Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 319 z 377
RexMundi: Sęp - policjant o wyjątkowych zdolnościach dedukcyjnych – dostaje zlecenie poprowadzenia dochodzenia w sprawie znikających przestępców. Ogólnie nie taki zły jak na polskie kino - ciekawy temat - a z drugiej strony przewidywalny i beznadziejnym zakończeniem z dupy
Gdzieś można na necie zobaczyć? Bo na zalukaj.tv muli.
Perfidny Podstęp - taki sobie, z początku ciekawy w miare uplywu nudniejszy, ma sie wrazenie ze specjalnie go przedluzali...
4/10
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
6 Kul - Van Dame jako "Rzeźnik" pomaga odzyskać porwaną córka jakiemuś tam małżeństwu
- strata czasu
Parasol Bezpieczeństwa - Martin Lawrence i Steve Zahn - jako partnerzy z przymusu chyba ( jeden drugiemy wpieprzył ) plus zostali wrobieni w jakieś przestęprstwo ( kurde poczatek filmu mnie ominął ) -
ogólnie da się obejrzeć na luzie i pośmiać się
Kula w łeb - Sylvester Stallone jako płatny zabójca - sam staje się celem po wykiwaniu go przez pracodawce, postanawia przy pomocy policjanta który prowadził śledztwo ofiary która zabił Sylwek - zemścić się
taki sobie , niestety czas nie oszczędza gwiazdorów kina akcji ( pacz wyżej Van Dame ) - ale całkiem fajne sceny przemocy
na plus -- dla kobitek - czarnych charakterem jest koleś co gra Khal Drogo
G.I.Joe - Odwet - bez jakiejś skomplikowanej fabuły - głownie demolka , bójki i strzelaniny - ale da się to obejrzeć bez potrzeby skupiania się w fabułę - chyba nawet lepsze od pierwszej części
- strata czasu
Parasol Bezpieczeństwa - Martin Lawrence i Steve Zahn - jako partnerzy z przymusu chyba ( jeden drugiemy wpieprzył ) plus zostali wrobieni w jakieś przestęprstwo ( kurde poczatek filmu mnie ominął ) -
ogólnie da się obejrzeć na luzie i pośmiać się
Kula w łeb - Sylvester Stallone jako płatny zabójca - sam staje się celem po wykiwaniu go przez pracodawce, postanawia przy pomocy policjanta który prowadził śledztwo ofiary która zabił Sylwek - zemścić się
taki sobie , niestety czas nie oszczędza gwiazdorów kina akcji ( pacz wyżej Van Dame ) - ale całkiem fajne sceny przemocy
na plus -- dla kobitek - czarnych charakterem jest koleś co gra Khal Drogo
G.I.Joe - Odwet - bez jakiejś skomplikowanej fabuły - głownie demolka , bójki i strzelaniny - ale da się to obejrzeć bez potrzeby skupiania się w fabułę - chyba nawet lepsze od pierwszej części
...Ignorance is bliss...
Jack Pogromca Olbrzymów - taka sobie bajeczka o magicznej fasoli i olbrzymach. Olbrzymy były w sumie dobrze zrobione, to trzeba przyznać. :P
1000 lat po ziemi - Spodziewałem się tego co dostałem, więc film mi się podobał. Ale z tego co widziałem na sali (jeden typek zasnął i CHRAPAŁ) ludzie chyba nastawili się na bardziej wartką akcję i więcej rozwałki. :P
1000 lat po ziemi - Spodziewałem się tego co dostałem, więc film mi się podobał. Ale z tego co widziałem na sali (jeden typek zasnął i CHRAPAŁ) ludzie chyba nastawili się na bardziej wartką akcję i więcej rozwałki. :P
Iluzja - po trailerze spodziewałam się czegoś ŁAŁ, łał nie było, ale film ogólnie spoko. De facto polazłam do kina na 23.00, więc gdzieś przysnęłam w połowie, ale tylko na 10 minut, chyba ;D.
The Duchess. Film kostiumowy o Księżnej Cavendish. Keira jest idealna do tych wszystkich roli dam angielskich, chociaż tu się musiałam do niej przekonać na początku, ale pod koniec się wzruszyłam trochę. :C I podobał mi się bardzo pan Grey, więc tym bardziej mi się podobał cały film. No i Fiennes jest chyba stworzony do roli negatywnych mend wzbudzających niechęć, więc w sumie on błyszczał tu najbardziej. Nie pamiętam na ile oceniłam, pewnie ok 8/10
Zerkałam sobie teraz kątem oka na Eragona, nie wiem czy to kwestia beznadziejnego dubbingu ale zniecierpliwiona przełączyłam na Szeregowca Ryan'a.
Zerkałam sobie teraz kątem oka na Eragona, nie wiem czy to kwestia beznadziejnego dubbingu ale zniecierpliwiona przełączyłam na Szeregowca Ryan'a.
Small Apartments (2012) - Całkiem przyjemna czarna komedia z elementami dramatu. 6/10
La Nana (2009) - Dobry dramat. Zakończenie mnie w sumie zaskoczyło. 7/10
La Nana (2009) - Dobry dramat. Zakończenie mnie w sumie zaskoczyło. 7/10
RexMundi: Sęp - policjant o wyjątkowych zdolnościach dedukcyjnych – dostaje zlecenie poprowadzenia dochodzenia w sprawie znikających przestępców. Ogólnie nie taki zły jak na polskie kino - ciekawy temat - a z drugiej strony przewidywalny i beznadziejnym zakończeniem z dupy
Rzeczywiście przewidywalny był lekko na początku i od drugiej połowy dość mocno, ale oglądało się go dobrze. Zakończenie niestety po łatwiźnie pojechali. (SPOILER) Mogli włączyć jakiś motyw Sępa z przeszłości, że np. zabił kogoś niekoniecznie słusznie i dlatego postanowił oddać swoje serce do przeszczepu.
To by miało sens i pasowało do idei, którą przekazuje film.
Konto usunięte: Rzeczywiście przewidywalny był lekko na początku i od drugiej połowy dość mocno, ale oglądało się go dobrze. Zakończenie niestety po łatwiźnie pojechali. (SPOILER) Mogli włączyć jakiś motyw Sępa z przeszłości, że np. zabił kogoś niekoniecznie słusznie i dlatego postanowił oddać swoje serce do przeszczepu.
To by miało sens i pasowało do idei, którą przekazuje film.
to już mogli by wymyślić że któryś ze zbirów ( tych co porywali) może być dawcą - i wtedy dać dylemat sępowi - czy zabić dla dzieciaka i tym samym stać się jednym z nich - czy trzymac sie zasad
...Ignorance is bliss...
Crna mačka, beli mačor (1998) - Porąbana komedia z zarąbistą ścieżką dźwiękową. 8/10
Boy Wonder (2010) - Dramat kryminalny o chłopaku, któremu zabili matkę gdy był mały. Trochę przewidywalny, wykonanie trochę chaotyczne i jakieś takie .. widać, że debiut. Ale chłopak dobrze zagrał. 5/10 przez montaż i przytłumione sceny walk, pomysł 7/10.
Boy Wonder (2010) - Dramat kryminalny o chłopaku, któremu zabili matkę gdy był mały. Trochę przewidywalny, wykonanie trochę chaotyczne i jakieś takie .. widać, że debiut. Ale chłopak dobrze zagrał. 5/10 przez montaż i przytłumione sceny walk, pomysł 7/10.
98? Albo oglądałam inną wersję, albo po prostu tamtejszy klimat sprawił, że odniosłam wrażenie, że ten film jest sporo starszy. Mnie jakoś drażnił, nie wiem czemu. Oni wszyscy są tam tacy chaotyczni i głośni i groteskowi. :C
RexMundi: to już mogli by wymyślić że któryś ze zbirów ( tych co porywali) może być dawcą - i wtedy dać dylemat sępowi - czy zabić dla dzieciaka i tym samym stać się jednym z nich - czy trzymac sie zasad
To też niezły pomysł, ale musieliby powycinać pół filmu, w którym nadmiernie podkreślają o bliźniaku genetycznym :)
O Melissokomos (1986) - Dramat przez duże D z ładnymi, długimi ujęciami. Skrzyżowanie Harmonii Werckmeistera z 37°2 le matin. 8/10
Love, Honour and Obey (2000) - Dobra angielska komedia kryminalna i zmiksowana z dramatem. O typeczku który wkręcił się do "mafii" i się wczuł. 8/10
Le Conseguenze dell'amore (2004) - Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio oglądałem. Nie chce mi się pisać tego całego wypracowania które napisałem bo julia będzie się śmiała, ale to zajebisty zagadkowy dra,at z dobrą muzyką i nie wyłożoną na tacy fabułą. :P 9/10
Love, Honour and Obey (2000) - Dobra angielska komedia kryminalna i zmiksowana z dramatem. O typeczku który wkręcił się do "mafii" i się wczuł. 8/10
Le Conseguenze dell'amore (2004) - Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio oglądałem. Nie chce mi się pisać tego całego wypracowania które napisałem bo julia będzie się śmiała, ale to zajebisty zagadkowy dra,at z dobrą muzyką i nie wyłożoną na tacy fabułą. :P 9/10