WueRZet
WueRZet
  11 lipca 2012 (pierwszy post)
Sprawdzimy czy idea słuszna, oraz czy pomysł się przyjmie i spodoba :ziober2:
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  8 grudnia 2012
Wiertlo92
Wiertlo92: Widzisz ja jestem blisko terenów dolnosląskich ale nalezę do Wielkopolanów, u nas takie klimaty w kuchni :pierogi, kluski czy knedle z jagodami PYRY tez lubię :D

Ja to nawet za makaronem nie przepadam, no chyba, ze w spagetti to okej ;D.
:ziober2:
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  8 grudnia 2012
Magda, fajny ten po prawo co? :w00t:
pointNorth
pointNorth
  8 grudnia 2012
na dolnym śląsku dzieciątko

W czwartek wracałem z Trójmiasta do Wrocławia, pech chciał że musiałem jechać z przesiadką w tym nieszczęsnym Poznaniu. W Poznaniu zameldowałem sie o godzinie 22.00, poszedłem na ten niby ich "zayebisty" nowy banhof, w kiblu zimno prawie jak na dworze/podzimą (chyba oszczędzają tam nawet na ogrzewaniu) jedyny plus automatyczna spłuczka- nie musiałem niczego tam dotykać :ble:
Usiąść na nowym dworcu? marzenie, nie ma tam żadnego krzesła tylko jakiś podłużny grzejnik na którym ludzie siedzieli.

Zbliża się godzina 24 podchodzi do mnie wachtyrz goda ze zamykaja banhof do 4rano (o 1.47 mam bana), kazal zejsc pod perony do jakies tam budy gdzie sprzedaje kobieta bilety, niby tam mozna poczekac. Polazłem tam to nie dość że ciasno tam że szok, to jeszcze tylko 10 krzeseł na cały Posen, ale ok przynajmniej ciepło było. Zobaczyłem kilka gniazdek, od razu wyciągnąłem telefon z myślą podładowania telefonu. Okazało się to czego się spodziewałem 6gniazdek, żadne nie działa. Spytałem się babki czy mogłaby u siebie tam podładować mi tel. oczywiście spotkałem się z negatywną odpowiedzią.
kur:cenzura: oszczedzja tam nawet na 5groszach , i jak tu nie mówić negatywnie o Poznaniu?

Reasumując: Poznań
na dworcu nie ma gdzie usiąść

toalety zimne

w gniazdkach brak prądu

KFC śmierdzi, żule śpią w miejscach przeznaczonych dla klientów

Miasto ponad 500 000tys ludzi, dworzec przejazdowy (wiele osób ma tutaj przesiadki) a dworzec zamykajo 24-04 !

ja piedole to już w mniejszych miejscowościach na dolnym ślasku i slasku dworce sa calodobowe

wladze Poznania = idioci
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: KFC śmierdzi, żule śpią w miejscach przeznaczonych dla klientów

Mocno byłem zdziwiony KFC na dworcu głównym jeszcze w takim miejscu, dało radę wziąć tylko na wynos bo na miejscu nikt tam nie jadł.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: żule

rdzenni Poznaniacy :ssh: :ziober2:
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Reasumując: Poznań na dworcu nie ma gdzie usiąść toalety zimne w gniazdkach brak prądu KFC śmierdzi, żule śpią w miejscach przeznaczonych dla klientów Miasto ponad 500 000tys ludzi, dworzec przejazdowy (wiele osób ma tutaj przesiadki) a dworzec zamykajo 24-04 ! ja piedole to już w mniejszych miejscowościach na dolnym ślasku i slasku dworce sa calodobowe wladze Poznania = idioci

Twój opis odpowiada staremu budynkowi, w nowym jak widać Twoja noga nie postała, pozdrawiam ;)
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
Enkido
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: na dolnym śląsku dzieciątko

Mała Madzia? xD

A kolega to już chyba nie pamięta jak przed remontem wyglądał dworzec główny we Wrocławiu ;) Swego czasu wygrał plebiscyt na najbrzydszy w Polsce ;)
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
pointNorth
pointNorth
  8 grudnia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Mocno byłem zdziwiony KFC na dworcu głównym jeszcze w takim miejscu, dało radę wziąć tylko na wynos bo na miejscu nikt tam nie jadł.

teraz nawet sporo osób się tam stołowało, sam miałem coś wziąć ale brzydziłem się
to poszedłem do biedronki dość spora pizzerka za 1,8

Konto usunięte
Konto usunięte: rdzenni Poznaniacy

bez przesady :D

Enkido
Enkido: Twój opis odpowiada staremu budynkowi, w nowym jak widać Twoja noga nie postała, pozdrawiam ;)

jeszcze odróżniam nowe budownictwo i stare :zonk:
byłem w nowym budynku jak i starym , oba zamykane 24-04
pointNorth
pointNorth
  8 grudnia 2012
Enkido
Enkido: A kolega to już chyba nie pamięta jak przed remontem wyglądał dworzec główny we Wrocławiu ;) Swego czasu wygrał plebiscyt na najbrzydszy w Polsce ;)

pamiętam, śmierdziało niemiłosiernie. Jak był nawet niewyremontowany to od zewnątrz zawsze mi sie podobał, ma swój urok, legendy o podziemnych schronach etc.
Enkido
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: byłem w nowym budynku jak i starym , oba zamykane 24-04

I prawidłowo, bo wtedy pociągi osobowe nie jeżdżą to po co ma być otwarty? Dla żuli?
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak był nawet niewyremontowany to od zewnątrz

Przypominał hangar lotniczy i ciemno było tam nawet w środku dnia
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  8 grudnia 2012
Psyche30
Psyche30: Magda, fajny ten po prawo co?

Yyyy, nooo ten no. Gdybym chciała kogoś zabić to bym mogła go wynająć :rotfl:.
Mamed lepszy, chociaż i tak szału nie robi ;D.
Chociaż nie, Mamed nie jest lepszy :mrgreen:.

Konto usunięte
Konto usunięte: Reasumując: Poznań na dworcu nie ma gdzie usiąść toalety zimne w gniazdkach brak prądu KFC śmierdzi, żule śpią w miejscach przeznaczonych dla klientów Miasto ponad 500 000tys ludzi, dworzec przejazdowy (wiele osób ma tutaj przesiadki) a dworzec zamykajo 24-04 ! ja piedole to już w mniejszych miejscowościach na dolnym ślasku i slasku dworce sa calodobowe wladze Poznania = idioci

:rotfl:.

Nienawidzę dworców pkp, nasz stary był ohydny, fakt. W KFC byłam kiedyś po kawę, ale nie wspminam tego miejsca tak tragicznie jak Ty ;D.
A w nowym budynku nie byłam.
:ziober2:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  8 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to poszedłem do biedronki dość spora pizzerka za 1,8

A wiem jaka, taka w worku a pod spodem full mąki :ble:
Trzeba było brać twister boxa powiększonego na wynos 261d
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Earth
Earth
  8 grudnia 2012
Enkido
Enkido: No dokładnie, do tej waszej rozmowy właśnie się odnoszę.

Jestem niemal pewna, że rozmawialiśmy o tym z Gutkiem, ale.. na gg. :ninja:
Earth
Earth
  8 grudnia 2012
Tak, na gg, sprawdziłam, więc nie wiem jak mogłeś nawiązać do naszej rozmowy z Gutkiem. Ekhm. :ninja:
Enkido
  8 grudnia 2012
No to ktoś inny musiał o tym tu rozmawiać, ale na bank była rozmowa o tym
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.