Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 337 z 377
ostatnio nie mam czasu, ale odkopuje jakieś starocie z kompa co dostałem w HD żeby zwolnić trochę miejsca i tak:
Hansel i Gretel, łowcy czarownic - oprócz jednej sceny co Ruda wskoczyła do bajorka nic szczególnego, fikcja i przesadzone motywy
Nieletni pełnoletni - dobra komedia, lubię takie filmy o melanżach :D
Wiecznie żywy - chyba już pisałem, ale nie zaszkodzi przypomnieć że to mega gniot i 1/10 więc nie oglądajcie
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Kolonia - mocno przecietny
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Przyjaciele - jako iż uwielbiam ten sitcom, zaczęłam go na nowo oglądać ;D. Jakieś dwa lata temu pyknęłam wszystkie serie, czas na przypomnienie.
Ofkors na bieżąco oglądam nowe odcinki seriali, ktore mnie interesują, a na filmy ogólnie czasu nie mam, jesu.
Summer In February przyjemnie sie oglada
W pierścieniu ognia - lepsze niż pierwsza część.
3 część ma być podzielona na dwie części- taki zabieg uważam oczywiście za co najmniej żałosny.
Jak się zakochać - Skromny i niepewny siebie chłopak prowadzi dostojne życie i nie wie jak poznać swą drugą połówkę, aż wkońcu decyduję się skorzystać z pomocy terapeutki (tzn znajomy taki plan mu podsuwa) ten idzie na spotkanie i dostrzega, że chodzi jej tylko o kasę. Lecz taką ofertę składa mu dawna dziewczyna w której się podkochiwał. Bardzo dobry film.
Milosc po francusku - zabawny, momentami wzruszajacy...
Phantom - podobno inspirowany prawdziwymi wydarzeniami - radziecka łódź podwodna na pokładzie której jest głowica nuklearna zostaje przejęta przez jakiś agentów KGB którzy chcą odpalić ta rakiete w USA ( akcja chyba za czasów zimnej wojny) + Duchowny jako zły charakter
Stażyści - dwóch 40 latków traci prace jako handlowcy - postanawiają załapać się na staż w Google - konkurują z 20 latkami oraz najnowszą technologią której nie kumają - troche śmiechu - troche umoralnienia ale ogólnie nie było takie złe
Noc Oczyszczenia - raz w roku mieszkańcy USA mogą legalnie zabijać kogo chcą - nawet znośne
Hours - do szpitala trafia cięzaran żona i jej mąż - kobieta umiera a dziecko jest podłączone do respiratora - pechowo akurat nad Nowy Orlean nadchodzi huragan Katrina - szpital zostaje ewakuowany oraz pada prąd - zrozpaczony ojciec próbuje za wszelką cene uratować dziecko --- film o dziwo ma niską notę , ale podobał mi się i zaciekawił - w sumie polecam
To moze byc ciekawe :)...
Moulin Rouge - gratulacje dla rezysera, bo to drugi film w zyciu jaki obejrzalem przy ktorym sie rozplakałem na konću ;]
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Great Expectations. Nawet nie wiem jak krótko opisać ten film, ale sympatyczny, jeden z nielicznych, który mnie ciekawił od początku, bo lubię taki typ filmów. 9/10
Now You See Me. Fajny element zaskoczenia zdecydowanie podbił ocenę, fajna relacja między bohaterami, w zasadzie wszystkimi. I skłonił mnie do obejrzenia Mentalisty. 8/10
I seriale na bieżąco.
W Sleepy Hollow kilka błędów w ostatnim odcinku i nie rozumiem czemu ciągle nosi ten sam 200 letni płaszcz. :|
Demony wojny według Goi - przede wszystkim świetny klimat filmów lat 90. Dziwię się, że nie powstało więcej filmów w takim klimacie. Oczywiście trzeba przymknąć oko na sposób z jakim żołnierze posługują się bronią, trzymając cały czas palec na spuście, celując w niebo kiedy trzymają kogoś na muszce czy strzelając kałachem z jednej ręki - oczywiście celnie. Za klimat, kilka dobrych tekstów i tą scenę:
http://www.youtube.com/watch?v=9UIiGTfr2rw
7/10