Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 357 z 377
a Wałęsę w końcu obejrzałem na canale leciało, no nawet nawet
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Myslałam, ze to jakoś w miarę sensownie sie skończy, ale zakończenie durne jak i cały film.
Dla Wszystkich miłośników tematu podróży w czasie, fanów serialu "Zagubiony w czasie" oraz trylogii "Powrót do przyszłości" polecam serial Journeyman z 2007 roku. Oglądam i naprawdę wciąga! Jeśli "Zagubiony w czasie" dotyczył lat 1950-1970 to "Journeyman" rozgrywa się na przestrzeni lat 70-00. Polecam!
kolejne części - Piątku Trzynastego - 6,7,8
Miasto 44 - lekko jestem rozczarowany , faktycznie te momenty slołmołszon - strasznie psują ten film , na plusik rola młodej Zofii Wichłacz
Przeklęta - kolejny horror z pod ręki Wesa Cravena , rodzeństwo zostaje zaatakowane przez bestie ( wilkołak ) - zaczynają odczuwać skutki przemiany - takie tam .. typowy dla Cravena horror
Birdman - zapomniany aktor ( niegdyś odtwórca roli tytułowego bohatera - Birdmana) - w ten roli świetny Keaton , planuje powrótw wielkim styl wystawiajac sztuke na Broadwayu. Wielki stres , konflikty między aktorami , kłopoty z córka oraz ogólna depresja bohatera to istna mieszanka wybuchowa - chyba największym atutem ( oprócz gry aktorskiej - Keaton - Norman ) są ujęcia - film praktycznie jest tak nagrany jakby był jedna całościa bez cięć itp
The Equalizer - Denzel jako były agent CIA - obecnie zwykły robol .. poznaje prostytutkę - chce jej pomóc - ta dostaje wpedol od alfonsa -- Denzel się mści i okazuje się ze to cała mafia - więc Denzel wykańcza cała mafie -- takie se
Uprowadzona 3 - cóż -- juz dwójka była niepotrzebna a trzecia częśc już całkowicie spedoliła dobre wrażenie pierwszej cześci
Służby Specjalne - zekranizowana teoria spiskowa o tym jak "ludzie trzymający władze" wykończyli Lepera . Blide , Wróbla, Patelickiego - fajnie sie ogląda.. jedynie para Baar i Zieliński lekko irytują ale za to postać grana przez Chabiora genialna
Zniewolony - 12 Years a Slave - oparta na faktach historia czarnoskórego Salomona, który żył jako wolny obywatel w północnej części Stanów i został porwany i sprzedany w niewole na południu .. obraz oczywiscie pokazuje cały dramat niewolnictwa
Whiplash - młodemu chłopakowi marzy się kariera wielkiego perkusisty - dostaje się do najlepszej szkoły muzycznej w stanach oraz do zespołu tej szkoły pod batutę charyzmatycznego, okrutnego, wymagającego , sadystycznego nauczyciela Fletchera - genialna rola J.K. Simonsa. Film mimo że o muzyce jezzowej ale naprawdę że ogląda się z wielkim zainteresowaniem - a finałowa scena masakruje
Bogowie - historia "powstanie" legendy Dr. Religi - powstanie kliniki , pierwsze próby przeszczepu itp.. Kot jak zwykle w takich rolach daje radę ale sam film .. jak dla mnie dupy nie urywa
ostatnio coś wzięło mnie na zaległości:
Jack Strong - gdzie mundur to ja lubie takie filmy
Bogowie - całkiem niezły, Kot dobrze zagrał i trochę się fajek napalił hehe
Fury - nie to co na tv4 czy innych polsatach, lecz ten z Bratem co jadą czołgiem przez całe Dojcze i w ostatniej akcji zabijają miliony ssmanów z 3 karabinów, ogólnie spoko .... bo w mundurach :D
Johny Wick - też dobry
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
wczoraj późnym wieczorem :
The Judge - zdziwiły mnie wysokie noty tego filmu, trochę przynudzał ale jakoś wytrwałem.
obejrzałem dzisiaj, dobry w ogóle lubie filmy na faktach
komedyjki nadrobiłem : Głupi i głupszy. Bardziej jakoś tak :P - dobre teksty i motywy, niektóre naciągane, ale booomba w krzaki :D
Szefowie wrogowie 2 - jedynka lepsza, ale dla Aniston trzeba obejrzeć
Dzień dobry , kocham Cie - kolejna romantyczna komedia naszych genialnych wydajacych nasze pieniądze rezyserów
ewentualnie może popatrzeć na Ksiażkiewicz i Kurdej-Szatan --- plusik postać Lucka ( jedyny zabawny element filmu )
Jack Strong - historia Kuklińskiego - całkiem dobrze zrobiony film , dobrze się oglądało z zaciekawieniem
Siódmy Syn - ehh kolejny film ze zmarnowanym potencjałem i irytująca obsadą .. efekty fajne ale reszta taka sobie
Black Sea - zwolniony pracownik ( kapitan łodzi podwodnej ) postanawia na własną rekę odnaleźć skarb ( złoto) które Hitler pozyczył od Stalina , którę gdzies tam zatonęło na Morzu Czarnym - , kompletuje załoge - pół amarykańską pół rosyjską i na starej łodzi podwodnej wyruszają w poszukiwania ( jest to okres gdy Rosjanie zaatakowali Gruzje) napięta atmosfera udziela się też załodze - dochodzi do konfliktu - całkiem całkiem
Gwiazd Naszych wina - film dla nastolatków o nastolatkach chorych na raka
Wywiad ze Słońcem Narodu - James Franco i Seth Rogen jako para reporterów robiących wywiad ( a zarazem zamach ) na Kim Jung Una - dyktatora Korei Północnej -- kilka śmieszncyh momentów
The Boys of Abu Ghraib - kolejny już w krótkm czasie film o amerykańskich wiezieniach dla talibów i relacje strążnik - więzień -- film średni i taki se - pokazuje po prostu jak takie miejsca zmianiaja ludzi ... jedyny dobry mement to ostatnia minuta filmu
Paranormal Activity : Naznaczeni - kolejna cześć dobrego pierwszego horroru choć lekko nawiązująca do jedynki w samej końcówce - takie se
Anna - a ogólnie mindscape dziwnie przetłumaczyli tytuł, film o kolesiu który posiada zdolność widzenia cudzych wspomnień, zajmuje się sprawą genialnej nastolatki, Anny. Warto obejrzeć.
Gość - Zwolniony ze służby żołnierz zaprzyjaźnia się z rodziną kolegi, który zginął na misji. Po tym, jak zostaje przyjęty do ich domu, w okolicy mają miejsce serie niewyjaśnionych morderstw. Taki w sumie o niczym jednak obejrzałem do końca.