Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

DuchPastwisk
DuchPastwisk
  30 czerwca 2013
Kaznodzieja z karabinem- Film oparty na faktach o człowieku, który wychodzi z więzienia. Przechodzi duchową przemianę, zrywa z narkotykami i wyrusza do Afryki z pomocą dla dzieci. Koleś walczy dosyć radykalnymi metodami. Doskonale pokazane jest w tym filmie jak wojna wpływa na człowieka.

Raid- Fabuła dosyć płytka, jakaś jednostka antyterrorystyczna (japońska? chińska?) wkracza do budynku bossa jakiegoś kartelu narkotykowego . Wpadają w pułapkę i muszą wydostać się z tej wielkiej budowli. Sceny walki są mistrzowskie, chyba tylko słynny Boyka przebija ten film pod względem walki. Dla samych momentów bijatyk warto obejrzeć.
Johnson
Johnson
  30 czerwca 2013
DuchPastwisk
DuchPastwisk: jednostka antyterrorystyczna (japońska? chińska?)

Tajlandzka ;3
DuchPastwisk
DuchPastwisk
  30 czerwca 2013
Johnson
Johnson: Tajlandzka ;3

No możliwe :D oglądałeś rozumiem?
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 374
Kiniowska
  30 czerwca 2013

"Uprowadzona", 1 i 2. 10/10 - kamienna twarz Liam'a Neeson'a robiła chyba największą furorę. I to sławne "I don't know who you are...". :rotfl: Dwójka nieco przerysowana, i to wszystko.

"Wykształcenie ogólne". 5/10 - generalnie to kupa. :D Aktorzy jacyś niedorobieni - tych dwóch kolesi od tenisa, nauczycielka, a matka głównego bohatera to już w ogóle. Mdły. Nie polecam, strata czasu. :nie:

"Tak to się teraz robi" - 8/10. Fajnie ze względu na Aniston i tego kolesia - zawsze wyleci mi, jak się nazywa. :zonk: Lekki, przyjemny i odpowiedni na weekendowe odmóżdżenie.

A reszty nie pamiętam, bo w ogóle dawno tu byłam (jak jeszcze forum filmu i książki było rozdzielone, LOL) i straciłam rachubę. :ninja:

Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  30 czerwca 2013
Snatch( Przekręt) - Historia złożona z kilku gangsterskich opowieści, które splatają się wokół kradzieży drogocennego diamentu.
Zajebista komedia kryminalna czy tam gangsterska. Teksty rozwalające na maxa, genialna obsada no i świetna rola (chyba życiówka :D) Brada Pitta i ten piszczący pies :D Leci na listę ulubionych. 9/10
Muszę z konieczności obejrzeć "Porachunki" równiez film gościa z powyzszego filmu.

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  30 czerwca 2013

Wiertło ale Ty masz zaległości :P

...Ignorance is bliss...
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  30 czerwca 2013

Żebyś wiedział Rex jakie mam zaległości ale lepiej się nie kompromitować :ziober2:

i w końcu okieneczko "Znajomi" działa lecz po instalacji flasha nadal był błąd ale zauważyłem, że graficznie filmweb zmienili- czcionka inna czy ikonki i wróciło wszystko do normy :)

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  30 czerwca 2013
Wiertlo92
Wiertlo92: że graficznie filmweb zmienili-

no zmienili szate graficzną
mi czasami wszystko działa ok a czasami tak jak pisałem wczesniej
...Ignorance is bliss...
PrzegraniecxD
PrzegraniecxD
  1 lipca 2013

spring breakers 7/10 fajnie wysmiewa pokolenie nastolatkow + fajnie zagrał franco

DuchPastwisk
DuchPastwisk
  1 lipca 2013
Uniwersalny żołnierz: Dzień odrodzenia - John tropi mordercę swojej rodziny, Luca Deveraux, niegdyś wzorowego Uniwersalnego Żołnierza, dziś renegata stojącego na czele zbuntowanej armii. Fabuła w pewnym momencie staję się dla mnie pokręcona, nie lubię tego typu historii. Lecz w pewnym momencie mój ulubieniec Scott Adkins (w sumie ze względu na niego postanowiłem obejrzeć ten film) dostaje tej swojej pięknej furii! :D I mimo, że film przez większość czasu średnio przypadł mi do gustu, to gdy Scott odegrał tę swoją złość (perfekcyjnie), to film nagle zaczął mi się podobać. Gdyby nie ten aktor, to pewnie bym tego nie obejrzał.

6/10
JFC
JFC
  1 lipca 2013
Likwidator(2013) - Przez jakieś zadupie niedaleko Vegas ma uciekać zbiegły szef kartelu narkotykowego, szeryf Arni wraz z ziomeczkami musi mu to uniemożliwić.

+ Dżony Nokswil i jego sprzęt
+ Humor
+ W sumie całkiem niezły pomysł

- Trochę luk.
- Te wszystkie typowo holiłódzkie napompowane sceny.
- Pod koniec strasznie przewidywalny

5/10 d83ddc4d
JFC
JFC
  1 lipca 2013
Dzień(2011) - Grupka ocalałych wędruje w poszukiwaniu miejsca do osiedlenia się. Zatrzymują się w przypadkowo napotkanym domu bo jeden z nich kiepsko się czuje, poza tym zbiera się na deszcz. To był kiepski pomysł.

+ Klimat
+ Świat "drogi"
+ Zakończenie
+ Wszystko? xD

- Jedna z bohaterek strasznie mnie irytowała. (ale przedostatni plusik rekompensuje :3)

8/10 2764
Johnson
Johnson
  1 lipca 2013
DuchPastwisk
DuchPastwisk: No możliwe :D oglądałeś rozumiem?

Ogladalem, bojka fajna, zreszta jak zawsze sztuki walki mi sie podobaja.
DuchPastwisk
DuchPastwisk
  1 lipca 2013
Johnson
Johnson: bojka fajna

Powiedz, że bardzo się też tym jarasz! :D
Johnson
Johnson
  1 lipca 2013
DuchPastwisk
DuchPastwisk: Powiedz, że bardzo się też tym jarasz! :D

=D . Ogladaj trilogie Ong Bak'ow jak takie bojki lubisz hehe.