Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Earth
Earth
  30 listopada 2013

Ech, że też dopiero dałam się skusić na Mentalistę. Jest świetny. :ziober2:

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  30 listopada 2013

Ten ktory gasi światlo - ruski kryminał, nawet spoko

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  30 listopada 2013
Postrach Nocy 2 - tym razem historia dotyczy panny Batory, która poszukuje dziwicy zrodzonej w pełnie krwawego ksiązyca bla bla bla... straszny badzie - to już jedynka z Colinem była fajniejsza

Infiltrator - oparta na faktach, ojciec własciciel firmy przewozowej stara sie uratować syna którego oskarżono o handel narkotykami , w tym celu staje się wtyczką policji w świecie handlarzy narkotyków - oferując swoje tiry do transportu narkotyków - całkiem dobry

Wielkie Wesele - plejada gwiazd na planie - ogólnie wszystko rozgrywa się wokół wesele, róznych przekonań religijnych , poglądów itp - momentami nawet śmieszne - zwłaszcza duet De Niro - Williams
=======

nowy odcinek Teorii Wielkiego Podrywu ...... Sheldon po piwku jest prze uj :lol:
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  2 grudnia 2013
RexMundi
RexMundi: Wielkie Wesele - plejada gwiazd na planie - ogólnie wszystko rozgrywa się wokół wesele, róznych przekonań religijnych , poglądów itp - momentami nawet śmieszne - zwłaszcza duet De Niro - Williams

Przymierzam sie do tego, moze wieczorem sie uda... :)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
zlosnicca
zlosnicca
  3 grudnia 2013
Tajemnica Zielonego Królestwa, ameryckie z 2013
cudaczne ślimaki 2764 i piękna animacja
można się pośmiać :)
KontoHolywooda
KontoHolywooda
  4 grudnia 2013

Ridick 7/10

walking dead

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  4 grudnia 2013
RexMundi
RexMundi: Wielkie Wesele - plejada gwiazd na planie - ogólnie wszystko rozgrywa się wokół wesele, róznych przekonań religijnych , poglądów itp - momentami nawet śmieszne - zwłaszcza duet De Niro - Williams

ogladnelam ;) zabawny film :) w sumie zdanie podobne do Kamila :)
ichabod
ichabod
  4 grudnia 2013

Сталинград - 4/10

Za dużo patosu. W tym filmie wszystko dzieje się w slow motion - jeszcze chwila i Keanu Reeves wyskoczyłby z jakiegoś okna.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  6 grudnia 2013

Staleningrad - podobal mi sie, choc spodziewalam, sie, ze wplecione w akcje milosne watki beda mialy inny final ;)

RexMundi
RexMundi
  6 grudnia 2013
Igrzyska Śmierci: w Pierścieniu Ognia - ujdzie , jakoś jedynka bardziej mi się podobała, ale film nie był zły , fajne niektóre motywy
Być jak Kazimierz Deyna - całiem zabawna komedia, dobra rola Bluszcza, kilka dobrych tekstów no i końcowe przesłanie d83ddc4d
Riddick - najsłabsza odsłona przygód Riddicka - zawiodłem się mocno
Perfekcjonista - oparte na faktach - historia kradzieży prawie 12 mln euro przez konwojenta -- historia wydaja się ciekawa, ale film w sumie nudny

+

siódmy sezon Chirurgów
drugi i trzeci sezon Teorii Wielkiego Podrywu
czwarty sezon Przyjaciół
...Ignorance is bliss...
kuba92762
kuba92762
  7 grudnia 2013
RexMundi
RexMundi: Igrzyska Śmierci: w Pierścieniu Ognia - ujdzie , jakoś jedynka bardziej mi się podobała, ale film nie był zły , fajne niektóre motywy

A mnie właśnie na odwrót, w ogóle książki są troszkę przereklamowane, przez co filmy są dość przeciągane. Gdyby więcej poświęcić samym Igrzyskom gdzie wszyscy zwycięzcy walczą to mogłoby być o wiele lepiej, a tak jest za dużo czasu poświęcane na rozterki Katnis. Chociaż ogółem filmy mi się podobają, ale nie zachwycam się aż tak mocno jak 14-15stki..

Zacząłem Following, pierwsze dwa odcinki miażdżą, choć słyszałem, że im dalej tym więcej absurdów, ale lubię Bacona więc i tak obejrzę.
styka51
styka51
  13 grudnia 2013
Trzy metry nad niebem -znowu...typowe romansidło, lubię takie. Jaranko na Casasa d83dde0d

Iluzja - nawet fajnie, ciekawie się oglądało, coś innego niż strzelanki, polecam na niedzielę.

Róża - Dobra gra Kuleszy i Dorocińskiego. Trochę gra na emocjach.. kurde nie wiem. Niby dobry, wciska w fotel ale jest jakiś niedosyt.

Igrzyska śmierci i W pierścieniu ognia - pierwsza część lepsza, aczkolwiek super się oglądało, mega wciągający. Czekam na 3 część. Chętnie obejrzałabym coś podobnego.

R.I.P.D. Agenci z zaświatów - Uśmiałam się. Lekki, przyjemny, bajka na niedzielne popołudnie.
RexMundi
RexMundi
  13 grudnia 2013
Kapitan Phillips oparte na faktach , Somalijscy piraci atakują statek USA - tytułowy kapitan postanawia że bez walki nie odda statku. Całkiem dobre kino - dobra rola Hanksa - jedna z lepszych ostatnich lat

Ink - tak w skrócie - gdy ludzie ida spać nad ich snem czuwają dobre i złe siły - które tocza walki ze sobą w krainie snów - cała akcja toczy sie wokół dziewczynki która zostaje porwana przez Inka ( co kończy sie spiączka a w ostateczności smiercia ) o jej "dusze" toczy się walka === szczerze , spodziewałem sie czegos lepszego. film ma swój klimat..ale jakos mnie nie wciągnął

Grawitacja - dla samych efektów 10/10 - fabula.. cóż... jest to film sci-fi więc można miec zastrzeżenie chociaz jak kupują taka wersje :)

Na głębinie - Islandzki film , kolejny na faktach - kuter rybacki wywraca sie na Morzu ( lub Oceanie) - załoga próbuje przetrwać w mroźnej wodzie - całkiem dobry
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  13 grudnia 2013

Sklep dla samobojcow - mimo posepnego tytulu fajnie sie oglada :)

MarcinKapinski
MarcinKapinski
  13 grudnia 2013

"Dredd" - Dobry film z pogranicza akcji i sci-fi. Kompletnie inny poziom niż tamto guano ze Stallonem. Polecam!