Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

KiepskiKochanek
KiepskiKochanek
  7 lutego 2014

ogladalem i podobał mi sie,chociaz jakis super wybitny nie jest
Scarlett w ogole nie pasuje mi do tej roli

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  11 lutego 2014
Las Vegas - podobał mi się, i pewnie nie dlatego że mnie momentami bawił, ale dlatego, że smutnęłam mocno kiedy pomyslałam o tym, że aktorzy głowni są już naprawdę starzy, i że lada chwila pożegnają się ze światem ;c.

SAGA: przekleństwo cienia - film niby posiada wszystko co lubię w kinie, jednakże nie. Na plus szkła kontaktowe głownej bohaterki, hipnotyzujące mocno ;D.

Naznaczony: rodział 2 - przysnęłam na tym filmie i obudził mnie wrzask, co mnie wystraszyło, może być, chociaż szału nie ma. Ale fajne nawiązania do jedynki, w sumie.

Wilk z Łol strit- jak ja się cieszę, że nie dałam się namówić na wyjście do kina na ten film. Jesu, przynudzał mocno, po godznie niecałej modliłam się by się już skonczył. Leo pomimo tego iż go nie lubię zagrał okej, i tylko taki plus widzę.

Dary Anioła: Miasto Kości - zdecydowanie mój gatunek. zdecydowanie zabrakło mi czegoś co by pozwoliło mi dać wiekszą ocenę niż 6/10. Ale z chęcią obejrzę następne części.

Igrzyska Śmierci: W pierścieniu ognia - na ten film nastomiast ja nie mogłam namówić nikogo ze znajomych, by polazł ze mną do kina :rotfl:. A szkoda, bo bardzo mi się podobał i żaluję że na duzym ekranie go nie zobaczyłam.

A tak to nadal kontynuuję kilka seriali, na nowy żaden się nie zdecydowalam póki trwają te które oglądam od dawna :).
:ziober2:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  11 lutego 2014
Grawitacja - nie był zły filmik, ale pewnie drugi raz już nie chciałoby mi się go oglądać.

Dorwać gringo - zajebiście mi się podobał, wciągający i lubię takie klimaty. Jak coś podobnego znacie to tytuły mile widziane.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  12 lutego 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Dorwać gringo - zajebiście mi się podobał, wciągający i lubię takie klimaty. Jak coś podobnego znacie to tytuły mile widziane.

3 sezon skazanego na śmierc he he :D

chyba :P

d83cdfa5

The Last Days on Mars - w skrócie ... zombie na Marsie , kliman nawet momentami jest.. pomijając absurd z zombiakami

The Other Final dokument sportowy , podczas MŚ w Korei i Japonii w 2002 przed finałem Brazylia - Niemcy , odbył się jeszcze jeden finał, pomiędzy dwoma najniżej sklasyfikowanymi państwami w rankingu FIFA - Bhutanem i Montserratem gdzięs tam w górach na boisku B klasowym :P .. ogólnie fajna opowieść o tym jak ludzie żyją piłką

The Canyons - słaby niby thriller z zabarwieniem erotycznym - mozna jedynie popatrzeć na cycki Lohan

Kodeks Zbrodni - film z 98' duet Sheenów - Charlie i Martin - jako gliniarze na tropie przemytników narkotyków - takie w miarę , chociaż jak się patrzy że rezyserem jest Bret Michaels to za wiele nie ma co oczekiwać

Młoda i Piękna - francuski dramat ( troche erotyki) młoda 17 letnia Isabelle traci dziewictwo na wakacjach , po powrocie do szkoły otrzymuje propozycje seksu za kase.. z czasem staje się luksusową panią do towarzystwa
fajny film a Marine Vacth - piękna 2764

Tylko Bóg wybacza - ciężki film z Goslingiem, ma swój klimat i w ogóle. ale totalne nie mój target . męczyłem się strasznie

Reasonable Doubt - film z Samuelem L. Jacksonem - młody z perspektywami prokurator potrąca po pijaku jakiegos kolesie , ucieka a rano dowiedują się że zlaeziono jego ciało w busie jakiegoś kolesie ( Jackson ) - dręczony poczuciem winy bierze tą sprawe i jako oskarżyciel próbuje sprawić by uniewinniono go.. jednak im dlaej toczy sie śledztwo tym bardziej okazuję się że Jackson nie jest taki święty -- taki mocny średniak
...Ignorance is bliss...
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  12 lutego 2014
Californication - kilka lat temu skończyłam ten serial oglądać na 4 sezonie, kontynuuję zatem od 5, jesu jak mogłam zapomnieć jaki Dejwid jest fajny :mrgreen:.
:ziober2:
Jacek
Jacek
  13 lutego 2014
Knights of Badassdom (2013) - Karzeł z Gry o Tron i ta psychiczna z Firefly bawio się w łoriorów i łizardów w lesie i jest całkiem niezła komedia a potem robi się z tego slasher z demonami. Ale i tak 7/10 w sumie.

Aż na koniec świata(1991) - 3 razy półtorej godziny ciekawej fabuły i Łila Herta. Fajna scenografia sci-fi na początku, potem zajebiste australijskie widoczki. Tylko gra głównej bohaterki czasem wkurzała, ale to chyba przez jej kaleczony angielski. 8/10

Mroźne piekło(2005) Spoko skośny dreszczowiec o wyprawie na biegun niedostępności. Nie jest to najciekawszy film w mroźnej scenerii ale daje radę. 6/10

Patient J(2005) - Amatorska krótkometrażówka przedstawiająca przesłuchanie Jokera z Arkham Asylym. Joker dobrze zagrany, sam aktor zajebiście dobrany ale widać że to niski budżet.

Table for One(2012) - Bardzo ładnie zrobiona krótkometrażówka. 7/10

Piercing Brightness(2012) - No to było dziwne, ale dobrze się oglądało. Generalnie to sci fi przemieszane z dziwnymi nagraniami ptaków i innego gówna. 5/10

Nurse 3-D(2013) - Pielęgniara w czyde, bez czyde. Paz De La Huerta jak zwykle fajna dupcia + zabija w cholerę ludzi i całkiem fajne zdjęcia soł 6/10.

Awful Nice(2013) - Komedia o dwóch kłócących się braciach, z czego jeden jest poważny a drugi ma nasrane w bani, wygląda i zachowuje się jak Charlie Day w tym serialu z Devito. Można się pośmiać trochę.

Vino Veritas(2011) - Film w całości przegadany, ale kilka dialogów całkiem istotnych i sam pomysł na film też nie jest zły.

Welcome to the Jungle(2013) - Taka głupawa komedia z JCVD robiącym z siebie debila, ale dobrze się ogląda.
FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  15 lutego 2014

Wczoraj w kinie bylem z dziewczyną na nimfomance 2 - taka sobie, na poczatku zasypiałem, potem ciekawiej było. ale dupy nie urywa.
nie wiem jak z jedynką bo nie ogladałem.

PS. Nie polecam Kina Femina w Warszawie:P

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

RexMundi
RexMundi
  17 lutego 2014
Homefront - nowy film ze Stathamem - On jako były gliniarz ( tajniak) kupuje se dom na jakimś zadupiu i próbuje życ normalnie z córką ( po cięzkiej służbie ) niestety z pozoru błachy konflikt dzieciaków w szkole, sprawia że dawni wrogowie wracają by się zemścić - całkiem dobra obsada i nie taki zły ten film - do piwa wieczorkiem jak znalazł

Koliber - kolejny ze Stathamem - tu jest zbiegłym wojskowym który jako menel i bezdomny ukrywa sie w mieszkaniu gościa który wyjechał na pół roku .. zbiera się do kupy , znajduje prace i flirtuję z zakonnica ( w tej roli Agata Buzek ) - z czasem zostaje oprychem i facetem od czarnej roboty u Chinoli -- takie tam średni

Wrobiony - kolejna kino akcji , tym razem z Eckhartem , on były agent CIA żyje se w Belgi z córka i wiedzie normalne życie, do czasu gdy zostaje wplątany w międzynarodową aferę przez swoją dawną firmę , teraz musi walczyć o życie swoje i córki oraz dowieść prawdy --- taki trochę w klimatach Uprowadzonej

Skinwalkier Ranch - kolejny horror paradokumentalny - ekipa filmowców trafia na rancho by dowiedziec się dlaczego i jak zniknął syn farmera , oraz rozwiązać tajemnice tego miejsca słynącą z tego że widuję się tu UFO
( mieszanka Paranormal Activity ze Znakami )
nastawiaem się na ten film bo miał całkiem dobra reklamę - jednak ostatecznie okazał się strata czasu w sumie

Pod Mocnym Aniołem - nowy film Smarzowskiego , raczej stała ekipa aktorów no i wizja alkoholizmu , mocna i straszna
ale .. jakoś nie zorbił na mnie wrażenia ten film jak poprzednie produkcje - może dlatego że ogólnie mam wy...ne na pijaków
...Ignorance is bliss...
Terrorysta96
Terrorysta96
  18 lutego 2014

John Q.- troche starsza produkcja bo z 2002 roku ale bardzo mi się spodobał ten film. Mężczyzna próbuje uratować życie swojego dziecka które umiera z powodu wady serca i nie dostał się na listę oczekujących(powód: brak odpowiedniego ubezpieczenia zdrowotnego), doprowadza to do tego ze główny bohater terroryzuje oddział i bierze zakładników a nawet jest gotowy oddać własne życie...trzyma w napięciu do samego końca. Występują między innymi Danzel Washington i Robert Duvall

To już jest koniec- zwariowana komedia z aktorami młodszego pokolenia i możliwość obserwowania jak się bawi Hollywood:) a wszystko zaczyna się na imprezie podczas której zapoczątkują się wydarzenia prowadzące do apokalipsy. Polecam na poprawe humoru. Wszyscy aktorzy grają samych siebie(James Franco, Janoh Hill, Jay Baruchel, Michael Cera, Emma Watson, Rihanna).

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  18 lutego 2014

Walesa czlowiek z nadziei

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
kuba92762
kuba92762
  19 lutego 2014

True Detective - jak na razie, po 5 odcinkach, prawdopodobnie najlepszy serial jaki w życiu oglądałem.

Gutek909
Gutek909
  19 lutego 2014

' Pod kopułą '

jak dla mnie znakomity serial, czekam z utęsknieniem na drugi sezon ;)

RexMundi
RexMundi
  19 lutego 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: ' Pod kopułą ' jak dla mnie znakomity serial, czekam z utęsknieniem na drugi sezon ;)

też oglądam ,

trochę mi się nie podoba ,,hmmm forma ? styl :woot:
tak trochę oglada sie to jak Klan

ale sam serial ok

=====

AmbaSSada - komedia Machulskiego -- jak na razie największy gniot jaki widziałem ze stajni Machulskiego , nawet nie smieszne

Computer Chess - offowy film , o grupce informatyków którzy toczą pojedynek między sobą kto napisze lepszy program do gry w szachy - nastawiłem sie lakko na co innego , co innego dostałem -- niestety wynudziłem się

==
7 sezon Dwóch i pół - d83ddc4d

teraz chyba zacznę albo 4 sezon Spartakusa albo Dracule lub Black Sails
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  19 lutego 2014

Sklep dla samobojcow - nuda...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Jacek
Jacek
  19 lutego 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: ' Pod kopułą ' jak dla mnie znakomity serial, czekam z utęsknieniem na drugi sezon ;)

RexMundi
RexMundi: też oglądam , trochę mi się nie podoba ,,hmmm forma ? styl tak trochę oglada sie to jak Klan ale sam serial ok

A książkę czytaliście? Bo ja czytałem i nie wiem czy się w ogóle zabierać za serial w takim razie. Wiadomo, że zazwyczaj ekranizacja gorsza, ale skoro to "serial" to myślę, że za dużo nie wycięli. Chociaż w sumie ta książka miała z 1200 stron z tego co pamiętam. XD