Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

explorator666
explorator666
  29 grudnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wysyp żywych trupów. Genialne! Oglądałem kilkanaście razy i za każdym razem śmieszy. Absurdalny, czarny humor. Miodzio.

TEN FILM TO MISTRZOSTWO !!!!!! :mrgreen::mrgreen:
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  29 grudnia 2011

Dolina cieni - fajny :)

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Olmiach
Olmiach
  29 grudnia 2011

Inside Job (2010) - jeden z lepszych dokumentów do tego bardzo na czasie, do tego dostępny jest na YT w wersji z dobrym lektorem:
http://www.youtube.com/watch?v=HEZL9iZf1ho

Wcześniej jednak polecałbym zapoznać się z pracami dotyczącymi ekonomii Petera Shiffa lub Rona Paula:
http://www.youtube.com/watch?v=h9PJwerNg2k ,http://www.youtube.com/watch?v=1NDWX37IERU -coś na początek :)

M. Friedman - Free To Choose -jeden z najlepszych dokumentów o tematyce ekonomicznej ^^
http://miltonfriedman.blogspot.com/ -w sumie to nie 1 film a seria... ale co tam :)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  29 grudnia 2011

Paradise-Kiss - bardzo mi sie podobal :)...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
LadyDomi
LadyDomi
  29 grudnia 2011
Cube - ciekawy. Zaskakujący i interesujący :)
Fanatyk - też dość dobry. Ale jeśli chodzi o tego typu kino to 'Więzień nienawiści' nie ma sobie równych.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 grudnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wysyp żywych trupów. Genialne! Oglądałem kilkanaście razy i za każdym razem śmieszy. Absurdalny, czarny humor. Miodzio

Dobry film, ale zeby genialny? Musisz sie wyprowadzic na Wyspy, jesli Simon Pegg Cie bawi. Wiekszosc moich kumpli jest rownie zabawna jak on :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  29 grudnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Cube - ciekawy. Zaskakujący i interesujący :)

to stary film, co nie? Faktycznie dobry...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Olmiach
Olmiach
  29 grudnia 2011

Fabryka Zła - dobrze odwzorowane realia elitarnej szkoły w III Rzeszy ^^

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  29 grudnia 2011
massacre
massacre: Dobry film, ale zeby genialny?

Owszem. Nie ma tam akcji typu "bzykanie szarlotki na stole" czy "ojciec mnie przyłapał jak pies lizał moje jądra wymazane dżemem". Chłopaki są ponurzy, ale za razem mega-śmieszni.

massacre
massacre: Musisz sie wyprowadzic na Wyspy, jesli Simon Pegg Cie bawi.

Aktorzy komediowi i komicy podobno prywatnie są bardzo poważni.

massacre
massacre: Wiekszosc moich kumpli jest rownie zabawna jak on

Wybacz, ale nie szukam kolegów. Chyba, że masz fajne koleżanki.:tak:
SummerSale
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
SummerSale
  29 grudnia 2011

Bezsenność w Seattle - uwielbiam duet aktorów tam grających. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Cube - ciekawy. Zaskakujący i interesujący :)

scenariusz wymiata. ale aktorzy, ich gra.. no tak średniawo. ;)
film zalatuje mi Lynchem więc sie podoba.
LadyDomi
LadyDomi
  30 grudnia 2011
massacre
massacre: to stary film, co nie?

No tak, 97' :)

SummerSale
SummerSale: scenariusz wymiata. ale aktorzy, ich gra.. no tak średniawo. ;)

No pomysł na film był dobry, a że wzięli takich aktorów a nie innych... ^^

Zrobiłam podejście do filmu Sens życia według Monty Pythona, ale w połowie filmu brakło mi dźwięku, więc muszę się za to wziąć jeszcze raz. Zastanawiam się jak trzeba mieć nawalone w głowie, żeby wymyślić coś takiego. To szaleńcy, geniusze, czy szaleni geniusze. Ja nie wiem xD
massacre
massacre
  30 grudnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Owszem. Nie ma tam akcji typu "bzykanie szarlotki na stole" czy "ojciec mnie przyłapał jak pies lizał moje jądra wymazane dżemem". Chłopaki są ponurzy, ale za razem mega-śmieszni.

Zdziwilabym sie, gdyby byly. Brytyjski humor bardzo sie rozni od amerykanskiego.
Ogladales brytyjska wersje American Pie? Nazywa sie The Inbetweeners. Polecam :)
Konto usunięte
Konto usunięte: Aktorzy komediowi i komicy podobno prywatnie są bardzo poważni.

Teoria twa nie tyczy sie komikow brytyjskich.

A co do tematu, to wczoraj na ciezkim kacu chcielismy obejrzec cos lekkostrawnego i sie udalo, nawet sie usmiechnelam kilka razy:

Wszystkie wystepujace tam aktorki cierpia na typowo polski problem plaskodupia. Za to nadrabiaja swietnym znakiem firmowym Polski - dlugimi zgrabnymi nogami.
No i dalej w polskich filmach seks uprawia sie w majtkach i stanikach - ciekawe...

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  30 grudnia 2011
Moneyball - podobał mi się - oczywiście - true story
...Ignorance is bliss...
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  30 grudnia 2011
massacre
massacre: Wszystkie wystepujace tam aktorki cierpia na typowo polski problem plaskodupia. Za to nadrabiaja swietnym znakiem firmowym Polski - dlugimi zgrabnymi nogami. No i dalej w polskich filmach seks uprawia sie w majtkach i stanikach - ciekawe...

i tak naj naj naj..jest sekretarka ( czy tam asystentka) :zakochany:
f

massacre
massacre: Polski - dlugimi zgrabnymi nogami.

ale nie Zielińska :haft:
...Ignorance is bliss...
massacre
massacre
  30 grudnia 2011
RexMundi
RexMundi: i tak naj naj naj..jest sekretarka ( czy tam asystentka)

rzecz gustu, ale na temat jej dupy ciezko mi jest cos powiedziec, bo jako jedyna chyba dupy tam nie pokazywala.

RexMundi
RexMundi: ale nie Zielińska

nogi ma niezle, za to figury brak.
Szkoda ze Kasia Figura w tym filmie sobie cyckow nie smazyla, byloby na co popatrzec :ziober2: