Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  4 grudnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: ale która wersja?

Ta:

przyznam sie, ze poprzednich nie widzialam, , ale nie powalila mnie jakos szczegolnie wiec raczej nie skusze sie na reszte...

127 hours - podobal mi sie
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Gothiclady
Gothiclady
  4 grudnia 2011
SummerSale
SummerSale: albo jakiegoś kiepskiego horroru w którym będzie dużo krwi, dużo flaków i innych wnętrzności.

własnie miałam pisac o martwicy mózgu. a Evil Dead 3 części części? ew. jakiś snuff.

co do 'Pozwól Mi Wejść' to ponoć amerykańska wersja jest lepsza od norweskiej (szwedzkiej?). ale ja nie wiem, nie widziałam obu.
Patrishia
Patrishia
  4 grudnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: 'Pozwól Mi Wejść' to ponoć amerykańska wersja jest lepsza od norweskiej (szwedzkiej?). ale ja nie wiem, nie widziałam obu.

To jest właśnie ta amerykańska, a jak dla mnie to oryginał był lepszy, choć faktycznie może przydługawy.
Jedyny amerykański remake, który mi się podobał bardziej od skandynawskiego oryginału był "Niewidzialny", ale to z jednego głupiego powodu chyba.. :-D
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  4 grudnia 2011

Nic nie widziałem, nic nie słyszałem. Pod kuraka na obiad dobry film :>

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  4 grudnia 2011

Szkoła uczuć - zamiast uczyć się na kolosa z matmy to zmarnowałam dwie godziny na ten film. nudny, oklepany. od nienawiści, do wielkiej miłości pełnej poświęceń i innych czułych gestów, aż po śmierć. mdły, schematyczny. nie wiem co mnie podkusiło do obejrzenia. :o

explorator666
explorator666
  4 grudnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: dobry był, czekałam na niego jak głupia :D

ja po prostu zassałem go z torrentów. nawet nie wiedzialem ze ma wyjść cos takiego:D
troszke w nim przesadzili z wyglądem tych "istot". ale ogolnie spoko:)
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  4 grudnia 2011

Mes Cheres Etudes - dający do myślenia... warto zobaczyc...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  4 grudnia 2011

Wczoraj do połowy obejrzałem "człowiek-pies"
Do połowy. Dalej nie dałem rady. Może dzisiaj podejdę drugi raz...
Do "Elitarnych" też 2 podejścia miałem. Nie dałem rady. Nie ma ostatnio filmu, który mnie złapie za jaja i nie puści do końca. A szkoda.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  5 grudnia 2011
The Thing (2011) - nie taki zły , dobrze że to nie remake tylko osobna historia
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  5 grudnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: noooooooo, ale fajne gały na koniec miała ;]

a no fajny kolor , chociaż śmieszył mnie ten manewr z kamera a'la Avatar
...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  5 grudnia 2011

Zbrodnia na farmie - nawet, nawet.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Patrishia
Patrishia
  5 grudnia 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Zbrodnia na farmie - nawet, nawet.

Brzmi jak tytuł bajki o zamordowanym kurczaku. :ninja:
psycholicho
psycholicho
  5 grudnia 2011
RexMundi
RexMundi: The Thing (2011) - nie taki zły , dobrze że to nie remake tylko osobna historia
Tak sie zaciekawilem ze az sobie trailer zachcialem obejrzec i powiem Ci ze juz mi sie na kompusia sciaga :) Jutro obejrze. Sama zapowiedz wyglada obiecujaco. Duzo grozy w klimacie fantasy, czyli to co lubie najbardziej.

A dzisiaj, ba, wlasciwie przed chwila skonczylem ogladac film 127 godzin. Jako survivalowiec amator znalazlem w filmie duzo odpowiedzi na swoje pytania zwiazane z niespodziewanym zagrozeniem zycia na odludziu. Mozliwosci zaistnienia takiej sytuacji jest sporo, ale ten przypadek (zekranizowany na podstawie ksiazki - napisanej przez filmowego bohatera) bez zbednych pierdół optymalnie odzwierciedla funkcjonowanie umyslu i reagowanie psychiki na kontakt ze smiercia. Generalnie z tego gatunku dale 10/10, poniewaz przezyc mozna mocne Katharsis ;) ...goraco polecam :)
RexMundi
RexMundi
  6 grudnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 127 godzin

podobał mi się - głównie z tego powodu że jest oparty na faktach

Ja dziś szykuje się na Immortals

====
Seksterapia - takie se, ale do obejrzenia
Gdzie jest Nemo - enty raz ale się nie nudzi
...Ignorance is bliss...
psycholicho
psycholicho
  6 grudnia 2011
RexMundi
RexMundi: takie se
Ja strasznie nie cierpie filmow w ktorych choc jedna scena jest dla mnie strata czasu ...zwlaszcza jak jest jakis bochater-oferma co mnie z rownowagi wyprowadza. Wtedy wylaczam film :)