Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  16 kwietnia 2014

Witaj w klubie - gra aktorska świetna ale co do samego filmu czegoś mi zabrakło
kolejny odcinek gry o tron

Psyche30
Psyche30
  16 kwietnia 2014

..............

SnapPhotographyArt
SnapPhotographyArt
  17 kwietnia 2014

Polecam serdecznie film "Beginners". Niedawno obejrzałem i wywarl na mnie duże wrazenie, piekna, melancholijna opowieść o poszukiwaniu siebie i odnajdywaniu się w swiecie, w zyciu.

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  19 kwietnia 2014
Iceman: Historia mordercy - polecali mi ten film i się nie zawiodłem, dobry dobry d83ddc4d

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  19 kwietnia 2014

Kamienie na szaniec - Za czaso szkolnych czytalam ksiazke i musze przyznac, ze zupelnie inaczej sobie wyobrazalam calosc wydarzen... Ogladajac nie odczulam klimatu tamtych czasow... Takie dosc mocno wspolczesne spojrzenie na historyczne wydarzenia...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  20 kwietnia 2014
Closed Circut (Układ, 2013) - zawsze jakaś odskocznia od strzelanek, wyścigów i karateków. Bardziej polityczny i ogólnie do obejrzenia.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Psyche30
Psyche30
  20 kwietnia 2014

300 początek imperium - taaakie oczekiwania po moich najukochańszych 300 a tu tak sobie...

Earth
Earth
  21 kwietnia 2014
Ondskan. Miałam ochotę na skandynawskie kino i padło na historię z lat chyba 50, o chłopaku, który doświadcza przemocy domowej i z powodu agresywnego zachowania zostaje wyrzucony ze szkoły. Trafia do prywatnej szkoły z internatem gdzie panują "szczególne" zasady i tam się rozgrywa właściwa historia. Ciekawy, mam wrażenie, że kiedyś go już oglądałam.

Gra o Tron. Muszę przeczytać książki jeszcze raz, bo ledwo co kojarzę postać Oberyna, ale ta jego serialowa kreacja... nie wiem co w nim jest takiego intrygującego. :D Poza tym, w serialu lubi siusiaki a w książce nie pamiętam takiego wątku :D

Downton Abbey. Brytyjski serial dla wsłuchania się w brytyjski akcent :d Zamierzam przejść powoli na angielskie napisy.
kuba92762
kuba92762
  26 kwietnia 2014

Niesamowity Spiderman 2 - Moim zdaniem troszkę słabsza niż pierwsza, ale ciągle lepsza niż te z Maguire'm. Fajna muzyka, genialne dialogi (humor w tym filmie jest miażdżący), lepsi wrogowie, ale troszkę za dużo samego w sobie gadania. 7/10 daję, ale jeśli chodzi o filmy o superbohaterach, to ja ciągle dzieckiem jestem No i wszyscy zwróccie uwagę na http://www.filmweb.pl/person/Dane+DeHaan-918560 tego ziomka. Jeden z najlepszych aktorów młodego pokolenia. Za paredziesiąt lat będą o nim mówić - wybitny.

Earth
Earth
  6 maja 2014
Kanojo to Kanojo no neko - Their standing points. Krótkometrażówka z perspektywy kota. Bardzo fajna. :)

Sharknado. Film, który skomentowałam jako "nie wiem jak go ocenić". Jest tak beznadziejny a oglądało go się bardzo fajnie. :D

The Room. Identyko co powyżej. Tu dodatkowo dochodzi niewiarygodna gra aktorska, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. :D

Yuma. Całkiem ciekawy, akurat bardzo bliska mi tematyka, choć w dalszej części filmu już przestałam ogarniać o co chodzi i czemu ludzie robią rzeczy, które robią.

Good Luck Chuck. Komedia romantyczna z Jessicą Albą. Bardzo mi się podobała o dziwo, choć nie przepadam za tym typem filmów. :ninja:

Valentine's Day. Też komedia romantyczna, trochę słabsza, ale dała radę.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  7 maja 2014

Meskie sekrety - taki sobie

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  7 maja 2014

Pompeje - fajne efekty :)

Earth
Earth
  7 maja 2014
Jacek
Jacek: blbbl

Wracaj tu bo nie wiem czo oglądać.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 maja 2014
Połączenie - Halle Berry jako operatorka linii alarmowej jest "świadkiem" morderstwa dziewczyny która do niej dzwoniła
przechodzi traumę i kiedy po paru miesiącach wraca do pracy - pech chcę że ponownie musi walczyć o życie kobiety króra się do niej dodzwonia - take se

Droga w przeszłość - film - pilot -- dochodzi do wielkiej tragedii - terroryści detonują atomówkę w NY ( chyba) po tym zdarzeniu jakaś tam agencja ma pomysł by wysłac w czasie ekipe by temu zapobiec - cos w klimacie Deja vu - film słaby = serial nie powstał

Trener bardzo osobisty - Gerard Butler - jako były piłkarz wraca w rodzinne strony i próbuje naprawić stosunki ze swoim małym synkiem i była żona - dodatkowo zostaje trenerem piłkarzy - juniorków i staje sie celem młodych matek - ujdzie

40 lat minęło - - poznajemy dalsze losy małżeństwa znanego z filmu Wpadka ( ale nie tej pary Heigl i Setha ) - kończą 40 i wpadaja w kryzys wieku średniego - takie tam

Tajemnica Zielonego Królestwa - animacja twórców Epoki Lodowcowej - dziewczyna M.K. przyjeżdża do swojego ojca który ma opinie szalonego naukowca latajacego całymi dniami po lesie w poszukiwaniu jakiś stworków -- sceptyczna z początku Mary nagle trafia w sam środek wojny i będzie musiała uratowac Matkę Naturę - całkiem fajne

Mała Miss - bardzo dobry film - poznajemy rodzinkę - w skrócie rodzinke poebów :P
ojciec - doradza jak być zwycięzcą i we wszystkim widzie metode 7 kroków
matka - ciągfle stara sie znaleźć spsób na frustrację męża któremu nie idzie z doradzaniem bycia zwycięzcą
wujek - chyba gej i niedoszły samobójca
dziadek - erotoman - wywalony z domu starców za posiadanie narkotyków
syn - jakies emo - nienawidzi całego świata i ludzie - nie odzywa sie do nikogo - porozumiewa sie kartka i długopiserm
córka - tytułowa mała miss - ma 7 lat i bardzo chce wygrac konkurs miss - w regionalnym zajmuje II miejsce ale i tak kwalifikuje sie na jakiś ogólno krajowy konkurs
problem w tym że jest on kawał drogi od domu i po przemysleniu różnych opcji - cała rodzinka pakuje sie w statrego "Ogórka" i jada na konkurs - cała podróż oczywisćie ta pasmo przeróżnych zdarzeń

polecam

Kraina Tygrysów - Collin Farell jako żołnierz - trafia wraz z oddziałem do Krainy Tygrysów - jest to obóz szkoleniowy gdzie szkoli sie wojaków przed wysłaniem ich do Wietnamu - niestety Collin nie za bardzo widzi sens tej wojny i utrudnia życie przełożonym oraz buntuje innych by nie jechali na wojne - dobry

plus seriale

7 sezon Californication
najnowsze odcinki - Chirurgów , Teorii... , Pamiętników i Gry o Tron

oraz z nowych zacząłem oglądać

Dracule oraz Salem
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  8 maja 2014

Snowpiercer - warty ogladniecia