Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Arwena27
Arwena27
  3 lipca 2013
Auta 2- klimat taki jak w 1. Dobrze że, tym razem jest głównie o Złomku niż o Zygzaku bo strasznie mnie wkurza ten bufond83dde20
Johnson
Johnson
  3 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: martwe zło-nawet spoko horror 7/10 Johnson

No mam zamiar wlasnie za ten film sie zabrac. ^^
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  3 lipca 2013

Bez litości
Młoda kobieta wynajmuje chatkę na wsi by móc w spokoju tworzyć swoją najnowszą powieść. Miły, mający przynieść wytchnienie wyjazd zmienia się w koszmar, gdy zostaje napadnięta i brutalnie zgwałcona przez miejscowych zbirów. Jednym z nich okazuje się być szeryf miasteczka. Pisarka wyrywa się z rąk oprawców, cudem unikając śmierci. Po kilku dniach wraca z postanowieniem brutalnej zemsty.
Takie sobie, dla zabicia czasu można obejrzeć 6/10

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  3 lipca 2013
Psyche30
Psyche30: Bez litości

ja nie wiem jak te tepaki tłumaczą te filmy...na torrenty,org tez tak jest... np The Cat to przetłumacza jako Drapieżnik...O.o
dopoki nie wygooglowałem to nie wedzialem ze piszesz o filmie 'I Spit On Your Grave' - Pluje na Twój Grób...

jest jeszcze stara wersja tego filmu ale chvjova

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

Psyche30
Psyche30
  4 lipca 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
FabrykaUranu
FabrykaUranu: ja nie wiem jak te tepaki tłumaczą te filmy...na torrenty,org tez tak jest... np The Cat to przetłumacza jako Drapieżnik...O.o dopoki nie wygooglowałem to nie wedzialem ze piszesz o filmie 'I Spit On Your Grave' - Pluje na Twój Grób...

Tak tak, masz rację to jest Pluje na Twój grób, ale już napisałam tak jak miałam podane na zalukaj, bo nawet nie patrzyłam dokłądnie na tytuł .:)
A w filmie najlepsza jest druga połowa, tylko dla mnie jakoś za szybko zleciał..i nie wiem czemu to było jako horror ? :o
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  4 lipca 2013

Tak jak Ania mówi, druga połowa I Spit On Your Grave najlepsza - szczególnie zemsta tej dziewuchy :napalony:

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

Psyche30
Psyche30
  4 lipca 2013
Wiertlo92
Wiertlo92: Tak jak Ania mówi, druga połowa I Spit On Your Grave najlepsza - szczególnie zemsta tej dziewuchy

W sumie jakby tak traktowano wszystkich gwałcicieli swiat byłby lepszy :ziober2:
FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  4 lipca 2013
Psyche30
Psyche30: A w filmie najlepsza jest druga połowa, tylko dla mnie jakoś za szybko zleciał..i nie wiem czemu to było jako horror ? :o

dupy ten film nie urywa, cienizna rzekłbym:and:

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

JFC
JFC
  4 lipca 2013

Tres Dias (2008) - Dramat rodzinny rozgrywający się w okolicznościach końca świata. Tajemnice, krew, brud i meteoryty. :D

Dla mnie 8/10

Arwena27
Arwena27
  4 lipca 2013
Piraci z Karaibów : Na nieznanych wodach - lepsze od cz. 2 i 3, troszkę przewidywalny:| praktycznie niewiele scen mnie zaskoczyło no może to wdrapywanie na palmę ;D . Tekst który mi się najbardziej spodobał to słowa Jacka Sparrowa do Angeliki : "Gdybyś miała siostrę i psa, wybrałbym psa"
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  5 lipca 2013
Sztuczki - mały dzieciak postanawia "przekupić" los , szczęście - bo doprowadzić do tego by wrócił do nich ich ojciec
w tym celu robi różne dziwaczne rzeczy ( typu , rzuca monety na tory , rozstawia żołnierzyki itd)
całkiem przyjemny film - plus fajnie wygląda w tym filmie Ewelina Walendziak

Odkrywcy - kolejny film z pod ręki Joe Dante ( Gremiliny, Skowyt, The Burbs ) - dla dzieciaków , trójka gówniarzy w tym jeden geniusz i jeden fan kosmosu - w snach otrzymują podpowiedź jak coś tam zbudować co później się okazuje pozwoli im polecięc w kosmos + niestety MEGA dla dzieciakó film ( już same postacie obcych jak z Muppetów ) na plus - młodziutki Ethan Hawke

Olimp w Ogniu - Koreańscy terroryści opanowują Biały Dom - oczywiście tylko jeden człowiek może ich uratować
film z serii - Amerykańscy nastolatkowie to idioci i później zastają pracownikami SEKRET SERFIS :D

sporo absurdu - ale całkiem mocne sceny przemocy i taka Szklana Pułapka w Białym Domu
na nude niema co narzekać

Europa Report - film opowiada o ekspedycji kosmicznej - na księżyc Jowisza - Europa

mają tam zbadać teren i takie tam - niesety nie byli przygotowani na to co tam zastali

niestety - ja byłem przygotowany na coś lepszego
...Ignorance is bliss...
Natalyiahs
Natalyiahs
  5 lipca 2013

harry potter i wiezien czegos tam nienawidze harrego pottera

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  6 lipca 2013

Harry Potter jest extra :and:
od 1 i 2 dla dzieci po 3 która ma świetny klimat - 4 znowu powrót w rejony gimbazy a później 5-7ab to już powazne kino :D

oczywiście polski dubbing ped:cenzura:lo wszystko

...Ignorance is bliss...
Arwena27
Arwena27
  6 lipca 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Gangster Squad. Pogromcy mafii- kilku policjantów pracujących bez skrupułów( stosują te same same chwyty co mafia) w celu rozbicia gangu. Film sam w sobie bardzo przewidywalny a zakończenie było lekko bezsensu -,-. Nie mniej jednak troszkę mnie wciągnął choć brakuje mu tego czegoś.
Earth
Earth
  6 lipca 2013
Black Swan. Lubię filmy z motywem tego co się działo z główną bohaterką (chociaż liczyłam na to, że to bardziej wyjaśnią na koniec) więc film zrobił pozytywne wrażenie. Natalie Portman i Mila Kunis bardzo na plus :3 W sumie ogólnie bardzo mi się podobał film. Dałam 9/10