Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 320 z 377
Skrzydlate świnie - jakoś przypadkiem się wziąłem za ten film. Czytałem kiedyś pełno negatywnych opinii na jego temat. To kolejny dowód na to, że nie ma co się kierować opiniami na filmwebie. Film niezły, przyjemnie się ogląda, ma specyficzny klimat. Świetnie do niego pasuje także muzyka comy w tle.
Zauważyłem, że najwięcej negatywnych opinii o filmie leci ze strony kibiców/kiboli, że historia niemożliwa, że (spoiler) klub nie wybaczyłby nikomu zdrady. A ja jestem zdania, że historia choć miała sporo niby niemożliwych wątków, to nie znaczy, że nie mogłaby się przydarzyć. Dowodem jest film dokumentalny "miłość bez ustawki" gdzie chłopak-kryminał i dziewczyna z przeciwnego klubu zakochali się w sobie i oba kluby to zaakceptowały.
6/10.
Zauważyłem, że najwięcej negatywnych opinii o filmie leci ze strony kibiców/kiboli, że historia niemożliwa, że (spoiler) klub nie wybaczyłby nikomu zdrady. A ja jestem zdania, że historia choć miała sporo niby niemożliwych wątków, to nie znaczy, że nie mogłaby się przydarzyć. Dowodem jest film dokumentalny "miłość bez ustawki" gdzie chłopak-kryminał i dziewczyna z przeciwnego klubu zakochali się w sobie i oba kluby to zaakceptowały.
6/10.
Konto usunięte: Skrzydlate świnie - jakoś przypadkiem się wziąłem za ten film. Czytałem kiedyś pełno negatywnych opinii na jego temat. To kolejny dowód na to, że nie ma co się kierować opiniami na filmwebie. Film niezły, przyjemnie się ogląda, ma specyficzny klimat. Świetnie do niego pasuje także muzyka comy w tle.
myśle że film byłby lepszy gdyby nie Małaszyński - raczej mało wiarygodny jako "kibic - kibol"
====
Zambezia -- bajeczka o ptakach -- takie nic w sumie - nawet dubbing słabiutki
Dom na końcu ulicy - matka z córką wprowadzają się do nowego domu - ich sąsiadem jest peien chłopak któremu siostra kilka lat temu wymordowała rodziców a sama znikła
między chłopakiem a nową dziewczyną zaczyna iskrzyć - tymczasem okazuje się że zaginiona siostra nie jest tak do końca zaginiona
raczej standard bez rewelacji ale obejrzany dla Jennifer Lawrence
...Ignorance is bliss...
One Flew Over the Cuckoo's Nest. Nie wiem czemu tak długo kojarzyło mi się to z jakimś romansidłem. Film opowiada historię o pewnym przestępcy, który trafia do szpitala psychiatrycznego, a tam dochodzi do różnych wydarzeń. Moim zdaniem to główny bohater był tak po prostu dobrym człowiekiem. :x No i młody Jack Nicholson był super. :) 9/10
Ōkami Kodomo no Ame to Yuki (Wilcze dzieci). Anime pełnometrażowe. Początek to była jakaś zgroza, ale wytrzymałam bo zależało pewnej osobie na tym. Kreska postaci też nie przypadła mi do gustu, ale da się przyzwyczaić, niemniej później rozkręca się bardzo fajnie i ogląda się bardzo przyjemnie. Więc chyba warto przebrnąć przez debilny początek. 7,5/10
Some Like It Hot. Komedyjka z Marilyn Monroe. Przyjemnie się ogląda, zabawna, fabuła może niezbyt trzyma się logiki ale ciekawa, miła. No i muzyka ładna. 7,5-8/10.
Ōkami Kodomo no Ame to Yuki (Wilcze dzieci). Anime pełnometrażowe. Początek to była jakaś zgroza, ale wytrzymałam bo zależało pewnej osobie na tym. Kreska postaci też nie przypadła mi do gustu, ale da się przyzwyczaić, niemniej później rozkręca się bardzo fajnie i ogląda się bardzo przyjemnie. Więc chyba warto przebrnąć przez debilny początek. 7,5/10
Some Like It Hot. Komedyjka z Marilyn Monroe. Przyjemnie się ogląda, zabawna, fabuła może niezbyt trzyma się logiki ale ciekawa, miła. No i muzyka ładna. 7,5-8/10.
4 odcinek Dextera - powiem jedno - o ja pi**dolę !!!!
nie wytrzymam do nastepnego odcinka
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
wszystkie 5 sezonów, czyli 103 odcinki Fali Zbrodni, szkoda ze juz takich filmów nie robią [*]
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
I Inside (2004) - 8/10
Espinazo del diablo (2001) - 7/10
Infidel (2010) - 6/10
Alpeis (2011) - 7/10
Dirty Pretty Things (2002) - 6/10
Espinazo del diablo (2001) - 7/10
Infidel (2010) - 6/10
Alpeis (2011) - 7/10
Dirty Pretty Things (2002) - 6/10
Kolonia - Ziemia opanowała epoka lodowcowa - pogoda nic tylko śnieg i śnieg
Ci co przetrwali żyją w podziemiach w tytułowych Koloniach - oczywko nie żyja w luksusach , jak masz grypę - giniesz , racje żywnościowe itd .. któregoś dnia traca kontakt z sąsiednią Kolonia - 3 ochotników idzie zbadać sprawe - to co tam zastali jest o wiele groźniejsze niż pogoda -- całkiem fajny - mógł być lepszy trochę absurdu --- zwłaszcza SPOILER --- ślady na śniegu ( przy takiej pogodzie )
Parker - takie tam kino akcji ze Statham - dupy nie urywa
Ci co przetrwali żyją w podziemiach w tytułowych Koloniach - oczywko nie żyja w luksusach , jak masz grypę - giniesz , racje żywnościowe itd .. któregoś dnia traca kontakt z sąsiednią Kolonia - 3 ochotników idzie zbadać sprawe - to co tam zastali jest o wiele groźniejsze niż pogoda -- całkiem fajny - mógł być lepszy trochę absurdu --- zwłaszcza SPOILER --- ślady na śniegu ( przy takiej pogodzie )
Parker - takie tam kino akcji ze Statham - dupy nie urywa
...Ignorance is bliss...