Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  26 czerwca 2013
Spadkobiercy - bogata rodzina na Hawajach, żona po ciężkim wypadku niestety czeka na odłączenie od respiratora, co sprawia że Ojciec który wcześniej bardzij zajmował się interesami niż rodziną stają przed faktem wychowywanie dwóch córek - jedna już nastolatka druga gówniara :) - plus okazuje się że żona miała romans - trochę śmiechu , troche dramatu - całkiem przyjemnie się oglądało

Poradnik pozytywnego myślenia - (Cooper) wychodzi z psychiatryka gdzie trafił tam po przyłapaniu żony na zdradzie - i sporej awantury - okazuje się że ma kłopoty z agresją - po wyjściu zamieszkuje z rodzina ( ojcem - który ma nerwicę natręctw i jest mega upierdliwy ) - postanawia ułożyć sobie życie i wierzy w to że znowu wróci do żony - ma mu w tym pomóc znajoma ( Lawrence ) która sama też jest lekko walnięta

ogólnie dobrze się oglądało , dobrze zagrane role , Lawrence całkiem seksowna plus uśmiałem się podczas podawania ocen za taniec

Wieczne zło - policjant po brutalnej śmierci jego żony i skazaniu na śmierć mordercy - zostaje oddelegowany do "służby" w jakimś uniwerku - okazuje sie że tam prowadzone są tejemnicze eksperymenty - do żywych wraca morderca żony
- stek bzdur -
obejrzane dla Heigl

Drapieżnik - Richard Gere jest kuratorem - który odwiedza , sprawuje nadzór nad różnymi - zbokami, dewiantami itd

niestety nie wieży w resocjalizacje takich osób - i woli ich nauczać w razie potrzeby "pałką" - zresztą po latach pracy wśród takiego otoczenia potrafi "zwrócić uwagę" nawet osobom napotkanym na chodniku czy knajpie - niestety miarka się przelała i zostaje wywalony na emeryturę - ma 3 tygodnie by wyszkolic nastepce - w tym czasie dochodzi do porwania młodej dziewczyny - sprawcą jest zbok którego Gera ściga

całkiem ciekawe ale momentami - tracące sens i klimat

Dark Skies - pewną rodzinkę zaczynają nękać dziwne zdarzenia , zjawiska - rozrzucona żywnośc w domu, włączający się alarm, zaniki pamięci, dziwne zachowania ptaków - główna bohaterka coraz bardziej wierzy w to że nocami ich dom nachodzą kosmici

całkiem ciekawy - momentami wciąga ,a momentami ma sie wrażenie że zmarnowano potencjał filmu
ale da się obejrzeć
...Ignorance is bliss...
styka51
styka51
  26 czerwca 2013

Hit the floor odc. 2 - serial, trochę gimbusiarski, ale fajny, typowo amerykański, dupeczki, kasa i fajni faceci ;D

Paulinessa
Paulinessa
  26 czerwca 2013
Rubinrot (2013) - na podstawie Trylogii Czasu, Kerstin Gier, którą smiało mogę ocenić w sumie na 7,5/10. Co do filmu: są 2 możliwości. Jeżeli zostaną dokręcone kolejne części/częśc, film jest na 5/10. Jeżeli nie, góra 3/10, bo nic się nie rozwiązuje. Wybór aktorów niezbyt trafny, szczególnie głównej bohaterki. Świetny materiał na scenariusz niestety został lekko zdewastowany w kluczowych momentach, zaś w błahych rzeczach dialogi były niemal żywcem wzięte z książki. I co najważniejsze - podróże w czasie były ukazane dość pobieżnie, a przecież to powinien być najważniejszy punkt tego filmu.
JFC
JFC
  27 czerwca 2013

Taxidermia - Historyjka na temat dewiacji 3 pokoleń facetów, pewnej węgierskiej rodzinki. Podzielony jakby na 3 połączone epizody. Pierwszy zdecydowanie najlepszy i najbardziej klimatyczny, ale cały film bardzo dobry, zarówno od strony technicznej jak i całej reszty. Jak ktoś lubi takie ryjące banie klimaty to polecam.

Spring Breakers - 4 dziewczyny wyrywają się na wakacje ze szkoły i poznają jakiegoś nadzianego rapera. Ogólnie cały czas impreza, impreza, hajs i seksy ALE jest też to coś, co można znaleźć we wszystkich filmach tego reżysera. Na początku myślałem że to będzie gówno sprzedane na cyckach i dupskach młodych gwiazdek disneya, ale dostałem dobry film.

RexMundi
RexMundi
  27 czerwca 2013
Dead Man Down - Colin Farrell pracuje dla gangstera ( w tej roli Terrence Howard ) , okazuje się że tak na prawdę planuje na nim i jego ludziach zemstę za zamordowanie jego rodziny kilka lat temu, przy okazji poznaje sąsiadkę z okna na przeciwko - która odkrywa jego sekret ( w tej roli Noomi Rapace - znana z trylogii Millenium )
takie se kino - można obejrzeć - dałem średnie 6/10
...Ignorance is bliss...
Johnson
Johnson
  27 czerwca 2013

Skonczylem Hemlock Grove. Rex daj cos do obrzejrzenia :D

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  27 czerwca 2013

W końcu miałem czas obejrzeć Kac Vegas 3, dla mnie spoko, kino zapełnione wszyscy chyba dobrze się bawili bo Alan jak zawsze wymiatał. Fajnie dorzucili momenty z poprzednich części i wcale bym się nie obraził na kolejną część tyle, że chyba wataha już się rozwiązała ;)

Niedługo warto odwiedzić kino i bo będzie Jeździec Znikąd, Dziewczyna z lilią i dobra komedia, której tytułu nie pamiętam (koleś pojedzie po marychę z udawaną rodziną m.in żonę weźmie z kluby go-go) :ziober2:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  27 czerwca 2013

W końcu miałem czas obejrzeć Kac Vegas 3, dla mnie spoko, kino zapełnione wszyscy chyba dobrze się bawili bo Alan jak zawsze wymiatał. Fajnie dorzucili momenty z poprzednich części i wcale bym się nie obraził na kolejną część tyle, że chyba wataha już się rozwiązała ;)

Niedługo warto odwiedzić kino i bo będzie Jeździec Znikąd, Dziewczyna z lilią i dobra komedia, której tytułu nie pamiętam (koleś pojedzie po marychę z udawaną rodziną m.in żonę weźmie z klubu go-go) :ziober2:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

RexMundi
RexMundi
  27 czerwca 2013
Johnson
Johnson: Rex daj cos do obrzejrzenia :D

Teoria Wielkiego Podrywu :ninja:
Following

Bates Motel

Californication
Czysta Krew
Breaking Bad

albo z tych starszych coś
Millennium

Strefa Mroku
Rodzina Soprano
...Ignorance is bliss...
Johnson
Johnson
  27 czerwca 2013
RexMundi
RexMundi: Teoria Wielkiego Podrywu

Jestem na sezonie 5 juz :mrgreen:

RexMundi
RexMundi: Breaking Bad

Ogladalem ;p
RexMundi
RexMundi: Californication

Tez ogladalem
RexMundi
RexMundi: Czysta Krew

Widzialem trailer moze byc ciekawy ^^ o to zerkne to :P reszta tez . Dziekuje miSZczu :rock:
Paulinessa
Paulinessa
  27 czerwca 2013
RexMundi
RexMundi: Czysta Krew

Obejrzałam jeden sezon, zaczełam też drugi - chyba niecałe 2 odcinki, jakoś nie mogę się przekonać do niego.
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  27 czerwca 2013
Iron Man 3 - eh, bez szału.

Człowiek ze stali - bez szału razy 2.
:ziober2:
RexMundi
RexMundi
  27 czerwca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Obejrzałam jeden sezon, zaczełam też drugi - chyba niecałe 2 odcinki, jakoś nie mogę się przekonać do niego.

pewie jesteś juz przesiąknięta ślicznym Edwardem i szlachetnym Stefanem :lol:
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  27 czerwca 2013

teraz najlepszy odcinek Teorii wWilekiego Podrywu :lol:
Howard bedzie narratorem w D&D :lol:

...Ignorance is bliss...
Paulinessa
Paulinessa
  27 czerwca 2013
RexMundi
RexMundi: pewie jesteś juz przesiąknięta ślicznym Edwardem i szlachetnym Stefanem

pięknym Dejmonem jak juz :and: