Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  27 września 2014
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Wojownicze zolwie ninja - taki sobie...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
AIeksandra
AIeksandra
  28 września 2014
Hotel Transylwania.
Przekomiczne! :rotfl:
Earth
Earth
  5 października 2014
Ostatnio edytowany: za 15 listopada 6338
Unknown. Całkiem ciekawy, zakończenie dość proste, ale myślałam, że będzie trochę inne. :D 7/10

Groundhog Day. Wreszcie wiem o co chodzi z tym dniem świstaka. Fajny pomysł i na początku chichałam trochę, a mało jaka komedia mnie bawi. 7/10

Brødre. Te skandynawskie filmy zawsze pokazują jakąś dobitność zrycia mózgu. Tu trochę też, akurat w motywie żołnierza. 8/10.

Taxi Driver. Weeeird. Trochę mi się dłużył, a w ostateczności nie może mi wypaść dzisiaj z głowy i podoba mi się coraz bardziej. :D 8.5-9/10

Seriale:
Dokończyłam The Lottery. Nic epickiego, ale zakończenie spoko. I oglądam sobie Vikings. Gotham, drugi odcinek lepszy. I oglądam jeszcze Constantine, zapowiada się ciekawie serialowa wersja, ale trochę stracham, gdy przy filmowej było spoko. :D

Gdzieś na dniach zaczyna się chyba AHS i czekam na The Judge :w00t:
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  6 października 2014
To nie jest kraj dla starych ludzi - Ciekawy, trzymający w napięciu, nietypowy, nieliniowy. Specyficzne kino, nie każdemu przypadnie do gustu. Jak dla mnie cacy!
9/10 d83ddc4c
Na skraju jutra - O dziwo, wkręciłem się w ten film. Nie przepadam za kinem S-F i po dobrym "Dystrykcie 9" to kolejna pozycja, która mi przypasowała. Ten film to połączenie "Szeregowca Ryana" i "Dnia świstaka". Przy końcu troszkę męczy, ale warto zobaczyć.
7/10
Służby Specjalne - Już widzę te fora na filmwebie puchnące od jadu na tle politycznych kłótni. Ja po prostu poszedłem tam zobaczyć mocne, niebanalne kino i takie dostałem. Komu podobał się "Układ Zamknięty" powinien być zadowolony.
8/10
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  6 października 2014

Niezniszczalni 3 - tekst "żarty się skończyły" zachęcający do obejrzenia filmu rzeczywiście się potwierdził. Wcześniejsze części były robione z jajem i sporo było w nich kultowych tekstów Arniego, Sylwka czy Łilisa. Trzecia część była zrobiona jakby bez tego całego dystansu. Oglądało się to jak tani sensacyjniak z drętwymi tekstami. Szkoda, bo przepadałem za tą serią. Poza niezłym Banderasem i jednym tekstem Arniego przytulającego Lee - słabizna. 2/10

starajsiepodazac
starajsiepodazac
  13 października 2014

to obejrzalem :D https://www.youtube.com/watch?v=ihwhFV9yrvc

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  15 października 2014
Cop Land - De Niro, Stallone, Liota. Wielu pisze, że Stallone za rolę w filmie powinien dostać oscara. Tego nie wiem, ale muszę przyznać, że całkiem oryginalny scenariusz, film ma specyficzny klimat. 7/10
Królestwo Zwierząt - w końcu coś świeżego, nie amerykańskiego, bez typowo Hoolywoodzkich schematów. Film produkcji Australijskiej, kto lubi nieliniowe, specyficzne filmy, będzie zadowolony. 7/10
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  17 października 2014
Full Metal Jacket - stary, ale jary film wojenny. Lepszy od wielu nakręconych niedawno. Ma swoisty klimat, świetnie pokazane szkolenie i akcja ze snajperem (i tutaj pytanie: od kiedy człowiek strzelający z karabinu maszynowego AK 47 z ukrycia jest nazywany snajperem?). :) 7/10!
StalkingPraksydy
StalkingPraksydy
  17 października 2014

sin city 2 7/10 gorsze od jedynki,ale lubie ten styl
see no evil 5/10 duzo slabsze od jedynki,wkurzajacy aktorzy

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  19 października 2014
Pluton - przeciętny. Spodziewałem się czegoś lepszego, przynajmniej na poziomie "Full Metal Jacket". Do obejrzenia, bez fajerwerków.
xBeautifulLie
xBeautifulLie
  19 października 2014

"Nie opuszczaj mnie" - baardzo dołujący. Tytuł troszkę mylący, bo kojarzy mi się z romansem, a jednak nim nie jest. Nie dla ludzi z depresją.

Jojovsky
Jojovsky
  20 października 2014

"transtendencja" i "dawca pamięci" dawaja troszkę do myślenia. "Lucy" film w stylu "jestem bogiem" acz kolwiek twórca uderzył trochę w inna koncepcję równie ciekawa.:)

Goferek
Goferek
  21 października 2014

Wilk z Wall Street -Polecam zajebisty

Iluzjonista - Na propsie

Iluzja - Mega :) Polecam kto nie oglądał warto zalukac

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  22 października 2014

ogolnikowo bo klawiatura nie dziala
Aftershock. Miasto chaosu - turysci gdzies tam sie bawia i jest trzesienie ziemii dodatkowo kazdy oczekuje ze teraz nadejdzie tsunami, miasto ogarnia chaos oraz zbrodniarze - takie tam

Czarownica fjny pomysl ale moglo byc mroczniejsze

22 Jump Street dobra kontynuacja , motyw z dniem rodzicow miaszdzy

Pojmani - przed laty porwana dziewczynka pojawia sie w necie, odradza sie nadzieja na odnalezienie jej, taki slabszy Labirynt

Ostatni gwizdek dzien z zycia ludzi powiazanych z nfl dla ktorych draft jest najwazniejszym dniem w roku

Rogi jak dla mnie taki Disney dla doroslych

Wychodne mamusiek nawet smiechowe momenty

...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  22 października 2014
Miasto 44. Kilka słabszych momentów, ale generalnie nieźle jak na polskie standardy. Dodatkowo główny bohater wygląda prawie identycznie jak mój bliski kolega z Warszawy, więc odbierałam to bardziej osobiście. :D

El Maquinista. Wreszcie. Oglądało się ciekawie, choć obawiam się, że niezupełnie go zrozumiałam. Obejrzę sobie z jeszcze raz. A Bale'a uwielbiam coraz bardziej, nawet jego wada wymowy zaczyna mnie kręcić ;D. 8/10

The Boondock Saints. Coś mnie drażni mocno z Willemie Dafoe, ale tu był świetny, uwielbiam takie postacie. 8/10

Skończyłam Vikingów, oglądam sobie Gotham, który jest taki sobie, ale oglądam dla postaci Pingwina, która mnie na tyle intryguje bym czekała na kolejne odcinki.

No i Rolnik szuka żony... obejrzałam dwa odcinki dla śmiechu i teraz oglądam kolejne.. :ninja: