Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  20 października 2013
JuIia
JuIia: No : [

Kiedy świetny jest ;D.

JuIia
JuIia: Ichaboda mówisz.. też bym obejrzała na zywca

Na początku proponuję go posłuchać, chęć obejrzenia potem się potęguje :rotfl:.

JuIia
JuIia: Lubiłam ale nie mam czasu na oglądanie go w tv a Jacek go nie chce oglądać.. w sumie w dużej mierze jestem uzależniona od Jacka bo on widzi tylko siebie i to co mu sie podoba ściąga ;

;o. No ale co Ty opowiadasz ;D.
Masz swoje laptopiątko ? Masz. Więc sama ściągaj, albo oglądaj online ;D.

Co do innych seriali, to Antszej polecił mi kolejny (a wcale tego nie chcialam) - Banshee - jeszcze nie oglądalam.
A tak to nadrobiłam wszystkie seriale jakie zalegaly na dysku, tytuły gdzieś wyżej podalam.

Dodatkowo obejrzałam Prisoners - no i hmmmm, nasłuchałam się wielu ohów i ahów nad tą produkcją. Gdzieś w 30-40 minucie już miałam własną wizję jak się skonczy, potem zasnęłam. Kontynuowałam następnego dnia po tym jak znajoma mówiła, że są zaskakujące zwroty akcji, że końcówka jest łał, ucieszylo mnie to, bo wiadomo wolę jak rozwiązanie faktycznie powoduje wielkie łał u mnie, niestety tak nie było... wiele z tego co sobie wymysliłam okazalo się prawdą, plus jeden moment zaskoczenia, a sama końcówka cóż... nie dopisuję nic więcej bo nie chcę spojlerować, w każdym razie czuję niedosyt. Ocena to między 6 a 7 za klimat, deszczowy :ziober2:.
:ziober2:
JuIia
JuIia
  20 października 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Kiedy świetny jest ;D.

Łi tam : [
MaqdaIena
MaqdaIena: Na początku proponuję go posłuchać, chęć obejrzenia potem się potęguje .

Zazdro w sumie Maq :ninja:
MaqdaIena
MaqdaIena: o. No ale co Ty opowiadasz ;D. Masz swoje laptopiątko ? Masz. Więc sama ściągaj, albo oglądaj online ;D.

To tak nie działa. Jak ściągnę na laptopiątko to jeszcze większa afera bo NIE OGLĄDAM Z NIM :rotfl:
MaqdaIena
MaqdaIena: Co do innych seriali, to Antszej polecił mi kolejny (a wcale tego nie chcialam) - Banshee - jeszcze nie oglądalam.

Słyszałam o nim że własnie dobry.
MaqdaIena
MaqdaIena: Ocena to między 6 a 7 za klimat, deszczowy
Jak deszczowy to może się skuszęęę :D

Btw oglądałaś Boy Parts AHS? Rozwalił mnie troszkę i ojaaa.. jak Asylum był dla mnie nr 1 tak z tego co widzę to chyba Coven zajmie jego miejsce :w00t: :ziober2:
MaqdaIena
MaqdaIena
  20 października 2013
JuIia
JuIia: Łi tam : [

W sumie zaskoczonam, że Ci sie nie podoba. Bo zombiaki są naprawdę świetne, kilka wątków mnie wkurzało, ale ogólnie uważam, że ten serial jest bardzo dobry ;D.

JuIia
JuIia: Zazdro w sumie Maq

I masz o co Dżul :ziober2:.

JuIia
JuIia: To tak nie działa. Jak ściągnę na laptopiątko to jeszcze większa afera bo NIE OGLĄDAM Z NIM

:rotfl:.
Ej, ej, ale to Ty dominujesz, a nie Jaceg ! Bosz !

JuIia
JuIia: Słyszałam o nim że własnie dobry

W pierwszych 5 minutach pierwszego odcinka pojawia się seks na zapleczu knajpy ( potem nie miałam już czasu i wyłączyłam) ;D.

JuIia
JuIia: Jak deszczowy to może się skuszęęę :D Btw oglądałaś Boy Parts AHS? Rozwalił mnie troszkę i ojaaa.. jak Asylum był dla mnie nr 1 tak z tego co widzę to chyba Coven zajmie jego miejsce

Trwa 2,5 godziny niecałe. Kurdę z jednej strony dobrze że nie polazlam do kina na ten film, a z drugiej no niby jest calkiem okej. W ogóle ten film nalezy do tych, które ciężko mi ocenić tak zaraz po obejrzeniu.

Oglądałam ;D. Akcja z Tejtem świetna ( za cholerę nie wiem jak w tej serii ma na imie ;D), ale jeszcze nie potrafię określić, czy ta okaże sie lepsza od poprzednich ;D.
JuIia
JuIia
  20 października 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: W sumie zaskoczonam, że Ci sie nie podoba. Bo zombiaki są naprawdę świetne, kilka wątków mnie wkurzało, ale ogólnie uważam, że ten serial jest bardzo dobry ;D.

Tez tak uważałam ale jakoś zombiaki nie kręca mnie jak innych :D
MaqdaIena
MaqdaIena: I masz o co Dżul

Ej weź ja przyjade do pń i niech on też będzie :D :rotfl:
MaqdaIena
MaqdaIena: Ej, ej, ale to Ty dominujesz, a nie Jaceg ! Bosz !
Tak wiem, ale wiesz jak irytujące są te płakania, jak mi mówi że jestem zła i niedobra i JAK JA TAK MOGĘ:D (nie obraź się Jacek)
MaqdaIena
MaqdaIena: Oglądałam ;D. Akcja z Tejtem świetna ( za cholerę nie wiem jak w tej serii ma na imie ;D), ale jeszcze nie potrafię określić, czy ta okaże sie lepsza od poprzednich ;D.

Kyle! No ja w 100 też nie ale już w 50%.. :D
MaqdaIena
MaqdaIena
  20 października 2013
JuIia
JuIia: Tez tak uważałam ale jakoś zombiaki nie kręca mnie jak innych :

Ja akurat lubię wszystko co nadprzyrodzone ;D.

JuIia
JuIia: Ej weź ja przyjade do pń i niech on też będzie :D

Dostałam zakaz pisania o nim, soł sori :rotfl:.
JuIia
JuIia: Tak wiem, ale wiesz jak irytujące są te płakania, jak mi mówi że jestem zła i niedobra i JAK JA TAK MOGĘ:D (nie obraź się Jacek

:rotfl:.
W sumie Tobie sie nie podobał Pacific Rim, soł niech Jaceg rządzi jeżeli chodzi o seriale :rotfl:.

JuIia
JuIia: Kyle! No ja w 100 też nie ale już w 50%.. :

Jeszcze troche potrzebuję by sie określić ;D.
Chociaż jakbym miała wybierać między pierwszym, a drugim sezonem to nie mam pojęcia który bym wybrała, bo każdy jest inny, całkiem inny, co uwielbiam w tym serialu, twarze sie powtarzają ale fabuła sie mocno zmienia ;D.
Mam również nadzieje, że będę dalsze kręcić, bo ten serial jest świetny, po prostu ;D.
JuIia
JuIia
  20 października 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Dostałam zakaz pisania o nim, soł sori .

d83dde1e
MaqdaIena
MaqdaIena: W sumie Tobie sie nie podobał Pacific Rim, soł niech Jaceg rządzi jeżeli chodzi o seriale .

No nie wiem co jest gorsze, hejting pacyfiku czy AHS'u :ziober2:
MaqdaIena
MaqdaIena: Mam również nadzieje, że będę dalsze kręcić, bo ten serial jest świetny, po prostu ;D.
Taaak d83ddc4d
MaqdaIena
MaqdaIena
  20 października 2013
JuIia
JuIia: No nie wiem co jest gorsze, hejting pacyfiku czy AHS'u

Nie bardzo rozumiem ;D.
AHS nie hejtujesz przecież w ogole ;D.

JuIia
JuIia: Taaak

;D.

Antszej pozdrafia !
JuIia
JuIia
  20 października 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Nie bardzo rozumiem ;D. AHS nie hejtujesz przecież w ogole ;D.

Mówiłam o sobie i o Jacku :P
Letalowski
Letalowski
  20 października 2013

Oblicza prostytucji- Prostytutki narzekające ze zbolałymi minami na to, jak strasznie im ciężko i trudno zarabiać 4000 euro miesięcznie. Nie które należało by przymusowo zesłać do kopalni węgla na rok. Głównie Belgia gdzie kobiety stoją w oknach cały dzień i zwabiają potencjalnych klientów.Także Hiszpania i[ Francja gdzie burdele nie są legalne.]
Dobry dokument daje 8/10

RomantycznySamiec
RomantycznySamiec
  21 października 2013

white house down 5/10

agoosiaaa
agoosiaaa
  21 października 2013
2 Guns - z 6/10

Grown Ups 2 - troche smiechowych momentow, ale brakowalo glownego motywu - tak przez caly film czekalam na to, az w koncu sie pojawi, nie polecam, z 3/10.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  21 października 2013

seriale
Pamiętniki Wampirów jeszcze nie jest źle , ale pomału zaczyna mi to przypominac kolejne sezony Zagubionych - jeszcze trochę i ni uja nie skumam z tego serilau :P

Teoria Wielkiego Podrywu - hie hie smieszne było jak Sheldon zachowywał się tak sama jak małpa podczas eksperymentów :)

Dr. House nadrabiam ostatni sezon

filmy

W pogoni za Amy kolejny ( jeden z wcześniejszych) film Kevina Smitha - żarty jak zwykle nie każdemu się spodobają, ogólnie ujdzie ( dla nie znających - Główny bohater zakochuje się w lasce która jest lesbijką - mimo to próbuję się z nią związać - głębszy sens - homofobie i tolerancja )

Wampirzyce - takie love story dla gimbusów - wampirzyce leffe z ludzmi - kilka gwiazd ale film bardziej z pod loga Disneya

Blitz Statham jako twardy glina na tropie psychola króry zabija przypadkowych policjantów

2 dni w Nowym Jorku gorsza kopia filmów Woody Allena do bohaterki przyjeżdża w odwiedziny rodzina z Francji, która chce zobaczyć wernisaż kobiety. plus ta jest w związku z czarnym amerykańcem - różnice kulturowe przyczyniają się do wielu przezabawnych sytuacji. - mocno średnie

W ciemność. Star Trek coraz bardziej mi się podoba Star Trek - chyba odświeże sobie serial - za dzieciaka oglądałem
no minus - przerobiona scena w tej komorze - no ale film to film

oraz

sporo powtórek w TV

...Ignorance is bliss...
sol6
sol6
  21 października 2013

Szklane pułapki 4 i 5
Obecność 8/10 długi ale dobry , idealny przed snem :ziober2:
Sztanga i Cash - można się pośmiać :) i trudno uwierzyć w ludzką głupotę...
Poradnik pozytywnego myślenia 7/10 - coś na dobranoc
Komórka - 15 min dałam radę, 0,5/10

sol6
sol6
  21 października 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Wiecznie żywy - dobrze, że w kinie na tym nie byłem, co za lipton 3/10.

dam 1.5 /10 :D
RomantycznySamiec
RomantycznySamiec
  21 października 2013

czlowiek ze stali 7/10