ostatnio edytowany: za 15 listopada 5799

aa i Niezłomnego zaczęłam ogladać,ale do takich typowych strzelaninek nie mogę przywyknać, wyłączyłam po 30 minutach.

Kamil
Kamil:

fan zalukaj, wykryty.
Earth
Earth
  29 stycznia 2015
Ostatnio edytowany: za 15 listopada 7268
Lucy. Poza główną bzdurną teorią, na której oparty był film, to całkiem spoko. Fajnie sie czyta komentarze speców na filmwebie, to samo było przy Interstellar. :-D 6,5/10

Galavant. Skończyłam pierwszy i na razie jedyny sezon. Cudowne. :-D

Black Mirror White Christmas. Bardzo długo zabierałam się za jego obejrzenie, mimo miłości do tego serialu. Jak zwykle zrobił duże wrażenie. O końcówkę jak zwykle też się postarali.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 stycznia 2015
Endorfina
Endorfina: "Zbaw nas ode złego" 5/10- trochę się ciagnie i zanudzał mnie lekko.

kuvaa a dziś kumpel mi to polecał i co teraz ... :P

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Endorfina
Endorfina
  30 stycznia 2015
NuTiiiiii
NuTiiiiii: kuvaa a dziś kumpel mi to polecał i co teraz ... :P

no obejrzyj, może akurat Ci przypadnie go gustu.
-------------------
-------------------
Ja ostatnio sie na sci-fi nastawiłam i widzę, że coraz więcej filmów jest o przyszłości, kolonie ludzi, wybrani mają lepszy życie, albo są oddzieleni od reszty słabych chorych i biednych, podobny film 2 dni temu oglądałam
''Elizjum'' kolejny film, gdzie bogaci mają w kosmosie kolonie, bieda została na ziemi, wojna, choroby, bieda, zniszczona ziemia i jeden wybraniec, który bedzie chciał to wszystko zmienić 6/10
Endorfina
Endorfina
  3 lutego 2015
Intruz- fajny film, początek mnie lekko rozbawił jak słuchałam podwójne osobowosci i głosy w jednym człowieku, chodzi oczywiscie o kosmitów, którzy zawładnęli ciałami ludzkimi, ale tak nie całkowicie, iwłaśnie o to chodzi w nim, film nawet wzruszający w pewnych momentach. Sci-fi 6/10
Dotknięcie anioła Dokumentalny, fajnie dziadek opowiadał i ciekawie te sceny pokazywali, on szedł w współczesnych czasach i pokazywał gdzie był, w których miejscach co sie odbywało, gdzie ginęli ludzie z takimi przejsciami do czasów wojennych.Historia żydowskiego chłopca, który razem z rodziną cudem ocalał z Holokaustu.1h dokumentu.
Efekt Motyla 2 podobny niby do 1 częsci, tak napisali na zalukaj, ale pierwszej nie widziałam, tam chyba też chodziło o to że coś facetowi nie wyszło w życiu a on próbując poprawić to co zepsuł, cofa się w czasie, ale nic dobrego z tego nie wynika.Obejrzę może kiedyś pierwszą czesć, ale jak podobna do 2, to raczej takie serie filmów już nie dla mnie.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  4 lutego 2015
Piątek trzynastego części III, IV i V - wiadomo

Głupi i Głupszy bardziej - ponownie w role wcielili się Carrey i Daniels , obaj juz podstarzali , momentami zbyt kiczowate i sładający się z prostackich gagów, skeczy , ale były też momenty które wywołały uśmiech

Furia - Brad Pitt jako dowódca czołgu "Furia" robi czystki w drodze na Berlin , momentami za dużo sci-fi , ale jak na wojenne kino całkiem dobry obraz , nie dłuży się i miło ogląda

Długi, wrześniowy weekend - uciekinier z wiezienia porywa samotną matkę z synem, ukrywa się w ich mieszkaniu - nieoczekiwanie miedzy uciekinierem , matką i synem powstaje więź - dobre role Brolina i Winslet

Paranoja - młody ambitny informatyk - czy co tam , zostaje szantażowany przez szefa i zmuszony do szpiegowania dla niego konkurencyjnej firmy - typowy średniawy thriller

Grand Budapest Hotel - historia konsjerża i boya hotelowego , wmieszanych w morderstwo i kradzież drogocennego obrazu w czasach międzywojennych , film sam w sobie fajny , fabuła , humor wszystko ok - ale sam styl , gatunek - z kategorii tych co mi nie podchodzą

Snajper - historia Chrisa Kyle'a - uznanego za najlepszego snajpera amerykańskiej armii , pokazana jego kariera w wojsku , wojna w Iraku oraz życie osobiste , rodzinne oraz pełen bagaż emocjonalny wywieziony z Iraku , Dobra rola Coopera a i sam film całkiem całkiem

Teoria Wszystkiego - historia Stephena Hawkinga , jego początki choroby, miłośc do Jane i życia z choroba.
film nie ma żadnych fajerwerków i szybkiego tempa ale jest wzruszający .
nie widziałem jeszcze wszystkich nominowanych filmów w tym roku do Oscara , ale na dzień dzisiejszy Oscary za role pierwszoplanowe dałbym własnie aktorom z tego filmu zarówno Eddie Redmayne ( pacząc jak Akademia lubi nagradzać tych co sie oszpecają, i upodobniają się gestem mimiką do postaci ) , jak i Felicity Jones zagrali świetnie , zwłaszcza spodobała mi się gra aktorska Jones
...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  7 lutego 2015
Let's be cops - no nawet nawet daje radę

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  11 lutego 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Służby Specjalne - dobry jak na polskie warunki film, niezła rola Olgi Bołądź i Janusza Chabiora d83ddc4c

Endorfina
Endorfina
  12 lutego 2015
Ostatnia śmierć Thriller,Sci-fi.
ciekawy nawet, lekarz znajduje nieprzytomnego faceta koło domu, który nic nie pamięta, nie ma go w zadnej bazie danych, zero informacji czy w ogóle żył. Ogólnie chodzi o klonowanie narządów do przeszczepu, dalej nie zdradzę.
Gattaca-szok przyszłości sci-fi
ludzie pomagają naturze w selekcji tych lepszych i gorszych, ci z próbówek mają geny najlepsze i są wybrańcami, ci urodzeni naturalnym sposobem to podgatunek, uważani za gorszych, podatnych na choroby, słaba kondycja, spychani na gorszy tor, zaraz po urodzeniu wiedzą na jakie choroby bedzie zapadał, jakie ma wady, jaką kondycję moze osiagnąć, stan psychiczny i przyblizony zgon. jeden z tych słabych chorych nie będzie się nadawał do specjalnej wymarzonej misji jako astronauta, bedzie robił wszystko żeby się dostać do tych wybranych.