Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  21 lipca 2013
Skrzydlate świnie - jakoś przypadkiem się wziąłem za ten film. Czytałem kiedyś pełno negatywnych opinii na jego temat. To kolejny dowód na to, że nie ma co się kierować opiniami na filmwebie. Film niezły, przyjemnie się ogląda, ma specyficzny klimat. Świetnie do niego pasuje także muzyka comy w tle.
Zauważyłem, że najwięcej negatywnych opinii o filmie leci ze strony kibiców/kiboli, że historia niemożliwa, że (spoiler) klub nie wybaczyłby nikomu zdrady. A ja jestem zdania, że historia choć miała sporo niby niemożliwych wątków, to nie znaczy, że nie mogłaby się przydarzyć. Dowodem jest film dokumentalny "miłość bez ustawki" gdzie chłopak-kryminał i dziewczyna z przeciwnego klubu zakochali się w sobie i oba kluby to zaakceptowały.
6/10.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  21 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Skrzydlate świnie - jakoś przypadkiem się wziąłem za ten film. Czytałem kiedyś pełno negatywnych opinii na jego temat. To kolejny dowód na to, że nie ma co się kierować opiniami na filmwebie. Film niezły, przyjemnie się ogląda, ma specyficzny klimat. Świetnie do niego pasuje także muzyka comy w tle. Zauważyłem, że najwięcej negatywnych opinii o filmie leci ze strony kibiców/kiboli, że historia niemożliwa, że (spoiler) klub nie wybaczyłby nikomu zdrady. A ja jestem zdania, że historia choć miała sporo niby niemożliwych wątków, to nie znaczy, że nie mogłaby się przydarzyć. Dowodem jest film dokumentalny "miłość bez ustawki" gdzie chłopak-kryminał i dziewczyna z przeciwnego klubu zakochali się w sobie i oba kluby to zaakceptowały.

myśle że film byłby lepszy gdyby nie Małaszyński - raczej mało wiarygodny jako "kibic - kibol"

====

Zambezia -- bajeczka o ptakach -- takie nic w sumie - nawet dubbing słabiutki

Dom na końcu ulicy - matka z córką wprowadzają się do nowego domu - ich sąsiadem jest peien chłopak któremu siostra kilka lat temu wymordowała rodziców a sama znikła
między chłopakiem a nową dziewczyną zaczyna iskrzyć - tymczasem okazuje się że zaginiona siostra nie jest tak do końca zaginiona

raczej standard bez rewelacji ale obejrzany dla Jennifer Lawrence
...Ignorance is bliss...
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  21 lipca 2013
RexMundi
RexMundi: myśle że film byłby lepszy gdyby nie Małaszyński - raczej mało wiarygodny jako "kibic - kibol"

Właśnie grał nie najgorzej, bo ogólnie średnio go lubię. Miał zagrać w miarę inteligentnego kibola, nie pasującego tak do końca do tego środowiska i dobrze to wyszło.
Earth
Earth
  21 lipca 2013
One Flew Over the Cuckoo's Nest. Nie wiem czemu tak długo kojarzyło mi się to z jakimś romansidłem. Film opowiada historię o pewnym przestępcy, który trafia do szpitala psychiatrycznego, a tam dochodzi do różnych wydarzeń. Moim zdaniem to główny bohater był tak po prostu dobrym człowiekiem. :x No i młody Jack Nicholson był super. :) 9/10

Ōkami Kodomo no Ame to Yuki (Wilcze dzieci). Anime pełnometrażowe. Początek to była jakaś zgroza, ale wytrzymałam bo zależało pewnej osobie na tym. Kreska postaci też nie przypadła mi do gustu, ale da się przyzwyczaić, niemniej później rozkręca się bardzo fajnie i ogląda się bardzo przyjemnie. Więc chyba warto przebrnąć przez debilny początek. 7,5/10

Some Like It Hot. Komedyjka z Marilyn Monroe. Przyjemnie się ogląda, zabawna, fabuła może niezbyt trzyma się logiki ale ciekawa, miła. No i muzyka ładna. 7,5-8/10.
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  23 lipca 2013

4 odcinek Dextera - powiem jedno - o ja pi**dolę !!!!
nie wytrzymam do nastepnego odcinka :napalony:

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  24 lipca 2013

wszystkie 5 sezonów, czyli 103 odcinki Fali Zbrodni, szkoda ze juz takich filmów nie robią d83dde14[*]

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  24 lipca 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: wszystkie 5 sezonów, czyli 103 odcinki Fali Zbrodni, szkoda ze juz takich filmów nie robią [*]

Nie filmów, tylko seriali.
I robią.
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  24 lipca 2013
Nieodwracalne - 8/10
Mechanik- 8/10
Jacek
Jacek
  24 lipca 2013
I Inside (2004) - 8/10

Espinazo del diablo (2001) - 7/10

Infidel (2010) - 6/10

Alpeis (2011) - 7/10

Dirty Pretty Things (2002) - 6/10
FabrykaUranu
FabrykaUranu
  25 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie filmów, tylko seriali.

no racja
Konto usunięte
Konto usunięte: I robią

np?

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

MiloscDoMarty
MiloscDoMarty
  25 lipca 2013

jezdziec znikad 8/10
wali troche piratami ale przyjemnie sie oglada

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  25 lipca 2013
Kolonia - Ziemia opanowała epoka lodowcowa - pogoda nic tylko śnieg i śnieg
Ci co przetrwali żyją w podziemiach w tytułowych Koloniach - oczywko nie żyja w luksusach , jak masz grypę - giniesz , racje żywnościowe itd .. któregoś dnia traca kontakt z sąsiednią Kolonia - 3 ochotników idzie zbadać sprawe - to co tam zastali jest o wiele groźniejsze niż pogoda -- całkiem fajny - mógł być lepszy trochę absurdu --- zwłaszcza SPOILER --- ślady na śniegu ( przy takiej pogodzie )

Parker - takie tam kino akcji ze Statham - dupy nie urywa
...Ignorance is bliss...
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  26 lipca 2013
Dom snów - 6,5 /10
Tyson- dokument 8/10
Bracia Kliczko - dokument 8/10
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  26 lipca 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: np?

Pitbulla polecam.
Chyba najbardziej prawdziwy film o policji w PL.
FabrykaUranu
FabrykaUranu
  26 lipca 2013

Would You Rather *2012* - 7/10 przypominał mi film "Trzynasty"

Konto usunięte
Konto usunięte: Pitbulla polecam. Chyba najbardziej prawdziwy film o policji w P

zassamy;]