Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  27 lipca 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: zassamy;]

Pierwszy sezon jest dobry, szkoda tylko, że ma 5 odcinków.
Kolejne sezony są już w zupełnie innym klimacie. Jedne są lepsze inne gorsze.
Jacek
Jacek
  27 lipca 2013

Oblivion - wszystkie filmy sci-fi w jednym, ale i tak się dobrze oglądało. Mimo, ze w sumie wiedziałem już po 20 minutach ocb.

Piixiie
Reputacja: -78 | BluzgometrTM: 56
Piixiie
  29 lipca 2013

1000 lat po ziemi.....d83ddc4e

Yes,we can!
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  30 lipca 2013
Seks w wielkim mieście- 8/10
Kult- taka bajeczka z Cagem - 6/10
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  30 lipca 2013
Polowanie - jak mnie wkurzało to blond dziecko, o jesu. Film na duzy plus. 8/10

Niepamięć - od kiedy pamietam wszelkie filmy sajens fikszyn uwielbiam, poza Gwiezdnymi Wojnami, soł mi się podobał. 8/10

Demons Never Die - obejrzałam ze wzgledu na aktora, który grał w Misfits, sam on okej, reszta filmu mocno średnia. 4/10

Skarbonka - obejrzałam dla Toma Hanksa, stara komedia, miałam nadzieję, że będzie lepsza niż była. 6/10

Na przedmieściach - kolejna komedia z Tomem, z lat 80tych, fajna. 8/10

21 and Over - komedyja, powiem szczerze, że mimo iż ją oglądałam kilka dni temu to kurdę nie pamietam za bardzo o co tam chodziło ahahah. 3/10

World War Z - hm, na plus Brad ;D, oraz 'zombiaki', które były inne od tych, które widziałam w różnych filmach, czy też serialach, 6/10

The Colony - w sumie ten film mnie rozczarował, polecił mi go Antszej więc miałam nadzieję, że będzie to naprawdę dobry horror, był jednak bardzo przeciętny. 5/10

Straszny film 5 - jesu, wyłaczyłam po nie wiem 10 minutach, nie dałam szansy i bardzo mnie to cieszy. Totalna strata czasu. 1/10
:ziober2:
Paulinessa
Paulinessa
  31 lipca 2013

parę odcinków seriali - PLL, Suits.

kuba92762
kuba92762
  1 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Suits

:zakochany:

Red 2 - 7/10 Lepsza niż jedynka.
Obecność - 7/10 dość dobry biorąc pod uwagę to co teraz powstaje.
Jacek
Jacek
  3 sierpnia 2013
Suspiria(1977) - Gdyby nie sztywne dialogi i gra aktorska dałbym 8, ale niestety, w dodatku końcówka słaba. 5/10 bo muzyka, zdjęcia i praca kamery super.

The Bay(2012) - Nie przepadam za filmami typu found fotage, ale ten był całkiem niezły, dramat zmieszany z sci-fi w sumie całkiem prawdopodobny. :D 6/10

Mężowie i żony(1992) - Bardzo dobra allenowska, psychologiczna analiza związków. 8/10 mimo dziwnej formy.

Klopka (2007) - Bardziej dramat od początku do końca niż thriller czy kryminał, ale i tak dobry. Historia w miarę prosta i przewidywalna ale dobrze wyłożona. 7/10

SAGA - Curse of the Shadow(2013) - Niskobudżetowe fantasy z krasnoludami, elfami itd. Wygląda jakby przenieśli jakieś MMO na film, efekty specjalne słabiutkie, fabuła ujdzie, ale charakteryzacja w miarę dobra no i lubię fantasy więc 5/10. :P
Jacek
Jacek
  4 sierpnia 2013
Sharknado (2013) - XD 2/10 bo się trochę pośmiałem.
MiloscDoMarty
MiloscDoMarty
  8 sierpnia 2013

hammer of the gods 7/10
phantom 7/10
tape 407 6/10
gi joe retalation 7/10

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  8 sierpnia 2013

Noc oczyszczenia-Liczyłem na coś więcej ale nie nudziłem się.
Całkiem nowe życie-Inspiracją do powstania filmu były podobne doświadczenia reżyserki Ounie Lecomte w seulskim sierocińcu św. Pawła w latach 1975-76.
9-letnia Jinhee (Sae Ron Kim) mieszka w małym miasteczku w Korei Południowej. Pewnego dnia ojciec zabiera córkę w daleką podróż. Gdy docierają do obrzeży Seulu, ojciec zostawia dziewczynkę w katolickim sierocińcu prowadzonym przez zakonnice. Jinhee jest zrozpaczona decyzją ojca, nie potrafi zrozumieć dlaczego ją porzucił. Początkowo próbuje uciec, jednak bez powodzenia. Z upływem czasu Jinhee aklimatyzuje się w sierocińcu. Zaprzyjaźnia się ze starszą o 3 lata, Sookhee, która uczy ją różnych sposobów ułatwiających pobyt w "nowym domu". Poznaje także 17-letnią Ye-shin, najstarszą lokatorkę sierocińca, którą z powodu chorego biodra, nikt nie chciał zaadoptować. Jinhee również chciałaby nie ruszać się z miejsca, gdyż wierzy w powrót ojca.
Bardzo mi się podobał. Polecam.

MiloscDoMarty
MiloscDoMarty
  8 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Noc oczyszczenia-Liczyłem na coś więcej ale nie nudziłem się.

tak samo,fajna tematyka filmu lecz nie do konca zostala wykorzystana
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  9 sierpnia 2013
POV: Norowareta firumu (2012)-Dwie dziewczyny prezentują zestaw filmów paranormalnych. Są to starannie dobrane filmy przez reżysera. Jednak jeden z nich nie był. Dlatego tez reżyser, agenci i te dwie dziewczyny idą sprawdzić to zjawisko do miejscowej szkoły i znajdą tam o wiele więcej niż by chcieli.
Na początku chciałem to wyłączyć ale później (Jak już w filmie zrobiło się ciemno) to nawet całkiem okej. D*py nie urywa, obejrzeć można.
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  9 sierpnia 2013
Nic Świętego / Nothing Is Private-Akcja filmu rozgrywa się w latach 90-tych w okresie pierwszej wojny w Zatoce Perskiej. Jego bohaterką jest dorastająca Jasira. Jej rodzice żyją w separacji. Ojciec to Amerykanin libańskiego pochodzenia, matka - Amerykanka. Jasira angażuje się w niebezpieczny romans z narzeczonym swojej matki. Ta, dowiedziawszy się o tym naciska, by córka przeprowadziła się do ojca, na co on przystaje. Rozwiązanie wydaje się być dobre. Jednak okazuje się krótkotrwałe. Jasira wchodzi w konflikt z sąsiadami. Poznaje dużo starszego od siebie rezerwistę. Mężczyzna choć żonaty, ma plany wobec Jasiry.
Do obejrzenia na nudę okej.
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  9 sierpnia 2013

A no i Californication w międzyczasie oglądam. Jestem w połowie pierwszego sezonu i jak na razie podoba mi się nawet bardzo.
Próbowałem wciągnąć się w Grę o tron. Obejrzałem chyba 2 lub 3 odcinki pierwszego sezonu i jakoś nie mam ochoty oglądać tego dalej.