Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 73 z 377
Święci sa super , ale zaraz po Pulp Fiction
szkoda ze drugą cześć tak spartolili
dzis sobie obejrzę Anatomię Strachu - po komciach wydaje sie że słaby film , no ale lubie Nicolasa Cage'a
Kapitan John Boyd (Guy Pearce) za zdobycie posterunku w wojnie amerykańsko-meksykańskiej został odznaczony i uznany za bohatera. W "nagrodę" zostaje odesłany do Kalifornii do fortu, gdzie zostaje przywitany prze grupkę szmatławych żołnierzy. Pewnego dnia do fortu przybywa zagubiony i przemarznięty człowiek - Colqhoun (Robert Carlyle), który opowiada im straszną historię o pionierach, którzy zagubieni w górach chronią się w jaskini i z braku żywności zaczynają zjadać siebie nawzajem. Pozostał tylko dowódca (który jakoby mordował osadników, żeby zdobyć mięso) i pewna kobieta. Dowódca fortu postanawia wyruszyć na ratunek kobiecie, która jeszcze pozostała przy życiu...
Podchodziłem do tego filmu jak pies do jeża. Tymczasem okazał się to jeden z lepszych horrorów jakie w życiu obejrzałem. Jeszcze momentami ten czarny humor. Poezja.
Film Kręcono w Tatrach.
Klimat niesamowity jak dla mnie. A muzyka to majstersztyk.
Soundtrack:
http://www.youtube.com/watch?v=YHVXAMVC53M
Ja dziś postawiłam na trochę inne kino.
Kapitan Ameryka: Pierwsze starcie - ciekawy, do oglądnięcia.
Dragon Ball: Evolution - to jak spieprzyli tą mangę woła o pomstę do nieba. Ma wyjść druga część, ciekawe czy tym razem bardziej się postarają.
LXD: The Uprising Begins - ciekawe. Spodziewałam się czegoś podobnego do step up, a jednak się myliłam. Podziwiam tancerzy i ich talent i czekam na dalsze części :)
Po raz kolejny "Co się wydarzyło w Vegas" by skręcił bekę z jedzenia popcornu :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Szefowie Wrogowie. Dobry
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Zanim odejdą wody - fajna komedia ze znanym z Kac Vegas Zachem Galifianakis'em. Podobała mi się :)
Pan Popper i jego pingwiny - ah uwielbiam Jima Carrey'a :D Film też mi się spodobał. Słodkie pingwinki :D
Straceni Chłopcy - lubie takie klimaty lat 80
X - taki tam erotyk
Things Fall Apart - 50 Cent nieźle się wychudził , ale Oscara nie będzie
czas trwania: 1 godz. 56 min.
gatunek:Dramat, Sci-Fi
premiera: 8 lipca 2005 (Polska) 13 czerwca 2005 (Świat)
reżyseria:Steven Spielberg
scenariusz:Josh Friedman, David Koepp