Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  14 czerwca 2013

Całym swym serduchem kocham '300', więc jaram się obecnie tym : http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-31043 :w00t:.

:ziober2:
Johnson
Johnson
  14 czerwca 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Całym swym serduchem kocham '300', więc jaram się obecnie tym : http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-31043 .

Wczoraj patrzylem na trailer, jestem zadowolony ze wkoncu zrobili druga czesc ale nie oszukujmy sie 300 bez Leonidas (Gerard Buttler) to nie 300 =D, poki co zapowiada sie ciekawe ale jak aktorzy to zagraja to wyjdzie w praniu ^^
JuIia
JuIia
  14 czerwca 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Sitcom(1998) - Czarna komiedia. Francuska rodzina żyje w zgodzie i harmonii - aż do chwili, gdy ojciec przynosi do domu szczura. Pod wpływem jego obecności członkowie rodziny stopniowo ujawniają swe ukryte skłonności. Nieśmiały syn zaczyna urządzać orgie, matka ulega kazirodczym obsesjom, aż wreszcie ojciec postanawia interweniować.

Poważnie strasznie popieprzony film, ciągle mówiłam WHAT THE FUCK, w szczególności jak u matki ujawniły się te kazirodcze zapędy :wtf: Ale dałam 7 bo dobry był.

Basen(2003) Swimming Pool - Sarah, angielska autorka kryminałów, ma na koncie serię bestsellerów, które przyniosły jej sławię i pieniądze, ale nie zaspokoiły twórczych ambicji. Jest sfrustrowana i zniechęcona. Mówi o tym swojemu wydawcy Johnowi, a ten proponuje, aby oderwała się od codzienności i wyjechała na czas pisania jej kolejnej książki do jego domu w Prowansji. Tam Sarah odpoczywa i szybko rozpoczyna pracę nad nową powieścią. Jej spokój zostaje zburzony niezapowiedzianym przyjazdem córki Johna, Julie. Zuchwałe zachowania młodej dziewczyny, pozbawionej jakichkolwiek zahamowań, irytują Sarę. Im dłużej pisarka obserwuje dziewczynę, tym bardziej jest ciekawa. A ciekawość podsyca wyobraźnię, wyzwala seksualne sny i marzenia...

Dobry film tego samego reżysera co film wyżej ( Ozon ), równie popieprzony ale dobrze się go oglądało. Tylko trochę irytowała mnie córka wydawcy, bardzo nie lubię ludzi którzy sie tak zachowują :ziober2: 7/10

Czas wilka(2003) Temps du loup, Le - Kiedy Anna i jej rodzina przybywa do swojego domku letniego, okazuje się, że jest on już zajęty przez jakichś obcych. To nieoczekiwane spotkanie zapoczątkuje długi ciąg nieprzyjemnych wydarzeń. Nic nie będzie już takie, jakie było przedtem..

Film o ludzkiej naiwności, smutny i prawdziwy ale bardzo dobry. 8/10

Dziwne dni(1995) Strange Days - Los Angeles, ostatnie dni grudnia 1999 roku. Lenny Nero (Ralph Fiennes) - były policjant, handluje na czarnym rynku specyficznymi nagraniami. Powstają one dzięki technologii pozwalającej utrwalać na minidyskach wrażenia wzrokowe i słuchowe przechwytywane wprost z mózgu. Życie Nero komplikuje się, gdy w jego ręce trafia dysk z niebezpieczną zawartością.

Jedna z najlepszych rzeczy jaką mogli/mogą wymyśleć, chcę to urządzenie kupić jak będzie dostępne :ziober2: Dobry film, mogę polecić. 7/10

Władcy ognia(2002) Reign of Fire - Po ponad dwóch tysiącach lat, do życia zostaje przywrócony z hibernacji smok. Dwadzieścia lat później gatunek ludzki jest już na wymarciu, a smocze potomstwo rozprzestrzeniło się po świecie. Grupa śmiałków postanawia powstrzymać smoki .

Fantasy. Nie lubię takich filmów, ten był dziwny, jak dla mnie debilny bo jak SMOKI moga opanować świat. Nie kumam. 6/10

Dante 01(2008) - Rozgrywająca się w kosmosie opowieść o sześciu niebezpiecznych kryminalistach osadzonych w kosmicznym więzieniu o nazwie Dante, gdzie są poddawani tajemniczym eksperymentom. Nie mogąc się pogodzić ze swoim losem więźniowie planują ucieczkę. Przewodzi im demoniczny Cesar.

Nic do dodania. Można oglądać ale nie jest to top 10 tygodnia. Odmienna i zaskakująca rola Pinion'a który zazwyczaj gra w komediach, tutaj wciela się w 'tego złego' d83ddc4d 7/10

American Mary(2012) - Znudzona studentka medycyny postanawia zmienić coś w życiu. Przenika do podziemnego świata nielegalnych zabiegów.

Obejrzałam bo Magda polecała że trafi w moje gusta. Trafił :ziober2: Trochę pokręcony ale dobre wdzianka studentki i jej pokręcone 'hobby' d83ddc4d 7/10

Odległy ląd(1981) Outland - Szeryf O'Niel zostaje przeniesiony na satelitę Jowisza, gdzie mieści się osada górnicza. Główny kruszec to tytan. Z początku wydaje się, że nowa służba będzie rutyną, ale szybko okazuje się,że to dopiero początek kłopotów. Pierwszym sygnałem ostrzegawczym jest wysoki współczynnik samobójstw. Kiedy dowiaduje się, że trzy ostatnie ofiary zażywały narkotyk dostarczany przez samego zarządcę Shepparda, staje do samotnej walki. Na Jowisz przybywają płatni mordercy, wynajęci przez zarządcę kopalni, a jedynym sojusznikiem szeryfa jest dr Marian Lazarus, lekarka z górniczej przychodni.

Nie skumałam tego filmu za bardzo, nawet nie wiem czemu :woot: 6/10

Sam przeciw wszystkim(1998) Seul contre tous - Studium samotności, przemocy i perwersji. Rzeźnik wychodzi z więzienia, gdzie odbywał wyrok za zabicie chłopaka, którego podejrzewał o molestowanie niedorozwiniętej córki, Cynthii. Zamieszkuje na przedmieściach Lille z ciężarną kochanką, właścicielką baru, i jej matką. Kobieta obiecuje, że pomoże mu otworzyć sklep, ale ciągłe kłótnie i awantury sprawiają, że mężczyzna postanawia pojechać do Paryża, by odnaleźć córkę, która mieszka w zakładzie opiekuńczym. Bezskuteczne poszukiwanie pracy, frustracja i brak perspektyw doprowadzają do tragedii.

Patola, patola, patola. Irytująca żona 'rzeźnika', smutne życie głównego bohatera. Dobry film. 8/10

I ostatni odcinek Gry o Tron. Do dupy był :nielapie:
Earth
Earth
  14 czerwca 2013
JuIia
JuIia: Dziwne dni(1995) Strange Days - Los Angeles, ostatnie dni grudnia 1999 roku. Lenny Nero (Ralph Fiennes) - były policjant, handluje na czarnym rynku specyficznymi nagraniami. Powstają one dzięki technologii pozwalającej utrwalać na minidyskach wrażenia wzrokowe i słuchowe przechwytywane wprost z mózgu. Życie Nero komplikuje się, gdy w jego ręce trafia dysk z niebezpieczną zawartością. Jedna z najlepszych rzeczy jaką mogli/mogą wymyśleć, chcę to urządzenie kupić jak będzie dostępne Dobry film, mogę polecić. 7/10

Obejrzyj Black Mirror, ale nie pamiętam który odcinek, jest 6 i nie jest to ani pierwszy ani drugi. Ale jest o tym któryś. :D
A ten film sama obejrzę, tym bardziej ze względu na Rapha. ;d Ciekawie go będzie zobaczyć jako nie-nazistę. ;d
JuIia
JuIia
  14 czerwca 2013
Earth
Earth: Obejrzyj Black Mirror, ale nie pamiętam który odcinek, jest 6 i nie jest to ani pierwszy ani drugi. Ale jest o tym któryś. :D

To musiałabym obejrzeć cały serial(?) :ninja:
Earth
Earth: A ten film sama obejrzę, tym bardziej ze względu na Rapha. ;d Ciekawie go będzie zobaczyć jako nie-nazistę. ;d

Obejrzyj, dobrze się ogląda :ziober2:
JuIia
JuIia
  14 czerwca 2013

Also jak się zapatrujesz na ost. odcinek GoT? :ninja:
Następny sezon - 2 kwietnia 2014 USA d83ddc4dd83ddc4dd83ddc4d

Earth
Earth
  14 czerwca 2013
JuIia
JuIia: To musiałabym obejrzeć cały serial(?)

Nie, bo każdy odcinek jest o czym innym. Jest tylko zachowana koncepcja antyutopii. :)
JuIia
JuIia: bejrzyj, dobrze się ogląda

Ja.
JuIia
JuIia: Also jak się zapatrujesz na ost. odcinek GoT? Następny sezon - 2 kwietnia 2014 USA

No słaby, jak i cały ten sezon, więc smutam, bo miałam co do niego dużo większe oczekiwania. ;) Jak już pisałam, 3 książka była dla mnie mega a tu taka nudna rozlazła kupa wyszła, poza 9 odcinkiem i tam gdzieś z Dany jednym fajnym. :( Ale to w kolejnym sezonie będą te wszystkie najciekawsze wydarzenia to może będzie lepiej. :)
JuIia
JuIia
  14 czerwca 2013
Earth
Earth: Nie, bo każdy odcinek jest o czym innym. Jest tylko zachowana koncepcja antyutopii. :)

Uu, to obejrze cały :ninja:
Earth
Earth: No słaby, jak i cały ten sezon, więc smutam, bo miałam co do niego dużo większe oczekiwania. ;) Jak już pisałam, 3 książka była dla mnie mega a tu taka nudna rozlazła kupa wyszła, poza 9 odcinkiem i tam gdzieś z Dany jednym fajnym. :( Ale to w kolejnym sezonie będą te wszystkie najciekawsze wydarzenia to może będzie lepiej. :)

Kupuje książki, must have tego sezonu :ziober2:
Earth
Earth
  14 czerwca 2013
JuIia
JuIia: Uu, to obejrze cały

Nie zraź się pierwszym odcinkiem bo jest trochę.. niesmaczny ;D Ale Ty chyba lubisz takie chore rzeczy :D
JuIia
JuIia: Kupuje książki, must have tego sezonu

Koniecznie. Ja po sesji kończę piątą. Nie śpieszę się bo wiem, że poczekam sobie na 6 trochę. ;D
JuIia
JuIia
  14 czerwca 2013
Earth
Earth: Nie zraź się pierwszym odcinkiem bo jest trochę.. niesmaczny ;D Ale Ty chyba lubisz takie chore rzeczy :D

Lubie chore rzeczy :ziober2:
Earth
Earth: Koniecznie. Ja po sesji kończę piątą. Nie śpieszę się bo wiem, że poczekam sobie na 6 trochę. ;D

Noo, będzie czytane, wypłata tuż tuż to wydam całe hajsiwo na booki :3
Earth
Earth
  14 czerwca 2013
JuIia
JuIia: Lubie chore rzeczy

No właśnie widzę że piszesz czasami "kompletna patologia, wtf" a potem "9/10" ;D

JuIia
JuIia: Noo, będzie czytane, wypłata tuż tuż to wydam całe hajsiwo na booki :3

Najs, ja chciałam kiedyś jakieś ładne wydanie, ostatecznie jadę na ebookach. Ale mam jedną książkę w oryginale. :3
JuIia
JuIia
  14 czerwca 2013
Earth
Earth: No właśnie widzę że piszesz czasami "kompletna patologia, wtf" a potem "9/10" ;D

Piszę tak jakby dla 'was' bo dla was to jest kompletna patologia :rotfl:
Earth
Earth: Najs, ja chciałam kiedyś jakieś ładne wydanie, ostatecznie jadę na ebookach. Ale mam jedną książkę w oryginale. :3

Aaaalbo ściągnę e-booka na smartfona, bede czytac jadąc do pracy :ziober2:
FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  16 czerwca 2013

Tunnel Rats - wojenny, dosyc spoko film ale koncówka dupy nie urywa 6/10

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

Earth
Earth
  16 czerwca 2013
Niemożliwe. W słynnym i cenionym TDK i o dziwo był ktoś poza mną i osobami z którymi byłam ;D Tylko lampa im wysiada i obraz był za ciemny :D
"Historia rodziny – Marii, Henry'ego i ich trzech synów – która przeżyła tsunami w Tajlandii w 2004 roku."- Całkiem fajny, nie nudziłam się i byłam ciekawa co tam się dalej będzie działo. Podobno wzruszający. Osobiście mnie rozbawiła seria stęków i jęków podczas sceny wspinania się na drzewo, ale to już wina uaktywniania się niskiego poziomu poczucia humoru czasami.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 czerwca 2013

pierwszy sezon Demonów Da Vinci - liczyłem na trochę lepszy serial , ale tez nie ogląda się tego źle
fajnie się skończyło - co niestety zmusza widza by zobaczył kolejny odcinek - w tym przypadku pierwsze 2 sezonu

...Ignorance is bliss...