Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  15 stycznia 2014
47 Roninów - po filmie mam niestety odczucie że był zrobiony wyłącznie dla trailera
efekty spoko - ale posługując się terminologią z gier --- zabrakło grywalności
...Ignorance is bliss...
kuba92762
kuba92762
  16 stycznia 2014

Rex, kiedy temat z Oscarami? :D

RexMundi
RexMundi
  16 stycznia 2014

a no dawno nie robiłem :D

ogólnie Grawitacja wyłapała tych nominacji :wtf: chociaż większość technicznych
i gdzie nominacja dla Foresta d83ddc4e chyba stwierdzili że dwóch czarnych to za dużo :lol:

i oby .. boże,.. oby nie kolejny Oscar dla Streep z urzędu

chyba trza bedzie walnać jakiś temacik

...Ignorance is bliss...
agoosiaaa
agoosiaaa
  16 stycznia 2014

Grawitacje, masakra.

RexMundi
RexMundi
  16 stycznia 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Grawitacje, masakra.

;>
...Ignorance is bliss...
kuba92762
kuba92762
  16 stycznia 2014

to czekam na temat, bo duzo do napisania jest a nie bede Was odsylac na mega tt :p

RexMundi
RexMundi
  16 stycznia 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: to czekam na temat, bo duzo do napisania jest a nie bede Was odsylac na mega tt :p

http://www.fotka.pl/forum/kultura/72038,Oscary_2014

już jeeee
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  18 stycznia 2014
Sekretne zycie Waltera Mitty - Ben który gra tu główną role jest tez reżyserem filmu i musze przyznać że zrobił na prawdę dobry film, fakt trochę naciągany i z gatunku tych "podnoszących na duchu" ale jako całość film no dobre 8/10

Igrzysko Śmierdzi - parodia głównie Igrzysk śmierci ale też innych filmów - ogólnie słabe jak wszystkie parodie w tych czasach
ale na plus - sceny z Avengers i Niezniszczalnych oraz ... gest z palcami podnoszącymi w górę - reszta na poziomie gimbazy

Dziewczyna z szafy - polski film, w jednym bloku po sąsiedzku mieszkają - Magda - skryta, stroniąca od ludzi i ze skłonnościami do samobójstwa dziewczyna a po drugiej stronie bracia Jacek i jego brat który cierpi na autyzm - los sprawia że Jacek prosi o pomoc w opiece Magda ------ dobry film
...Ignorance is bliss...
ichabod
ichabod
  21 stycznia 2014
The Philosophers (After the Dark) - na ostatnich zajęciach z filozofii 21 studentów bierze udział w eksperymencie logicznym, w którym to stają oni w obliczu apokalipsy i muszą zdecydować, kto z nich zasługuje na miejsce w bunkrze. Nie wszystko jednak wydaje się być tym, na co wygląda. 9/10
KiepskiKochanek
KiepskiKochanek
  21 stycznia 2014

igrzyska śmierci 2
lepsze od 1 czesci daje spokojnie 8/10

Arvena
Arvena
  22 stycznia 2014
Poważny człowiek- ciekawy film i dosyć zagadkowy ;) sam początek jest bardzo interesujący;D Wkurzała mnie trochę nieudolność głównego bohatera-.- W sumie mam wrażenie, że nie oglądałam ekranizacji tylko czytałam rozprawkę o dylemacie życia czy dane sytuacje są tylko przypadkowe a może to przeznaczenie.
Amelia- zwykłe życie w niezwykły sposób :mrgreen: podoba mi się muzyka w tym filmie :)
Piąty wymiar - bardzo wciągające nawet jak nie ma sensu :D bynajmniej dopiero jak przeczytałam co miał na myśli autor wszystko wydało się takie oczywiste:)
Sztanga i cash- film oparty na faktach:| w sumie nie dowierzam, że można być tak głupim w niektórych przypadkach :szok: Hobbi: Pustkowie Smauga- o wiele lepsze od 1 części :D bardzo mi się podobałod83dde0d obejrzałam już z 5 razy 270c
obejrzałam jeszcze:
Wojna domowa, step up 3, Tupot mały stóp 2, Szkoła życia
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  24 stycznia 2014
Układ zamknięty - wymęczyłem w końcu ten film, bo Gajos jak gra to lepsze niż tabletki nasenne. Ogólnie całość dobra chociaż wybrałbym lepszą obsadę.
Teraz z miech będę zabierał się do Sępa i na dniach w końcu Pod Mocnym Aniołem bo czasu brak na kino.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

RexMundi
RexMundi
  24 stycznia 2014
Bez litości 2 - ponownie , ładna laseczka jest brutalnie gwałcona, ucieka i planuje zemstę - wszystko ok.. ale momentami absurd goni absurd plus strasznie irytująca główna aktorka

Gra Endera - jakoś nie kupuje tego filmu, dzieci które maja uratować świat przed kosmitami , dorośli powierzają im całą armie i ogólnie cała historia... głupie to kurczę - a już finał absurdalny ( chyba za dużo uprościli względem książki )

Last Vegas - czyli 4 starszych panów na wieczorze kawalerskim w Vegas -- nie jest to komedia w stylu Kac Vegas ale nie była taka zła .. fajny motyw jak udawali mafiosów - taka trochę refleksyjna komedia

American Hustle - para oszustów zmuszona do współpracy z policją próbują złapać grubsze ryby na korupcjach - afera goni aferę - klimat jak GTA Vice City , dobra rola Bale jak zawsze zresztą - ale 10 nominacji ? ( już wolałbym Bank Job )

Citadel - brytyjski niby horror - chociaż nim nie jest - głowna postać to ojciec z noworodkiem który po ataku na jego żonę wpada w agorafobie - problemem okazuje się to że w miejscu gdzie mieszka grasują .. no właśnie uj wie co :) - jakieś wyklęta dzieci , mutanci .. czy coś tam którzy widzą tylko strach .. dziwne... trochę zalatuję uboższą wersją Ink
...Ignorance is bliss...
kuba92762
kuba92762
  25 stycznia 2014
RexMundi
RexMundi: ( chyba za dużo uprościli względem książki

Właśnie tak jest w książce, co według mnie też jest absurdalne i dlatego nie sięgam po kolejne części :)
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  25 stycznia 2014

Sara - po raz drugi lub trzeci. Z każdym kolejnym obejrzeniem film podoba mi się coraz bardziej. Ten klimat lat 90 i Boguś w formie. 10/10 :tak: