Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  12 lutego 2015

a Wałęsę w końcu obejrzałem na canale leciało, no nawet nawet

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Endorfina
Endorfina
  17 lutego 2015
Where the Devil Hides horror. nie polecam.Pewna przepowiednia mówi, ze jak urodzi się 6 dziewczyn, 6 dnia 6 miesiaca i w ich 18 urodziny tylko jedna przezyje i stanie sie ręką diabła.
Myslałam, ze to jakoś w miarę sensownie sie skończy, ale zakończenie durne jak i cały film.
Westerner
Westerner
  19 lutego 2015

Dla Wszystkich miłośników tematu podróży w czasie, fanów serialu "Zagubiony w czasie" oraz trylogii "Powrót do przyszłości" polecam serial Journeyman z 2007 roku. Oglądam i naprawdę wciąga! Jeśli "Zagubiony w czasie" dotyczył lat 1950-1970 to "Journeyman" rozgrywa się na przestrzeni lat 70-00. Polecam!

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  5 marca 2015

kolejne części - Piątku Trzynastego - 6,7,8
Miasto 44 - lekko jestem rozczarowany , faktycznie te momenty slołmołszon - strasznie psują ten film , na plusik rola młodej Zofii Wichłacz

Przeklęta - kolejny horror z pod ręki Wesa Cravena , rodzeństwo zostaje zaatakowane przez bestie ( wilkołak ) - zaczynają odczuwać skutki przemiany - takie tam .. typowy dla Cravena horror

Birdman - zapomniany aktor ( niegdyś odtwórca roli tytułowego bohatera - Birdmana) - w ten roli świetny Keaton , planuje powrótw wielkim styl wystawiajac sztuke na Broadwayu. Wielki stres , konflikty między aktorami , kłopoty z córka oraz ogólna depresja bohatera to istna mieszanka wybuchowa - chyba największym atutem ( oprócz gry aktorskiej - Keaton - Norman ) są ujęcia - film praktycznie jest tak nagrany jakby był jedna całościa bez cięć itp

The Equalizer - Denzel jako były agent CIA - obecnie zwykły robol .. poznaje prostytutkę - chce jej pomóc - ta dostaje wpedol od alfonsa -- Denzel się mści i okazuje się ze to cała mafia - więc Denzel wykańcza cała mafie -- takie se

Uprowadzona 3 - cóż -- juz dwójka była niepotrzebna a trzecia częśc już całkowicie spedoliła dobre wrażenie pierwszej cześci

Służby Specjalne - zekranizowana teoria spiskowa o tym jak "ludzie trzymający władze" wykończyli Lepera . Blide , Wróbla, Patelickiego - fajnie sie ogląda.. jedynie para Baar i Zieliński lekko irytują ale za to postać grana przez Chabiora genialna

Zniewolony - 12 Years a Slave - oparta na faktach historia czarnoskórego Salomona, który żył jako wolny obywatel w północnej części Stanów i został porwany i sprzedany w niewole na południu .. obraz oczywiscie pokazuje cały dramat niewolnictwa

Whiplash - młodemu chłopakowi marzy się kariera wielkiego perkusisty - dostaje się do najlepszej szkoły muzycznej w stanach oraz do zespołu tej szkoły pod batutę charyzmatycznego, okrutnego, wymagającego , sadystycznego nauczyciela Fletchera - genialna rola J.K. Simonsa. Film mimo że o muzyce jezzowej ale naprawdę że ogląda się z wielkim zainteresowaniem - a finałowa scena masakruje

Bogowie - historia "powstanie" legendy Dr. Religi - powstanie kliniki , pierwsze próby przeszczepu itp.. Kot jak zwykle w takich rolach daje radę ale sam film .. jak dla mnie dupy nie urywa

...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  7 marca 2015

ostatnio coś wzięło mnie na zaległości:

Jack Strong - gdzie mundur to ja lubie takie filmy d83ddc4c
Bogowie - całkiem niezły, Kot dobrze zagrał i trochę się fajek napalił hehe

Fury - nie to co na tv4 czy innych polsatach, lecz ten z Bratem co jadą czołgiem przez całe Dojcze i w ostatniej akcji zabijają miliony ssmanów z 3 karabinów, ogólnie spoko .... bo w mundurach :D

Johny Wick - też dobry

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

RexMundi
RexMundi
  7 marca 2015
Pięćdziesiąt twarzy Greya -- przecietny film który dzięki dobrej promocji stał się hitem roku - dupy nie urywa - zdecydowanie wole 9 i pół tygodnia
...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  8 marca 2015

wczoraj późnym wieczorem :

The Judge - zdziwiły mnie wysokie noty tego filmu, trochę przynudzał ale jakoś wytrwałem.

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  11 marca 2015
Now You See Me - po polskiemu Iluzja, no film dał radę.

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  14 marca 2015
American Sniper - dobryyy 261d też czułbym tylko "odrzut" strzelając do Taliba podludzia. Zakończenie znając myślałem tylko, że reżyser lepiej pokaże.

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  16 marca 2015
Kamil
Kamil: Zniewolony - 12 Years a Slave - oparta na faktach historia czarnoskórego Salomona, który żył jako wolny obywatel w północnej części Stanów i został porwany i sprzedany w niewole na południu .. obraz oczywiscie pokazuje cały dramat niewolnictwa

obejrzałem dzisiaj, dobry w ogóle lubie filmy na faktach d83ddc4d

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 marca 2015

komedyjki nadrobiłem : Głupi i głupszy. Bardziej jakoś tak :P - dobre teksty i motywy, niektóre naciągane, ale booomba w krzaki :D

Szefowie wrogowie 2 - jedynka lepsza, ale dla Aniston trzeba obejrzeć

RexMundi
RexMundi
  5 kwietnia 2015
Obywatel - Stuhr próbuje lekko motywów z Gumpa czy chociażby ze Stulatka co uciekł przez okno .. jednak słabo mu to wychodzi ...od poznajemy Jana Bratka który ma to szczeście trafiać w kluczowe wydarzenia polskiej historii po II wojnie

Dzień dobry , kocham Cie - kolejna romantyczna komedia naszych genialnych wydajacych nasze pieniądze rezyserów
ewentualnie może popatrzeć na Ksiażkiewicz i Kurdej-Szatan --- plusik postać Lucka ( jedyny zabawny element filmu )

Jack Strong - historia Kuklińskiego - całkiem dobrze zrobiony film , dobrze się oglądało z zaciekawieniem

Siódmy Syn - ehh kolejny film ze zmarnowanym potencjałem i irytująca obsadą .. efekty fajne ale reszta taka sobie

Black Sea - zwolniony pracownik ( kapitan łodzi podwodnej ) postanawia na własną rekę odnaleźć skarb ( złoto) które Hitler pozyczył od Stalina , którę gdzies tam zatonęło na Morzu Czarnym - , kompletuje załoge - pół amarykańską pół rosyjską i na starej łodzi podwodnej wyruszają w poszukiwania ( jest to okres gdy Rosjanie zaatakowali Gruzje) napięta atmosfera udziela się też załodze - dochodzi do konfliktu - całkiem całkiem

Gwiazd Naszych wina - film dla nastolatków o nastolatkach chorych na raka

Wywiad ze Słońcem Narodu - James Franco i Seth Rogen jako para reporterów robiących wywiad ( a zarazem zamach ) na Kim Jung Una - dyktatora Korei Północnej -- kilka śmieszncyh momentów

The Boys of Abu Ghraib - kolejny już w krótkm czasie film o amerykańskich wiezieniach dla talibów i relacje strążnik - więzień -- film średni i taki se - pokazuje po prostu jak takie miejsca zmianiaja ludzi ... jedyny dobry mement to ostatnia minuta filmu

Paranormal Activity : Naznaczeni - kolejna cześć dobrego pierwszego horroru choć lekko nawiązująca do jedynki w samej końcówce - takie se
...Ignorance is bliss...
Tuvan
Tuvan
  8 kwietnia 2015
Mój przyjaciel Hachiko - Bardzo poruszająca historia o przyjaźni psa i człowieka. Po śmierci profesora Parkera Hachiko przez kolejne 10 lat przychodził i wypatrywał na stacji swojego pana wracającego z pracy,lecz ten już nigdy nie powrócił umierając.Dla mnie niesamowity film i jeszcze nie raz go obejrzę łzy gwarantowane. Hachiko jest symbolem Japonii i doczekał się swojego pomnika.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  25 kwietnia 2015
Pojmani - Historia mężczyzny, który po ośmiu latach od zaginięcia ukochanej córki odkrywa nowe informacje mogące pomóc w odnalezieniu dziewczyny. Całkiem, całkiem jednak mnie takie filmy wkurzają jak się dzieje krzywda u dzieci.

Anna - a ogólnie mindscape dziwnie przetłumaczyli tytuł, film o kolesiu który posiada zdolność widzenia cudzych wspomnień, zajmuje się sprawą genialnej nastolatki, Anny. Warto obejrzeć.

Gość - Zwolniony ze służby żołnierz zaprzyjaźnia się z rodziną kolegi, który zginął na misji. Po tym, jak zostaje przyjęty do ich domu, w okolicy mają miejsce serie niewyjaśnionych morderstw. Taki w sumie o niczym jednak obejrzałem do końca.

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  27 kwietnia 2015

Love Story - zawsze mnie wzrusza, jak do niego wracam... ;)

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)