Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  10 września 2013

Jestesmy tym co jemy - dziwny film, dupy nie urywa 4/10

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  14 września 2013

Crash - 8,5/10

Earth
Earth
  14 września 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego tak uważasz? Można by uznać, że się z nimi bawił.

W takim razie to powinna być komedia.
Czułam niepokój tylko w pierwszej części, reszta mnie faktycznie bawiła. :P

/

Obejrzałam sobie Top Chef-a. Pewnie wzięli Ogińskiego bo wiedzieli, że nabiją tym oglądalność. :D W ogóle ci ludzie tam to jakaś porażka. :-D Jedynie Piotr z Sopotu i Malika są spoko i chyba będą moimi ulubieńcami ;3

Z Archiwum X. Kolejne odcinki. Znowu budzi się we mnie dziecięce marzenie pracy w jakimś FBI. ;D

Idiocracy. Komedia. Nawet fajna, nie irytowała mnie chociaż, plus zawierała w sobie jakiś sens, choć może nie do końca dopracowane. Generalnie rozchodzi się o to, że pewien przeciętny intelektualnie gość został zahibernowany i obudził się 500 lat później gdy świat był zidiociały do reszty, tym samym mógł zobaczyć jak czuli się np Einstein i inni ponadprzeciętnie inteligentni wobec całej reszty. 6,5-7/10
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  14 września 2013
Baczyński - takie ni to film nie jakiś dokument - historia życia Baczyńskiego od 39 do śmierci w Powstaniu Warszawskim
kilka ciekawych interpretacji jego wierszy - ale jednak liczyłem na coś lepszego

World War Z - Brad Pitt konta zombi - momentami całkiem fajny, w sumie były chwile gdy z napięciem oglądałem co się wydarzy

42 - Prawdziwa historia amerykańskiej legendy - historia pierwszego czarnoskórego bejsbolisty w MLB Jackiego Robinsona

czyli - klasyka .. walka i pokonywanie uprzedzeń i rasizmu w USA - oczywiście historia prawdziwa
numer 42 jest dziś zastrzeżony we wszystkich drużynach MLB - dobry film , ciekawa rola Harrison Forda - ehh bardzo stary Indiana Jones już :and:

Bling Ring czyli o nastolatkach które włamywały sie do domów gwiazd - łącznie ukradli towaru za ponad 3 mln

liczyłęm na troche lepszy film , na minus - paląca Hermiona , na plus - scena jak tańczy i jezykiem dotyka górnej wargi oraz Claire Julien - fajny głosik i ciałko
...Ignorance is bliss...
LatwyPrawiczek
LatwyPrawiczek
  15 września 2013

millerowie 9/10
dawno sie tak nie smialem podczas filmu

agoosiaaa
agoosiaaa
  15 września 2013
This is the end
Plusik, jedna z lepszyk komedii jakie ostatnio widzialam :)
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  16 września 2013

Fujary na tropie - myślałem, że będzie średniawka, ale fabuła całkiem oryginalna i momentami mocno się uśmiałem. 7/10
Dystrykt 9 - kiedyś go oglądałem i średnio mi się podobał, ale teraz ponownie obejrzany w tv smakował lepiej. Film ma morał, przesłanie, drugie dno i ten kto traktuje ten film jako zwykłe kino sf zwyczajnie nie rozumie tego dzieła. 8/10.

agoosiaaa
agoosiaaa
  17 września 2013

Midnight meat train - bezsensowny mocno + smiechowe zakończenie, nie wiem kto taka durnote wymyślił, w ogóle nie straszna.

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  20 września 2013

Edukacja Grace

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
agoosiaaa
agoosiaaa
  20 września 2013

Skonczylam 8my sezon House'a :and:
Dzis bedzie ''now you see me'' czy jakos costam.

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  20 września 2013

World War Z - zapowiadał się nie najgorzej, ale później było tyle błędów i nielogiczności, że aż w oczy kuło. Dobry montaż i nieźle zrobione zombiaki. 4/10.

LatwyPrawiczek
LatwyPrawiczek
  22 września 2013

i spit on your grave 2
7/10
slabsze od jedynki ale mozna obejrzec

Eve
Eve
  22 września 2013

'Oszukane' - polski film. opowieść o dwóch rodzinach, którym pomylono córki w szpitalu.
w kilku momentach się wzruszyłam. fajnie 'opowiedziana' cała historia. 8/10

'Broken' film o chorej na cukrzycę dziewczynce, która zakochuje się w psycholu. 7/10

Arvena
Arvena
  22 września 2013
Skyfall-kolejna część przygód Bonda;) Nowa dziewczyna agenta 007 hmm.. niespecjalna przynajmniej taka jest opinia mojego brata:rotfl: Ogólnie uważam, że bezsensu było uśmiercenie M ;( w końcu James miał ją chronić a ona i tak zaliczyła mogiłę ;| Co do reszty świetne wykonanie scen pościgowych (chociaż są nierealne i przeczą prawą fizykid83dde21) .
Eve
Eve
  23 września 2013

'Bezcenny dar'