BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  1 December 2008 (pierwszy post)
W zawiązku z tym, ze na Forum coraz częściej pojawiają sie tematy o tym czy można poznać swoja druga polówkę przez neta np na Forum, albo czy miłość na odległość jest możliwa i czy takie związki maja przed sobą jakąś przyszłość, z myślą o tych, którzy chcą podyskutować o tym zakładam ten temat :).

Możecie tutaj dyskutować na temat znajomości nawiązywanych poprzez internet. Zdarzyło Wam sie kiedyś w taki sposób z kimś umówić? Czy ta znajomość przetrwała - jesteście dobrymi przyjaciółmi, para, a może taka randka okazała sie totalnym niewypałem? Nawet jeśli nie macie za sobą tego typu doświadczeń to raczej każdy z Was ma wyrobione zdanie na temat takich znajomości - ten temat to miejsce dające Wam możliwość podzielenia sie z innymi Forumowiczami Wasza opinia. Jak sadzicie, czy można poznać miłość swojego życia przez internet, a może waśnie jesteście przykładami na to, ze to jest możliwe? :)

W temacie można rozmawiać również na temat związków na odległość... Razem, a jednak z daleka od siebie... Czy dzielące zakochanych kilometry nie wpływają destrukcyjnie na związek? Czy taka miłość ma szanse przetrwać? A może sami jesteście / byliście w takim związku i chcielibyście podzielić sie swoimi doświadczeniami?
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
ironkaaa
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 4
ironkaaa
  27 January 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli dwie osoby się kochają, to tak! W końcu nie liczą się km, tylko uczucie

zgadza się, ale to zależy czego od siebie oczekujecie, bo jak dać sobie bliskość na co dzień? smsem? przez telefon? skype?
tym bardziej, że niekiedy odległości są nie do pokonania (nie piszę tutaj o odległościach typu 50km)
Miłość, uczucie tworzy się latami.. jak wytworzyć miłość na odległość? jak pokochać kogoś kogo widuje się raz na tydzień/ w weekendy?
To jest raczej zauroczenie tudzież fascynacja, a nie miłość ;)
O tyle stajesz się z dnia na dzień piękniejszy, o ile wzrasta w Tobie miłość.
Bo miłość jest ozdobą duszy, jest jej pięknem.
:list:Augustyn z Hippony
:list:
:zakochany: jak Maja kocha Gucia tak Gucio kocha Maje :zakochany:
sarya2
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
sarya2
  27 January 2013
ironkaaa
ironkaaa: sarya2: da się :) dać, da.. tylko czy to ma sens? czy pozna się dobrze drugą osobę z którą się nie przebywa? ;)

to zależy jakby na to patrzeć. związkiem na odległość może być taki, gdzie dwie osoby dzieli 50km, a może być to 5000km. zresztą, uogólnianie nie ma zbytniego sensu, wszystko zależy od danego przypadku. jednym może wyjść, drugim nie, i nie ma co generalizować na kilku przypadkach :)
roberciklbn92
roberciklbn92
  31 January 2013

Podobno miłość wszystko przezwycięży. :> Mam mieszane uczucia co do takiego ' związku ' Ale wydaje mi się że gdy dochodzi już do spotkania tych zakochanych z dwóch innych stron Polski musi... Iskrzyć. ;)

Alensztajn
Alensztajn
  31 January 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Podobno miłość wszystko przezwycięży. :> Mam mieszane uczucia co do takiego ' związku ' Ale wydaje mi się że gdy dochodzi już do spotkania tych zakochanych z dwóch innych stron Polski musi... Iskrzyć. ;)

Dokładnie tak :)
ironkaaa
ironkaaa: To jest raczej zauroczenie tudzież fascynacja, a nie miłość ;)

Sugerujesz, że nie jestem zakochana w moim chłopaku, tylko zauroczona, ponieważ on mieszka kilkaset km ode mnie? :zonk:
kintomas
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
kintomas
  31 January 2013

myślę że raczej nie ma szans kochanie kogoś na odległość a już na pewno nie miłością rzeczywistą wszak najpiękniejszą chwilą jest przytulenie drugiej osoby i nie mam tu akurat na myśli seksu lecz zwykłą bliskość tak więc można się polubić a nawet coś więcej ale na pewno nie pokochać =pozdrawiam i życzę miłości ale w realu

ironkaaa
ironkaaa
  31 January 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Sugerujesz, że nie jestem zakochana w moim chłopaku, tylko zauroczona, ponieważ on mieszka kilkaset km ode mnie

czy gdziekolwiek napisałam, że tak jest? wyrażam swoje zdanie na ten temat oraz poprzez własne doświadczenia i obserwacje..
jak można się w kimś zakochać na odległość?
rozumiem jeśli przez przeciwności losu ktoś musiał się wyprowadzić.. ale poznając się, i mieszkając już w pewnej większej odległości.. nie chce mi się wierzyć, że można kochać kogoś tak, jak kochać kogoś z kim jest się na wyciągnięcie ręki...
ironkaaa
ironkaaa
  31 January 2013
kintomas
kintomas: myślę że raczej nie ma szans kochanie kogoś na odległość a już na pewno nie miłością rzeczywistą wszak najpiękniejszą chwilą jest przytulenie drugiej osoby i nie mam tu akurat na myśli seksu lecz zwykłą bliskość tak więc można się polubić a nawet coś więcej ale na pewno nie pokochać =pozdrawiam i życzę miłości ale w realu

kwintesencja całego tematu ;)
Alensztajn
Alensztajn
  31 January 2013
ironkaaa
ironkaaa: jak można się w kimś zakochać na odległość?

Poznać kogoś osobiście, pielęgnować znajomość, spotykać się regularnie i uczucie samo przyjdzie.
ironkaaa
ironkaaa: nie chce mi się wierzyć, że można kochać kogoś tak, jak kochać kogoś z kim jest się na wyciągnięcie ręki...

Może i nie masz drugiej osoby na wyciągnięcie ręki, ale masz jego wsparcie, wszelaką pomoc, zrozumienie i dużo więcej. Miłość nie wybiera i nie ważne są km tylko uczucie- tak jak pisałam to wcześniej. Tylko trzeba w to uwierzyć i chcieć.
puchatos
puchatos
  2 February 2013
d83cdf492764

jak tam szukam chłopaka
SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  2 February 2013
ironkaaa
ironkaaa: Miłość, uczucie tworzy się latami.. jak wytworzyć miłość na odległość? jak pokochać kogoś kogo widuje się raz na tydzień/ w weekendy? To jest raczej zauroczenie tudzież fascynacja, a nie miłość ;)

Yhym, każdy ma inne pojęcie miłości. Czasem to poświęcenie, tęsknota, wysłuchanie, zrozumienie, a to można otrzymać będąc te kilkaset km od siebie. :> Ty będąc 300km od kogoś nie byłabyś wstanie pokochać, ktoś może i jest wiec nie można 'zarzucać' mu i sugerować, ze to tylko zauroczenie.. Sądzisz, że gdy ludzie spotykają się codziennie to miłość jest hym.. silniejsza by nie pisać prawdziwsza bo to słowo w zestawieniu z miłością mnie śmieszy.
Chociaż sama uważam, że miłość została wyparta przez masowość i brutalność codzienności.. I wątpię by np miłość Romeo i Juli przetrwała w naszych czasach. :>
Krop243
Krop243
  3 February 2013

Miłość na odległość jest możliwa ale lepsza jest na żywo gdy dwie osoby nawzaiem się widzą

Sidziatko
Eve
Eve
  5 February 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Może i nie masz drugiej osoby na wyciągnięcie ręki, ale masz jego wsparcie, wszelaką pomoc, zrozumienie i dużo więcej.

Fakt. Ostatnio kumpel, zapytał mnie, czym się różni zwykla przyjaźń od związku na odległość. Nie wiem czemu, ale pytanie mnie zatkało, niekoniecznie umialam się określić. o.O
Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko trzeba w to uwierzyć i chcieć.

W niektórych przypadkach to ani wiara, ani chcenie nie pomogą.
DooNaa1812
DooNaa1812
  5 February 2013

Moim zdaniem miłość na odległość jest możliwa ...sama byłam w takim związku, przez 2 lata. Chłopak był z zachodnio-pomorskiego a ja jestem z wielkopolski... Ciężko było się po każdym spotkaniu rozstać...ale każdy następny powrót był wspaniały . Wszystko było by dobrze gdyby nie jego chora zazdrość.

SimbadekBLN
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 213
wpis jest ukryty