Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 78 z 377
Złe wychowanie - wizualnie łał. jeden z najlepszych filmów Almodovara, a może i najlepszy.. telewizja rozpieszcza bo niedługo znów powtórka. 10/10
One Day - do jakiś 40 minut nawet fajnie się oglądało, byłam bardzo ciekawa jak zostaną w końcu połączeni bohaterowie.. ale potem wszystko się popsuło. było gorzej i gorzej i nie dlatego, że nie pojawiło się cukierkowe zakończenie. 3/4
troche mi szkoda tej co tańczy i ma syneczka
no ale cóż takie życie
dodaj ulubiony tekst filmowców - NA FAKTACH
============
MiB
Bad Boys piątek z Willem :D
Jestem Legendą
50 Pierwszych randek - kolejny raz . ogólnie nie lubię Sandlera - ale film dość dobry
Kroniki zagołady - malo straszny, ale przyjemnie sie oglada...
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Miasteczko Twin Peaks - oglądany już po raz czwarty i liczę, że w święta tvn7 zamiast zasypywać nas głupimi powtórkami to znów puści miasteczko. w przeciągu jakiś dwóch tygodniu obejrzałam wszystkie odcinki. :d najlepszy serial kiedykolwiek mógł powstać. :d pełno komicznych scen które zawsze bawią tak samo i przerażające.. z pojawiającym się niewiadome skąd Bobem.
jedynym minusem w tym serialu jest drażniący głos Lucy i romans Shelly z byłym Laury. wywaliłabym ich wątek.
aaa i nadal nie wiem kim była Diane.
Jeźdźcy Apokalipsy - ten film z kolei przypominał mi film 'Seven'. Takie klimaty.
Dwa krótkometrażowe filmy: Vincent Tima Burtona i Katedra Tomasza Bagińskiego. Drugi zdecydowanie bardziej mi się podobał.
Teraz oglądam Ucieczkę z Alcatraz. Na razie zapowiada się całkiem ciekawie.
Był świetny, ot co. :-D W ogóle polecam z nim filmy, jak na razie wszystkie mi się podobają. :D
Chyba będę miała już grupę aktorów, z którymi filmy zazwyczaj mi się podobają.
Ściągam je dopiero. :D
To nie przejdzie, mam Andrzejową listę tysiąca książek, więc te idąc na koniec listy zostaną przeczytane dopiero za rok, a nawet to co czytam teraz przerwałam jakoś :[
Nie pamiętam już nawet o co tam chodziło, więc pewnie nic porywającego, inaczej by zapadło bardziej w pamięć..
MINI SPOILER, NIE CZYTAĆ.
Ja doszłam do wniosku, że on wybrał to rozwiązanie świadomie. ;-) Wolał TAK, jako bohater w wyobrażeniu jakie stworzył, niż jako osoba, która popełniła zbrodnię. Fajny, myślący film.
Obejrzałam:
Pan's Labyrinth. Niektórzy mi mówili jaki ten film posrany, a mi się podobał, cholernie magiczna baśń, do tego ścieżka dźwiękowa przepiękna, ;-)
Chocolat. Nie nudziłam się ani minuty, bardzo mi się podobał. Różne, smacznie połączone wątki :D Zżarłam pół Nutelli, fuj.
Finding Neverland. Zupełnie przypadkowo kolejny film z Deppem, ale lubię go oglądać, do tego jest cholernie podobny do mojego byłego partnera, to już całkiem Sam film też mi się podobał, mimo, że jest trochę za bardzo z tych moralizujaco-wzruszających z głębokim przekazem, czego nie lubię, ale i tak dał mi z czymś do myślenia :3 Dość ciekawa historia, nie znudziła mnie również.
Zrobiłem kolejne podejście do "człowieka-psa"
Nie dam rady go obejrzeć do końca. Spodziewałem się, albo non-stop mordobicia, albo dobrego dramatu.
Ani to ani to. Próbowali zrobic z tego dramat, ale jakoś tak im nie wyszło. Sceny walki, owszem dobrze nakręcone. Nic nie cięte na zasadzie "potniemy, poklatkujemy film, żeby sceny walki wyglądały tak, że widz nie wie, jak on to zrobil, ze rozwalil kilku facetow". Tu jest wszystko klarownie pokazane. Dość zgrabnie nakręcone. Mimo wszystko bez klimatu. Nie obejrzałem do końca.
Wczoraj oglądałam Zapowiedź, jakoś nigdy nie mogłam się zebrać żeby zobaczyć. Na początku i końcu strasznie nudny, czasami zbyt sztuczny ale podobał mi się.
Wtorek po swietach - warto zobaczyc
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
W końcu obejrzałem w całości "Seven".
Dobry, aczkolwiek (spoiler)
Nie podoba mi się, że zabójca mówił, że zabija tych którzy grzeszą jednym z siedmiu grzechów głównych, że obraca grzechy przeciwko nim. Śmierć żony Milsa kłóciła się z tą tezą.