WueRZet
WueRZet
  11 lipca 2012 (pierwszy post)
Sprawdzimy czy idea słuszna, oraz czy pomysł się przyjmie i spodoba :ziober2:
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  8 grudnia 2012
Enkido
Enkido: jak przed remontem wyglądał dworzec główny we Wrocławiu ;) Swego czasu wygrał plebiscyt na najbrzydszy w Polsce ;)

Chyba w Gazecie Poznanskiej byl ten pelbiscyt, glosowali poznaniacy.

Moim zdaniem nawet przed remontem byl to jeden z najpiekniejszych dworców w Polsce, pod wzgledem budowli, wiadomo ze w srodku byla lipa ale tez nie bylo tragegii, bylo gdzie usiasc, zjesc, kupic cos do czytania no i bylo cieplo.
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  8 grudnia 2012
LeonGrande
LeonGrande: Chyba w Gazecie Poznanskiej byl ten pelbiscyt, glosowali poznaniacy.

Co do plebiscytu to nie wiem, ale w GW oceniali reporterzy, którzy tam spędzili trochę czasu

Oczywiście 1 miejsce to najładniejszy, 23 najbrzydszy
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
LeonGrande
LeonGrande
  8 grudnia 2012
No to teraz na bank Wrocław Główny scisla czolowka : ) ostatnio jak na Wszystkich Swietych bylem zrobilem duze oczy jak tam w srodku pieknie, swietnie sie spisali, dworzec europejskiego formatu.
Swoja droga Lublin 2 miejsce to jakas parodia :rotfl:
LeonGrande
LeonGrande
  8 grudnia 2012
Bylem w Lublinie juz po remoncie, maly dworzec jak na takie miasto, perony w czesci odsloniete, przedmuchuje wiatr, kolejki do kas zajebiste, malo miejsc do siedzenia, ogolnie troche prowicjnalny dworzec, nie mam zielonego pojecia jak oni tak wysoko ocenili to miasto, pomimo ze lubie Lublin jako miasto, mam do niego duzy sentyment emocjonalny.
Earth
Earth
  8 grudnia 2012
Przecież PKP w Lublinie jest bardzo ładnym dworcem, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz było spoko jak tam byłam. Bo PKS to zgroza, owszem.
Kombatant
Kombatant
  8 grudnia 2012
Patryszja, nie mowie ze jest brzydki, ale jak dla mnie wyglada jak niedokonczony, te perony moim zdaniem lepiej mogli zrobic, w srodku ladnie ale dupy nie urywa, no i zasadniczo malo miejsca.

PKS Lublin to dopiero dziura ale na pocieszenie PKS Wrocław rowniez niesamowita dziura :wtf:
Kombatant
Kombatant
  8 grudnia 2012
http://www.pkp.pl/files/images/Lublin_dworzec_kolejowy_3.jpg

Glowne miejsce na dworcu w Lublinie. NIC SZCZEGOLNEGO. W okresie wakacyjnym to tam sa niezle korki i tłok.
Earth
Earth
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Patryszja, nie mowie ze jest brzydki, ale jak dla mnie wyglada jak niedokonczony, te perony moim zdaniem lepiej mogli zrobic, w srodku ladnie ale dupy nie urywa, no i zasadniczo malo miejsca. PKS Lublin to dopiero dziura ale na pocieszenie PKS Wrocław rowniez niesamowita dziura

Hm, ja jestem cholerną minimalistką, więc mi odpowiada taki surowy styl. Mam zastrzeżenia tylko, że za mało miejsc do siedzenia. A perony to nawet nie pamiętam jak wyglądają, to tu Ci wierzę na słowo. :)
pointNorth
pointNorth
  8 grudnia 2012
Enkido
Enkido: I prawidłowo, bo wtedy pociągi osobowe nie jeżdżą to po co ma być otwarty? Dla żuli?

chyba nigdy pociagami nie jezdziles skoro tak twierdzisz, a jak juz to w granicach wielkopolski

Enkido
Enkido: Przypominał hangar lotniczy i ciemno było tam nawet w środku dnia

w końcu Festung Breslau :rock:

MaqdaIena
MaqdaIena: Nienawidzę dworców pkp, nasz stary był ohydny, fakt. W KFC byłam kiedyś po kawę, ale nie wspminam tego miejsca tak tragicznie jak Ty ;D. A w nowym budynku nie byłam.

nigdzie sie nie spotkałem żeby w większym mieście dworzec był zamykany,
około-9 na dworze , pada śnieg , pociąg dopiero za 2h ma przyjechać i nie masz gdzie się podziać bo dworzec zamkniety. Chyba mam prawo mieć traumę do Poznania :D
nowy dworzec byłby ok gdyby było można tam na czymś usiąść (ps. grzejnik nie służy do siedzenia)
NuTiiiiii
NuTiiiiii: A wiem jaka, taka w worku a pod spodem full mąki Trzeba było brać twister boxa powiększonego na wynos

z braku laku wziąłem to, pieczywo z biedronki jest jeszcze gorsze od tej pizzerki
Enkido
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba nigdy pociagami nie jezdziles skoro tak twierdzisz, a jak juz to w granicach wielkopolski

Czytaj uważnie, osobowe, a nie Intercity czy inne expresy
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
pointNorth
pointNorth
  8 grudnia 2012
ładny ten dworzec w Lublinie

bez porównania ze starym Poznanskim

czy Bydgoskim
Kombatant
Kombatant
  8 grudnia 2012
Ale teraz chyba w Poznaniu po remoncie ladna budowle maja, taka nowoczesna : )
tamten stary to typowy PRL-owski twór.
pointNorth
pointNorth
  8 grudnia 2012
Enkido
Enkido: Czytaj uważnie, osobowe, a nie Intercity czy inne expresy

sam czytaj uważnie
przecie Intercity i exprescity to są osobowe , bo przecież nie towarowe
pewnie miałeś na myśli , regionalne.
Kombatant
Kombatant
  8 grudnia 2012
Hahahaha chociaz..

przypomina mi troche ... chlebak :crylol:

:rotfl:
Enkido
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: sam czytaj uważnie przecie Intercity i exprescity to są osobowe , bo przecież nie towarowe pewnie miałeś na myśli , regionalne.

Widać mało jeździsz. W slangu ludzi którzy jeżdżą pociągami do pracy osobowy to taki który zatrzymuje się na wszystkich lub 90% stacji na trasie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.