Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 353 z 377
Wojownicze zolwie ninja - taki sobie...
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Groundhog Day. Wreszcie wiem o co chodzi z tym dniem świstaka. Fajny pomysł i na początku chichałam trochę, a mało jaka komedia mnie bawi. 7/10
Brødre. Te skandynawskie filmy zawsze pokazują jakąś dobitność zrycia mózgu. Tu trochę też, akurat w motywie żołnierza. 8/10.
Taxi Driver. Weeeird. Trochę mi się dłużył, a w ostateczności nie może mi wypaść dzisiaj z głowy i podoba mi się coraz bardziej. :D 8.5-9/10
Seriale:
Dokończyłam The Lottery. Nic epickiego, ale zakończenie spoko. I oglądam sobie Vikings. Gotham, drugi odcinek lepszy. I oglądam jeszcze Constantine, zapowiada się ciekawie serialowa wersja, ale trochę stracham, gdy przy filmowej było spoko. :D
Gdzieś na dniach zaczyna się chyba AHS i czekam na The Judge
9/10
Na skraju jutra - O dziwo, wkręciłem się w ten film. Nie przepadam za kinem S-F i po dobrym "Dystrykcie 9" to kolejna pozycja, która mi przypasowała. Ten film to połączenie "Szeregowca Ryana" i "Dnia świstaka". Przy końcu troszkę męczy, ale warto zobaczyć.
7/10
Służby Specjalne - Już widzę te fora na filmwebie puchnące od jadu na tle politycznych kłótni. Ja po prostu poszedłem tam zobaczyć mocne, niebanalne kino i takie dostałem. Komu podobał się "Układ Zamknięty" powinien być zadowolony.
8/10
Niezniszczalni 3 - tekst "żarty się skończyły" zachęcający do obejrzenia filmu rzeczywiście się potwierdził. Wcześniejsze części były robione z jajem i sporo było w nich kultowych tekstów Arniego, Sylwka czy Łilisa. Trzecia część była zrobiona jakby bez tego całego dystansu. Oglądało się to jak tani sensacyjniak z drętwymi tekstami. Szkoda, bo przepadałem za tą serią. Poza niezłym Banderasem i jednym tekstem Arniego przytulającego Lee - słabizna. 2/10
Królestwo Zwierząt - w końcu coś świeżego, nie amerykańskiego, bez typowo Hoolywoodzkich schematów. Film produkcji Australijskiej, kto lubi nieliniowe, specyficzne filmy, będzie zadowolony. 7/10
sin city 2 7/10 gorsze od jedynki,ale lubie ten styl
see no evil 5/10 duzo slabsze od jedynki,wkurzajacy aktorzy
"Nie opuszczaj mnie" - baardzo dołujący. Tytuł troszkę mylący, bo kojarzy mi się z romansem, a jednak nim nie jest. Nie dla ludzi z depresją.
"transtendencja" i "dawca pamięci" dawaja troszkę do myślenia. "Lucy" film w stylu "jestem bogiem" acz kolwiek twórca uderzył trochę w inna koncepcję równie ciekawa.:)
Wilk z Wall Street -Polecam zajebisty
Iluzjonista - Na propsie
Iluzja - Mega :) Polecam kto nie oglądał warto zalukac
ogolnikowo bo klawiatura nie dziala
Aftershock. Miasto chaosu - turysci gdzies tam sie bawia i jest trzesienie ziemii dodatkowo kazdy oczekuje ze teraz nadejdzie tsunami, miasto ogarnia chaos oraz zbrodniarze - takie tam
Czarownica fjny pomysl ale moglo byc mroczniejsze
22 Jump Street dobra kontynuacja , motyw z dniem rodzicow miaszdzy
Pojmani - przed laty porwana dziewczynka pojawia sie w necie, odradza sie nadzieja na odnalezienie jej, taki slabszy Labirynt
Ostatni gwizdek dzien z zycia ludzi powiazanych z nfl dla ktorych draft jest najwazniejszym dniem w roku
Rogi jak dla mnie taki Disney dla doroslych
Wychodne mamusiek nawet smiechowe momenty
El Maquinista. Wreszcie. Oglądało się ciekawie, choć obawiam się, że niezupełnie go zrozumiałam. Obejrzę sobie z jeszcze raz. A Bale'a uwielbiam coraz bardziej, nawet jego wada wymowy zaczyna mnie kręcić ;D. 8/10
The Boondock Saints. Coś mnie drażni mocno z Willemie Dafoe, ale tu był świetny, uwielbiam takie postacie. 8/10
Skończyłam Vikingów, oglądam sobie Gotham, który jest taki sobie, ale oglądam dla postaci Pingwina, która mnie na tyle intryguje bym czekała na kolejne odcinki.
No i Rolnik szuka żony... obejrzałam dwa odcinki dla śmiechu i teraz oglądam kolejne..