Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 311 z 377
mnie strasznie irytuje Famke Janssen w tym serialu - nie wiem czemu
jakas dziwna
Maraton z Goslingiem.
Tylko Bóg wybacza - dno straszne, nie podejmę się oceny nawet. Tak, znam styl Refna, bardzo lubię tego reżysera i wiem jakie ma ciągoty w kinie, ale ten film jest po prostu żenujący, nawet jeśli z dbałością o szczegóły nakręcony ( i tak, zrozumiałem go, nie jestem debilem. Trole na filmwebie nie dają o sobie zapomnieć niestety)
Drugie oblicze - to absolutnie rekompensuje pierwszą wpadkę. Bradley Cooper i Gosling zagrali na masakrycznym poziomie. Świetny pomysł i świetnie się oglądało.
Drive- Kolejny film Refna. I tutaj mamy do czynienia już ze świetnym filmem, ze świetną grą aktorską, ze świetną muzyką. O wiele bardziej wolę taki styl Refna niż w tym kale, który oceniłem powyżej.
Idy marcowe jeszcze leciały, ale już byłem zbyt zawalony po robocie i nie dałem rady go obejrzeć, choć film też jest bardzo dobry.
Insensibles - miało to być straszne , może nawet jako horror a wyszło jak znowu dramatycznie ( kino hiszpańskie ) - film ..głowny wątek dzieje sie 1933 to o dzieciach które nie czują bólu , więc sa przetrzymywane w jakimś szpitalu gdzie się na nich eksperymentuje - w to wszystko wplątane sa czasy współczesne gdzie jakiś doktorek szuka swich rodziców i okazuje sie śe maja coś wspólnego z tym szpitalem --- takie se
A więc wojna - dwaj kumple , agenci CIA ( Pine i Hardy ) zakochują się w takiej tam jednej blondynce ( Witherspoon ) - postanaiwja ja zdobyć i zacyna sie miedzy nimi rywalizacja z pomoca tochnologi z CIA i technik nabytych na szkoleniach, co gorsza owa blondi świadomie bajerówje dwóch kolesi by odreagować nieudany związek - co jeszcze bardziej dodaje pikanterii -- lekka komedyjka - da sie obejrzeć
Nowa Ziemia - maly archipelag wysp na kole podbiegunowym na ktory zostaja zeslani wiezniowie rosyjscy w celach experymentalnych. wieznowie pozostają tam sami. musza zorganizowac sobie pobyt w trudnych warunkach panujacych na wyspie,
jak dla mnie zajebisty filmik, co ciekawe taka wyspa istnieje na prawde i tak smao sie nazywa a ruscy wykonuja na niej jakies proby i experymanty jądrowe.
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Ogólnie długi film, podzielony na 3 (tak jakby) wątki które oczywko łączą się ze sobą ale miałam wrażenie jakbym obejrzała 3 filmy w jednym. Na plus Gosling bo jaram się typem chociaż jego stylówa w tym filmie była dosyć przeciętna, " Genialny. W połowie filmu mi szczena opadła gdy... ;) Wtedy się zaczął jakby nowy film z nową obsadą itp. Ciekawie. Ale ciekawsze jest to co się dzieje dalej. Konsekwencje przeszłości implikują przyszłość. Film totalnie mnie zakoczył-jest nieprzewidywalny na maksa. Akcja eweluuje i się zmienia. Końcówka genialna-aż mi się łezka w oku zakręciła. Przępiękny życiowy film. Dawno się tak pozytywnie nie zaskoczyłem.. POLECAM POLECAM POLECAM". Ja również polecam bo serio b. dobry film.Tylko Mendes jakaś taka niewyraźna a po '15 latach później' jest obrzydliwa 9/10
Dodam jeszcze tragiczne poludniowe akcenty, masakra.
Najnowszy odcinek true blood i PLL xD + gossip girl (yay, jestem juz na 12 odcinku pierwszej serii, jak tak dalej pojdzie to zanim skocze ogladac to sie zdarze zestarzec )
Dzis ogladam to:
Śmiechowy film, Chow jest moim ulubieńcem :3 Jednak nie powala na kolana. 6/10
9(2009) - Kiedy 9 (głos Elijaha Wooda) pierwszy odzyskuje przytomność, znajduje się w post-apokaliptycznym świecie, gdzie wszyscy ludzie zniknęli. Przypadkiem odkrywa małą społeczność podobnych do siebie, ukrywających się przed przerażającymi maszynami, które przemierzają ziemskie obszary z zamiarem wytępienia ocalałych. Pomimo bycia neofitą grupy, 9 przekonuje innych, że kryjówka nie jest dobrym wyjściem. Muszą przejść do ofensywy, jeśli chcą przeżyć oraz odkryć, dlaczego maszyny chcą ich zniszczyć. Przyszłość cywilizacji może zależeć od nich.
Lekko wzruszająca, dobra baja. 6/10
Połączenie(2013) Call, The - Jordan Tuner (Halle Berry) jest operatorką linii alarmowej 911. Kobieta jest przyzwyczajona do dramatycznych zgłoszeń i kryzysowych sytuacji, jednak to połączenie przebija wszystko, z czym miała do tej pory do czynienia. Śmiertelnie przerażona nastolatka usiłuje schronić się przed psychopatą, który właśnie włamał się do jej domu. Połączenie przerywa się, a kiedy Jordan oddzwania do dziewczyny, dźwięk dzwonka pozwala napastnikowi zlokalizować ofiarę… Kilka miesięcy później inna nastolatka (Abigail Breslin) wykonuje dramatyczne połączenie na linię 911. Jest uwięziona w bagażniku porywacza, który wywozi ją w nieznane. Tym razem Jordan nie może pozwolić sobie na błąd…
Bardzo dobry film jest parę typowo holywoodzkich i nie trzymających się zagrań ,ale o tym już napisano w innych komentarzach film dobry nie mam w nim ani chwile odprężenia cały czas dozowane jest odpowiednio napięcie chociaż przy finale trochę zwalnia taka moja opinia do momentu bunkru bardzo dobrze, później dobrze, akcja do ostatniej sekundy ma wszystko co dobry thllirer mieć powinien. 8/10