Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Jacek
Jacek
  19 lutego 2014

Maraton z Mefju :D

Bernie (2011) - Fajny film na faktach z Dżekiem Blekiem w roli grabarza, ulubieńca miasta. W filmie są wplecione wypowiedzi autentycznych mieszkańców tego miasta na temat gościa, którego gra Dżek. 7/10

Surfer(2008) - Mefju w roli zjaranego serfera uzależnionego od fal, którego chcą zaprzęgnąć do reality show, ale nie bardzo mu to pasi. Fajny klimat, fajna muza, Mefju. 7/10

Killer Joe (2011) - Tym razem Mefju jest strażnikiemtexasu-płatnymzabójcą-pedofilem i zajebiście mu to wychodzi. Z resztą, wszyscy bardzo dobrze zagrali. Zajebisty film.

Gutek909
Gutek909
  19 lutego 2014

ja mam zamiar przeczytać książkę, kiedyś :ninja:

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  19 lutego 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mam zamiar przeczytać książkę, kiedyś

ambitnie
a już wiesz jaką ?

:lol:
...Ignorance is bliss...
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  19 lutego 2014
Jacek
Jacek: A książkę czytaliście? Bo ja czytałem i nie wiem czy się w ogóle zabierać za serial w takim razie. Wiadomo, że zazwyczaj ekranizacja gorsza, ale skoro to "serial" to myślę, że za dużo nie wycięli. Chociaż w sumie ta książka miała z 1200 stron z tego co pamiętam. XD

nie czytałem
ale serial sam w sobie nie jest zły - troche da się wyczuć że postacie z Kinga
...Ignorance is bliss...
Gutek909
Gutek909
  19 lutego 2014
RexMundi
RexMundi: a już wiesz jaką ?

przecież wiadomo o jaką mi chodziło Rex, nie chciało mi się cytować :D
Jacek
Jacek
  19 lutego 2014
RexMundi
RexMundi: troche da się wyczuć że postacie z Kinga

Zawsze jest jeden alkon i jeden ułomny/głuchy/ślepy. :rotfl:

Książka spoko, poletzam.
Earth
Earth
  20 lutego 2014
Remember Me. Z Pattinsonem w nieco lepszej odsłonie. Taki do obejrzenia, źle nie było.

The town. Obejrzałam go szczerze mówiąc tylko dla Rennera, którego bardzo lubię, ale sam film cały był w porządku. A sam Renner miał fajną "złą" rolę wreszcie. :) 7/10

Wojna polsko-ruska. To było przestraszne, wytrzymałam z 15 minut ledwo. Pomyślałam, że przeskoczę trochę do przodu to mnie coś zainteresuje dla czego warto będzie to obejrzeć, ale utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu by to czym prędzej wyrzucić z dysku. Rodzaj absurdu którego nie trawię. 1/10

I mały maraton z Russellem Crowe :3
Gladiator. Mega, żałuję, że dopiero go obejrzałam, oczywiście płakałam jak durna. W kolejce czeka jeszcze 300, mam nadzieję, że także zrobi na mnie wrażenie. :)

The next three days. Russell walczy z systemem by uratować żonkę, niesłusznie oskarżoną o morderstwo. Fajny całkiem. 8/10

Piękny umysł. Drugi raz. Dalej świetny.

Z seriali na razie spędzam każdą wolną chwilę na Mentaliście. Jestem już na połowie 5 sezonu i chyba na nim skończę, aż nie dokończą 6 sezonu.
Gutek909
Gutek909
  20 lutego 2014

chciałem obejrzeć Jack Strong, ale znalazłem kiczowatą wersję gdzie dialogi w języku rosyjskim i angielskim nie są tłumaczone :/

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  24 lutego 2014
Jacek
Jacek: A książkę czytaliście? Bo ja czytałem i nie wiem czy się w ogóle zabierać za serial w takim razie. Wiadomo, że zazwyczaj ekranizacja gorsza, ale skoro to "serial" to myślę, że za dużo nie wycięli. Chociaż w sumie ta książka miała z 1200 stron z tego co pamiętam. XD

Książki pyknęłam jakieś 300 stron zanim się wzięłam za serial, i mogę napisać tyle, że w serialu pozmieniali sporo rzeczy... uśmiercony ktoś w książce w serialu nadal żyje, ktoś ginie dużo później bla bla. Do tego książkowi bohaterowie są bardziej wyraziści, ''psychopata' w serialu nie jest aż tak wielkim popaprańcem i da się go lubić, o zgrozo. I knipa ma ledwo ponad 900 stron.
W każdym razie serial warto obejrzeć w wolnej chwili, nawet dla zwykłego porównania.
:ziober2:
MaqdaIena
MaqdaIena
  24 lutego 2014
Earth
Earth: 300

:zakochany:.

Odliczam dni do dwójki :w00t:.
agoosiaaa
agoosiaaa
  24 lutego 2014

Jest książka under the dome??
Najs.

Ostatnio helix - na plus, chociaż chciałabym żeby nazwali tych ludzi już jakoś.
Walking dead, true detective itp

MaqdaIena
MaqdaIena
  24 lutego 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Jest książka under the dome?? Najs

Uhm, King ją napisał, na jej podstawie powstał serial przecież.
agoosiaaa
agoosiaaa
  26 lutego 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Uhm, King ją napisał, na jej podstawie powstał serial przecież.

Nawet nie wiedzialam - tzn. wlasnie duzo osob jak opowiada o tym serialu to wspominalo o kingu ale na mnie chyba jakies zacmienie padlo xD
Anyway, sobie przeczytam :D

Z filmow - Side Effects, duzy plus, myslalam ze pojdzie w zupelnie inna strone.
Sezon drugi The Following :w00t:
LuvinCherrys
LuvinCherrys
  28 lutego 2014

Serial Hannibal :) Świetny, na prawdę polecam. Można zobaczyć Lectera w odsłonie nieco innej od tej, którą przedstawił Hopkins ;)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  2 marca 2014
Gorący towar - duet Bullock/McCarthy dobrze wypadły w tej komedii... kryminalnej, idzie obejrzeć i nawet się pośmiać.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka: