Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  21 grudnia 2011

The Change Up
The Cars 2 w 3D po raz drugi
Rocky II - nie wiem po raz ktory...
Big Mommas: Like Father, Like Son

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Gothiclady
Gothiclady
  21 grudnia 2011

the Thing (ten teraźniejszy) - nie wiem jak go ocenić, bo to bardziej sf było a za takimi filmami nie przepadam (chyba, że chodzi o Predatora x3), ale może być, kilka fajnych scen, smieszny ten stworek był...

LadyDomi
LadyDomi
  21 grudnia 2011
Życie za życie - rewelacyjny! Bardzo mi się podobał. A sama końcówka zaskakująca, jak to wszytko się jednak działo itd.
Snatch - nie wiem czemu, ale dla mnie słaby... Może to dlatego, że ciut tego nie ogarnęłam xD
Gothiclady
Gothiclady
  22 grudnia 2011

Fright Night (ten z Kolinem Farelem) - średniak... obejrzałam, bo juz nie miałam co oglądać... na pewno drugi raz do tego filmu nie wrócę

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  22 grudnia 2011

Znowu odświeżyłem sobie film "Sara".

am mieszane uczucia co do tego filmu. Momentami denny, momentami klimatyczny. Lindy aktorstwo też jest naprzemiennie raz świetne, raz dziwne i sztuczne.
Tłumaczę to sobie tym, że to stary film i dawniej mieli inne poglądy na ich kręcenie.
Tak czy owak kto nie widział - warto obejrzeć.
Oglądając tą scenę mam wrażenie, że twórcy gry "Max Payne" brali pomysł bullet time od Polskich chłopaków:
http://www.youtube.com/watch?v=1STUAE9P0bo

Hogfather
Hogfather
  22 grudnia 2011

Odlotowe dzieciaki.

Całkiem przyjemny film familijny.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  22 grudnia 2011
Honey 2 - szkoda czasu jak dla mnie - za dużo już tych filmów tanecznych i w kółko te same wątki
...Ignorance is bliss...
LadyDomi
LadyDomi
  22 grudnia 2011
8 mila - spodobał mi się. Fajny klimat ^^
Rain Man - jestem w połowie tego filmu i szczerze to tak śreeeednio. Bardzo średnio..
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  23 grudnia 2011
Wyjazd Integracyjny - strasznie słabe :and:
...Ignorance is bliss...
SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  23 grudnia 2011

Bezdroża - leciał w tv, więc warto było sobie odświeżyć.

Konto usunięte
Konto usunięte: Rain Man - jestem w połowie tego filmu i szczerze to tak śreeeednio. Bardzo średnio..

średnio, bo co? :>
kiedyś był to jeden z moich ulubionych dramatów.
Hoffman był wyjątkowo przekonywujący w swej roli + takie smaczki jak muzyka..
http://www.youtube.com/watch?v=LvdFZN8QRpY
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  23 grudnia 2011
Harry Brown

Świetny, mroczny klimat. W sam raz do obejrzenia, kiedy za oknem plucha, deszcz, ze śniegiem nie ustępuje. Z kumplem obejrzałem przy piwie i orzeszkach. Mocny. Już na początku mamy mocną scenę, która nawet u mnie wywołała okrzyk "o ja pier...". Nie ma tam zbyt dużo akcji, ale film i tak trzyma dość dobrze za jaja. Niestety film na jeden raz. Drugim razem oglądanie go trochę męczy. Mimo wszystko polecam.
LadyDomi
LadyDomi
  23 grudnia 2011
SummerSale
SummerSale: średnio, bo co? :>

Nie wiem. Po prostu jakoś nie przypadł mi do gustu. Druga połowa była znacznie ciekawsza, jednak wiem, że już nie wrócę do tego filmu.

SummerSale
SummerSale: Hoffman był wyjątkowo przekonywujący w swej roli

Tu się zgodzę w 100%.
LadyDomi
LadyDomi
  23 grudnia 2011
Cztery pokoje - bardzo mi się spodobał :D
SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  23 grudnia 2011

Happy Feet: Tupot małych stóp - właśnie się skończył na tvn. jakbym miała możliwość to jutro pewnie obejrzałabym powtórkę. moja ulubiona animacja. mimo tego, że najmłodsza nie jestem to uwielbiam to oglądać. ;-D

explorator666
explorator666
  24 grudnia 2011

oszukac przeznaczenie 5 bodajze.
nie polecam gniot jakich wiele...