Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  5 kwietnia 2014

kolejny odcinek 'House of Cards '

agoosiaaa
agoosiaaa
  5 kwietnia 2014

Bad grandpa - zayebisty, w końcu jakiś film z którego można się pośmiać.

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  5 kwietnia 2014
RexMundi
RexMundi: a to widziałeś ?

Nie ale zanutuję d83ddcdd

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  6 kwietnia 2014
Last Vegas - no podobał mi się, niby dziadki ale dużo było humoru.
"lodzikiem nie pogardzę" :ziober2:

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  6 kwietnia 2014
Escape plan - też z dziadkami Sylwesterem i Arnoldem, klimat z więzieniem dlatego mi się podobał. Ogólnie chcą uciec z najlepiej zabezpieczonego ....

a co tam sami zobaczcie d83ddc4c

Earth
Earth
  7 kwietnia 2014
The Conjuring. Czyli osławiona Obecność. Oglądając go kojarzył mi się z wszystkimi innymi filmami o tym motywie i w sumie zrobił wrażenie takie spoko, ale bez rewelacji. Niemniej w nocy mi się zawsze przypomina i nachodzą mnie głupie myśli :ninja:

The Fourth Kind. Ciekawe wrażenie realności, bardzo ładnie to wymyślili. Oglądało się ciekawie, choć akurat ten motyw mnie nie "straszy".

Gekijōban Hagane no Renkinjutsushi - Shanbara wo Yuku Mono Czyli filmowa wersja (kontynuacja) Fullmetal Alchemist. Świetnie było sobie to obejrzeć, nie wiedziałam nawet, że taka jest i miło zobaczyć jak to się skończyło. Muszę obejrzeć FMA Brotherhood.. :)

---
Mentalistę nadal jednak oglądam.
No i Gra o Tron wróciła, bardzo miły odcinek, albo podobał mi się tak bo się stęskniłam, nie wiem, ale się jaram i tak :D
agoosiaaa
agoosiaaa
  7 kwietnia 2014

Grę o Tron, tylko mi się wydaje ze Jaime stracił dużo uroku ogolony i w krótkich włosach?

JaweSzawar
wpis jest ukryty
Earth
Earth
  8 kwietnia 2014
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Część z tego to bzdura.
czytająca hir.
+ te dywagacje "na pewno w kolejnym tomie..."
xD ikse

grafik12
wpis jest ukryty
Arwena
Arwena
  9 kwietnia 2014
Grawitacja- ech... typowy film amerykański;\ nic się nie dzieję potem jakieś " BuuuM" i znowu 15 minut czekasz na coś i obawiasz się, że zaraz zaśniesz :mrgreen: Ogólnie film dobrze wykonany jeśli chodzi o grafikę, dźwięk..itd chociaż niektóre sceny były przesadnie naciągane :)
Sierociniec - nawet, nawet horror :D nie jest przerażający, ale cała historia jest dosyć wciągająca;) no i podobało mi się zakończenie.
Marzyciel- film oparty na przełomowym momencie z życia pisarza Jamesa Barriera :) Ukazana jest droga dzięki której rodzi się najlepsze dzieło bohatera.
Ciemność- nienawidzę tego horroru nigdy po nim spać nie mogę:| może to dlatego, że tematem jest strach przed ciemnością.
Kraina lodu- Główna bohaterka Elsa próbując chronić swoją siostrę przed jej mocą :) w wyniku czego ukrywa się przed Nią:) Jest to bardzo piękna historia, która pokazuje ile możemy się wyrzec aby osoba którą kochamy była bezpieczna.
Krudowie- film animowany pełen dobrego humoru ;)
Push- początek dosyć wciągający, ale im bliżej końca tym bardziej przewidywalny był film ;| i takie przeciętne zakończenie:|
Igrzyska śmierci- podobał mi się ten film, chociaż liczyłam na coś bardziej wciągającego:>fabuły która oderwie mnie od rzeczywistości ...nie udało się :( Z bohaterów najbardziej mi utkwiła postać Rue:)
Przebudzenie- wciągająca, zaskakująca i dobrze opowiedziana historia:)
Oszukać przeznaczenie- sam pomysł na film jest dobry, ale wykonanie już nie zbyt mi się podoba ;\ Ludzie tam giną w najbardziej głupi sposób :O i jeszcze droga do zaświatów jest tak przesadnie wydłużona :D
Duża ryba- bardzo fajny film:) Pokazuje historię życia zwyczajnego człowieka opisaną w nieprawdopodobny sposób :) ,
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  12 kwietnia 2014

bez czytania recenzji itd włączyłem sobie film Movie 43 gdyż tytuł mnie ciekawił. po 2 scenach ha ha z tymi jajami na szyji i kupie na klatę padłem :rotfl:
wyłączyłem go bo młoda chciała coś innego obejrzeć, ale kiedyś sam obejrzę bo taki głupi że aż ciekawy :D

ona wybrała Blue Jasmine - no taki raczej babski, ale pod whisky było mi obojętnie. Wg mnie dobra rola Cate Blanchett d83ddc4d

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  13 kwietnia 2014

Noah - ogladajac zwiastun spodziewalam sie lepszych efektow specjalnych, aczkolwiek milo sie oglada...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Imianowski
wpis jest ukryty
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  15 kwietnia 2014
Adwokat - pewien uznany juz mecenas daje sie skusić na jakiś tam przekręt czy przemyt znacznej ilości dragów niestety coś idzie nie tak i na własnej skórze dowiaduje się jakie konsekwencje niesie bratania sie z mafiozami --
ogólnie przeciętny film mimo dobrej obsady - jak na Ridleya Scotta - słaby film

Legendy Ringu - dwój emerytowanych juz byłych gwiazdorów bokserskich od 30 lat nie nie trawią - w latach świetności stoczyli dwie walki - raz wygrał jedne raz drugi - miała odbyć sie trzecia ale jedne sie wycofał -- teraz po 30 latach z różnych przyczyn ma dojść to rewanżu -- w rolach głównych Sylvester "Rocky" Stallone i Robert "La Motta" DeNiro - całkiem dobre kino
dobry pojazd po MMA

Obóz Integracyjny - Żan Klod WanDam - jako mistrz surwiwalu zabiera ekipe jakiejś korporacji na wyspe gdzie maja sie zbratać i poznac itp
niestety ginie pilot a niebawem i sam mistrz przetrwania - a obóz integracyjny zamienia sie w parodie Władcy Much - taka sobie komedia

13 grzechów horror ? - pewien koles odbiera tel.. dostaje propozycje że jęsli zje muche dostanie chyba 6 tyś .. zjada poczym dowiaduje sie że własnie bierze udział w grze -- 13 wyzwań by na końcu zgarnąć kilka milionów - niestety z czasem wyzwania okazują się coraz bardziej trudne i złe -- spodziewałem sie czegos lepszego - niestety sporo tu nonsensu i sam finał do dupy --
musze obejrzec jeszcze tajlandzi oryginał - powinien być lepszy
...Ignorance is bliss...