No i jak tam? Bo ja jestem bardzo zadowolona zadania proste:) no pomijajac tam 2 otwarte;):) Ale spodziewalam sie zupelnie czegos trudniejszego:)
lista tematów
Matura z matematyki:D strona 16 z 24
julCiak69: mi się podobało zadanie o tych basenach. ale przypadkowo się machnęłam ze znakami w równaniu kwadratowym i mi wyszło, że ten drugi basen jest 390metrów kwadratowych, a nie 350. ze 3razy sprawdzałam. poprzekreślałam i napisałam od nowa ;)
o nie ja dałam sobie spokój bo ukladanie rownan to dla mnie katastrofa,tylko rysunek zrobiłam:P
angelaaxxx: o nie ja dałam sobie spokój bo ukladanie rownan to dla mnie katastrofa,tylko rysunek zrobiłam:P
po co rysunek? ja wypisałam dane i ułożyłam równanie.
bo skoro pierwszy basen to
x * y = 250
(x+5) * (y+2) = 350
najpierw wymnożyłam w tym drugim podstawiłam za x*y 240 w tym drugim i szłam dalej.
czasu mi zabrakło do jasnej anielki.
angelaaxxx: tylko za 1 zadanie,a gdzie reszta?:P Mnie sie wydaje ze duzo bedziesz miec skoro takie trudne zrobiłas;p
hehe. chciałabym. bo wiem, że to mam dobrze. mam świadomość. ale tych zamkniętych nie sprawdzam, skoro były grupy. namocę i będzie afera.
ja wyszłam ostatnia, więc nie gadaj.
na co wam 4 godziny haha? ja skonczylem o 10;20, oddalem o 10;30, liczylem sobie, to bede miał ok.96-98 %