Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 340 z 377
Bracia - jeden z braci zostaje uznany za zmarłego podczas misji w Afganistanie, pozostawiając żonę i dwie córki, zaczyna im pomagać drugi brat.. miedzy nimi coraz bardziej iskrzy .. a tymczasem zmarły brat.. wcale nie zmarł .. ujdzie nawet bardzo
Bad 25 - dokument o tym jak powstała jedna z najlepszych płyt na świecie , oczywiście Jacksona
+1 - thriller na imprezie dochodzi do jakiejś dziwnej anomalii spowodowanej jakims spadłym własnie meteorytem - okazuję się że podczas tego zjawiska.. wszyscy imprezowicze mają swojego sobowtóra a cała impreza rozgrywa sie identycznie z kilkuminutownym opóźnieniem - motyw całkiem fajny..ale słabo zrealizowany - na zachętę kilka cycków
Złe gliny - dzień z życia gliniarzy z LA - skorumpowani, znudzeni, i wyraźnie z żółtymi papierami --- strata czasu , jedynie ciekawa rola Marilyna Mansona
Bitwa pod Wiedniem -- cóż.. bezdomni, głodujący , biedni i chorzy ludzie na pewno się ciesza że wydawane są miliony na taki szit
Uniwersalny żołnierz: dzień odrodzenia - kolejna cześć , fabuła juz pogmatwana jak w LOSTach .. na plus.. całkiem dobre sceny walk - ale film dla fanów serii
Train: rzeźnia na szynach - jak sama tytuł mówi , mamy pociąg w którym pasażerowie sa szlachtowani jak świnie
Taksówkarz - klasyk kina z DeNiro .. dobry..ale myślałem że będzie znacznie lepszy
Przygada na Antarktydzie - inspirowany prawdziwymi wydarzeniami, z powodu złych warunków atmosferycznych wszyscy badacze sa wywiezieni z bazy , pozostawiaja jedynie psy które miały być odebrana nastepnego dnia.. niestety tak się nie stało
film opowiada o tym jak te biedne pieski czekały prawie 200 dni az ktoś je odbierze
Chirurdzy - no dogoniłem już serial , aktualnie 10 sezon 12 odcinek -- i kurde.... fantastycznie się skończył a na nastepny trzeba czekac prawie dwia miechy . ehh uwielbiam Chirurgów
podbijam.
Zbyt przewidywalny + JM w ogole do calego filmu nie pasowala.
OJ Nuti, Nuti xD
POnownie Mortal Instruments: The City of Bones po przeczytaniu ksiazki ma wiekszy sens chociaz i tak nie wiem jak ona w tym filmie poznala, ze gosciu jest gejem i chyba sie nie dowiem.
Ponownie Bad Teacher bo to fajny zabijacz czasu.
The Rules of Engagement - plusik, dziwne ze tego wczesniej nie ogladalam.
Alens - musze chyba zassac cala serie, bo nie wiem jakim cudem, ale nigdy tego wczesniej nie widzialam
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
No pewnie, uwielbiam horrory :zkochany:
to nie ogladaj Insidious xD
Jak bylam w kinie z bratem i siostra to ona omal zawalu nie dostala, zwlaszcza jak jeszcze w odpowiednim momencie polozylo sie jej reke na ramieniu
Ja jednak z nastawienia duszy i ciała wolę komedie :D
No na pewno nie obejrzę, w ogóle w kinie zwiastuny już bywają straszne a co dopiero filmy.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Tez lubie, ale to nie to, co horrory
w sumie to 2 momenty byly naj, ze sie ich nie spodziewales w taki sposob, jak zostaly zrobione.
Ja juz od tygodni zabieram sie za obejrzenie Insidious 2, ale jakos nie czuje klimatu, zwlaszcza ze swieta byly itp xD
Escape Plan - Emeryci znowu w akcji. Arnold i Sylwek mimo, że niedługo 70-ka im strzeli, trzymają fason. Film do połowy świetny (przymykając oko na odgadnięcie przez Sylwka 4 cyfrowego hasła do drzwi, gdzie jest 10 tys. kombinacji). Później nieco nudzi i robi się dużo niepotrzebnego zamieszania. Ciekawe jest też to, że naczelnik więzienia, nie rozdzielił dwóch głównych bohaterów, wiedząc, że coś kombinują. Końcówka trochę nadrabia te męczące sceny strzelanin przez ładne 20 minut. Ogólnie nieźle, spodziewałem się czegoś słabszego.
To jeszcze nie koniec - wyłączony w 30 min z nudów
---
mam małą listę filmów, co polecacie najpierw jako top 5 ? :
Carrie ( 2013) - podobał mi się, jest trochę różnic między wersją De Palmy i książką - ale film jako film całkiem fajny
jedynie dwa minusy
- fakt że reklamowany jest to jako horror ( co tak w sumie mało ma wspólnego z tym)
- jednak od początku wiemy co się stanie ( przynajmniej zakąłdam że większość osób zna książkę lub wczesniejsze filmy ) i brakuje troche tego napięcia.. złapałem się na tym że..a może... kurde... nie dojdzie do "żartu"
plusem --- piękny odwet Carrie
Porachunki - komedia gangsterska. DeNiro jest/ był członkiem mafijnej rodziny - sypnął paru gości i od tej pory prowadzi w raz z rodziną życie pod patronatem - programu ochrony świadków - jednak ciężko mafijną rodzinkę ukształcić na spokojną normalną rodzinę - co mają pecha się dowiedzieć sąsiedzi i mieszakńcy kolejnych miejscowości gdzie ich przenoszą + nadal poszukuje ich mafia by ich kilem --- podobał mi się , nawet zabawny
Układ Zamknięty - oparte na faktach , historia przejęcia pewnej prywatnej firmy przynoszącej dobre dochody przez "grupę trzymająca władzę" ( prokuratorzy , naczelnicy , ministerstwo ) - dobre , momentami mocne kino - ma się ochote iść i parę kukieł spalić w niektórych miejscach
Nutek, lubisz komedie więc We're the Millers. No i The place beyond the pines to dla mnie jeden z lepszych filmów roku.
Dobry tekst był w Millerach kiedy Aniston trzymała 'tego dzieciaka' :'Zona ma slabosc do imion gwiazd, ktore nigdy nie dorownaja Jordanowi' :D
Mocna walka w tym roku będzie o Oscary. 1. Leo, McConaughey 2. Chiwetel, Bruhl. Innych po prostu nie dopuszczam. Dallas Buyers Club- mistrzostwo świata.Zniewolony też świetny.
Reset bani ze Smarzowskim :D
http://multikino.pl/pl/wydarzenia/wybrane/enemef-noc-smarzowskiego/