Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  21 listopada 2013

ostatnio nie mam czasu, ale odkopuje jakieś starocie z kompa co dostałem w HD żeby zwolnić trochę miejsca i tak:

Hansel i Gretel, łowcy czarownic - oprócz jednej sceny co Ruda wskoczyła do bajorka nic szczególnego, fikcja i przesadzone motywy

Nieletni pełnoletni - dobra komedia, lubię takie filmy o melanżach :D

Wiecznie żywy - chyba już pisałem, ale nie zaszkodzi przypomnieć że to mega gniot i 1/10 więc nie oglądajcie

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  22 listopada 2013

Kolonia - mocno przecietny

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  22 listopada 2013
Carrie 2013 - se do kina polazłam, i eh no eh no. Na plus wkurzenia bohaterki kiedy się działo, na minus cała reszta. Jednak fylm z lat 70tych lepsiejszy.

Przyjaciele - jako iż uwielbiam ten sitcom, zaczęłam go na nowo oglądać ;D. Jakieś dwa lata temu pyknęłam wszystkie serie, czas na przypomnienie.

Ofkors na bieżąco oglądam nowe odcinki seriali, ktore mnie interesują, a na filmy ogólnie czasu nie mam, jesu.
:ziober2:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  22 listopada 2013

Summer In February przyjemnie sie oglada

kuba92762
kuba92762
  22 listopada 2013

W pierścieniu ognia - lepsze niż pierwsza część.
3 część ma być podzielona na dwie części- taki zabieg uważam oczywiście za co najmniej żałosny.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  23 listopada 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: 3 część ma być podzielona na dwie części- taki zabieg uważam oczywiście za co najmniej żałosny.

ciesz sie że aktorzy się starzeją - inaczej wszystkie serie kręcono by tak podzieloną
Harry Pottery , Zmierzchy, Władce Pierścieni itd itd
...Ignorance is bliss...
AkaDwa
AkaDwa
  23 listopada 2013
Jeszcze dalej niż północ - jedna z lepszych komedii jakiekolwiek miałem okazję zobaczyć. Główny aktor chce przeniesienia - po czym oszukuję w kwestionariuszu i wypełnia go jakby był inwalidą, prawda wychodzi na jaw i zostaje przeniesiony jednak - ale na północ, przerażony myśli że jest źle. Po czym doznaje tam 'wolności' od zdesperowanej i 'frustracyjnej' żony.

Jak się zakochać - Skromny i niepewny siebie chłopak prowadzi dostojne życie i nie wie jak poznać swą drugą połówkę, aż wkońcu decyduję się skorzystać z pomocy terapeutki (tzn znajomy taki plan mu podsuwa) ten idzie na spotkanie i dostrzega, że chodzi jej tylko o kasę. Lecz taką ofertę składa mu dawna dziewczyna w której się podkochiwał. Bardzo dobry film.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  25 listopada 2013

Milosc po francusku - zabawny, momentami wzruszajacy...

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  25 listopada 2013
Jeszcze większe dzieci - niestety ale mega gówno , biorąc pod uwagę pierwszą cześć - totalne nieporozumienie - film bardziej podchodzi pod jakąś parodię

Phantom - podobno inspirowany prawdziwymi wydarzeniami - radziecka łódź podwodna na pokładzie której jest głowica nuklearna zostaje przejęta przez jakiś agentów KGB którzy chcą odpalić ta rakiete w USA ( akcja chyba za czasów zimnej wojny) + Duchowny jako zły charakter

Stażyści - dwóch 40 latków traci prace jako handlowcy - postanawiają załapać się na staż w Google - konkurują z 20 latkami oraz najnowszą technologią której nie kumają - troche śmiechu - troche umoralnienia ale ogólnie nie było takie złe

Noc Oczyszczenia - raz w roku mieszkańcy USA mogą legalnie zabijać kogo chcą - nawet znośne

Hours - do szpitala trafia cięzaran żona i jej mąż - kobieta umiera a dziecko jest podłączone do respiratora - pechowo akurat nad Nowy Orlean nadchodzi huragan Katrina - szpital zostaje ewakuowany oraz pada prąd - zrozpaczony ojciec próbuje za wszelką cene uratować dziecko --- film o dziwo ma niską notę , ale podobał mi się i zaciekawił - w sumie polecam
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  25 listopada 2013
RexMundi
RexMundi: Hours - do szpitala trafia cięzaran żona i jej mąż - kobieta umiera a dziecko jest podłączone do respiratora - pechowo akurat nad Nowy Orlean nadchodzi huragan Katrina - szpital zostaje ewakuowany oraz pada prąd - zrozpaczony ojciec próbuje za wszelką cene uratować dziecko --- film o dziwo ma niską notę , ale podobał mi się i zaciekawił - w sumie polecam

To moze byc ciekawe :)...
agoosiaaa
agoosiaaa
  27 listopada 2013

Terminator, najs, dziwne ze nigdy wczesniej nie widzialam.

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  27 listopada 2013

Moulin Rouge - gratulacje dla rezysera, bo to drugi film w zyciu jaki obejrzalem przy ktorym sie rozplakałem na konću ;]

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

Earth
Earth
  28 listopada 2013
Elysium. Wizja przyszłości, kolejna antyutopia. Taki spoko, do obejrzenia, choć zdecydowanie mógł być lepszy. 6.5/10

Great Expectations. Nawet nie wiem jak krótko opisać ten film, ale sympatyczny, jeden z nielicznych, który mnie ciekawił od początku, bo lubię taki typ filmów. 9/10

Now You See Me. Fajny element zaskoczenia zdecydowanie podbił ocenę, fajna relacja między bohaterami, w zasadzie wszystkimi. I skłonił mnie do obejrzenia Mentalisty. :ziober2: 8/10

I seriale na bieżąco.
W Sleepy Hollow kilka błędów w ostatnim odcinku i nie rozumiem czemu ciągle nosi ten sam 200 letni płaszcz. :|
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  28 listopada 2013

Demony wojny według Goi - przede wszystkim świetny klimat filmów lat 90. Dziwię się, że nie powstało więcej filmów w takim klimacie. Oczywiście trzeba przymknąć oko na sposób z jakim żołnierze posługują się bronią, trzymając cały czas palec na spuście, celując w niebo kiedy trzymają kogoś na muszce czy strzelając kałachem z jednej ręki - oczywiście celnie. Za klimat, kilka dobrych tekstów i tą scenę:
http://www.youtube.com/watch?v=9UIiGTfr2rw

7/10

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  29 listopada 2013

Nie dzisiaj - dawno zaden film nie zrobil na mnie tak ogromnego wrazenia. Przerazajacy, z drugiej strony wzruszajacy... Warto zoabczyc!