Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  20 sierpnia 2013
Kaznodzieja z karabinem - Strasznie słaby. Historia godna uwagi, jednak drętwo nakręcona. Słabe dialogi, film ogląda się jednym ciągiem, bez ikry. Lubię oglądać Gerarda Butlera, ale tym razem to za mało.
3/10.
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  20 sierpnia 2013

Breaking bad s5e9 - dupy nie urwał, ale trzyma niezły poziom.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  20 sierpnia 2013
Pain & Gain - oparte na faktach ( ale oby nie wszystko bo :wtf: ) historia trójki kulturystów którzy postanawiają porwać bogatego kolesie i oskubać go z całego majątku, prosty plan na papierze okazał się strasznie skomplikowany do zrealizowania - głównie chyba przez to że cała trójką koksów - to debile :D

oceny sa mieszane ale szczerze mi film się podobał a Dwayne Johnson i grill :lol: - coś pięknego

Yut doi jung si - kolejny film o mistrzu Ip, tym razem jest chyba skupiona na wątku "platonicznej miłości" :woot: , uj wie.. zresztą więcej tu jakiś baśni i fantasy niż biografii, sceny bijatyk tez niestety w klimatach latających mnichów

Trade - w końcu obejrzałem "przełomowy" film Bachledy - Curuś , film porusza wątek handlu ludźmi - głównie kobietami, oglądamy tu historie młodej meksykanki którą próbuję uratować jej starszy brat, Alicja gra tu drugoplanową rolę ale przyznam że całkiem dobrze zagraną

Kac Wawa - noł koment = odhaczone - obejrzane

Wielki Gatsby - spore widowisko ale ogólnie rozczarował mnie, liczyłem na coś innego raczej, Gatsby - tajemniczy milioner - miliarder zaprzyjaźnia się z biednym kolesiem mieszkającym obok jego posiadłości. Wprowadza go w świat który był mu znany jedynie z opowiadań czy gazet , a ceną tego miało być tylko umówienie się z jego kuzynką - która to była jego wielką miłością z przed lat - i ogólnie cały film jest o tym -- średnie

Zakochani w Rzymie - kolejna odsłona Europejskiej przygody Allena i jednak kolejne odgrzewane kotlety, to już nie ten sam Allen - rozczarowany jestem - na plus jedynie epizody z Boldwinem
...Ignorance is bliss...
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  21 sierpnia 2013
RexMundi
RexMundi: Kac Wawa

Właśnie!
Ostatnio widziałem w tv. Jak można nakręcić taki syf?
Nie wiem co można znaleźć w tym ciekawego...chyba tylko niezłe zdjęcia Warszawy.
FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  21 sierpnia 2013

Exam (Test) - dobry filmik, wszystko wyjasnia sie w ostatnich minutach filmu;]

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

kuba92762
kuba92762
  24 sierpnia 2013

The Iceman - wątek rodzinny kompletnie mija się z prawdą. Zbyt mało ważnych wydarzeń z życia Kuklinskiego było pominiętych. I nie mówię tu o latach młodzieńczych gdy dokonywał pierwszych zabójstw. Dla Shannona warto obejrzeć bo jego gra aktorska była znakomita

Jacek
Jacek
  24 sierpnia 2013

Noc oczyszczenia(2013) - 6/10
Człowiek ze stali(2013) - 6/10

Ashley(2013) - 6/10

kuba92762
kuba92762
  24 sierpnia 2013

Charlie - 6,5/10

Earth
Earth
  25 sierpnia 2013
Milczenie Owiec. Wreszcie. Chyba każdy poza mną oglądał, więc nie będę nic pisać.

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły. Oglądałam w tv i nic z tego nie pamiętałam, więc postanowiłam obejrzeć porządnie. Fajny. Lubię szermierkę, Deppa i Keirę.

Iron Man 3. Chyba najlepsza z części. Bardzo mi się podobał, żałuję, że nie obejrzałam w kinie. :)

I Powtórka II sezonu Gry o Tron, bo mame ogląda. Czułam się czasami nieswojo przez te wszystkie sceny.. :-D
kuba92762
kuba92762
  25 sierpnia 2013
Earth
Earth: Iron Man 3. Chyba najlepsza z części. Bardzo mi się podobał, żałuję, że nie obejrzałam w kinie. :)

Najsłabsza część ! :P

Zabiorę się chyba zaraz za Zapach kobiety bo nigdy nie oglądałem, a w końcu Al gra.
Earth
Earth
  25 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Najsłabsza część ! :P

Skąd! Druga chyba była najsłabsza. :D Chociaż generalnie wszystkie mi się podobały i te naj + i naj - to różnica 1 pkt. :D

Zapach kobiety fajny. Kojarzy mi się z Nietykalnymi, a raczej Nietykalni kojarzą mi się z tym. ;)
agoosiaaa
agoosiaaa
  25 sierpnia 2013

Wszystkie sezony Chucka + zaczelam pierwszy sezon House'a (nigdy nie ogladalam wczesniej) + Buffy bo mi sie na wspomnienia zbiera :rotfl:
no i nowy odcinek Suits, Franklin and Bash, PLL, Dexter, True Blood, Under the dome, Phone Shop.

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  25 sierpnia 2013
G.I. Joe odwet-z braku laku obejrzany, nawet dobry 7/10
Infiltrator-dołączył do moich ulubionych 9/10
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
kuba92762
kuba92762
  25 sierpnia 2013

7 psychopatów - dotrwałem do połowy.

Jacek
Jacek
  25 sierpnia 2013

Rapture-Palooza(2013) - Taka losowa komedyjka o końcu świata. Craig Robinson w roli antychrysta rozwalił mnie jak zwykle + jego piosenka w napisach końcówych XD Generalnie lubię większość aktorów grających postacie drugoplanowe więc dobrze mi się oglądało. 6/10

Sztanga i cash(2013) - Nastawiłem się na najgorszy rodzaj gówna a dostałem dobrą komedię w sumie. Tylko na początku trochę się dołowałem przez te motywujące teksty itd bo jestem przegrywem i nie chce mi się nawet wstać zrobić kanapki. xD 7/10