Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 318 z 377
Jack Reacher - w sumie poniżej oczekiwań. I choć Cruise kompletnie nie pasuje do Reachera to całkiem przyjemnie się go ogląda.
Ghosted - 6/10
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Po raz kolejny, Przerwana lekcja muzyki (Girl, Interrupted) - film generalnie bardzo dobry, oczywiście Jolie odegrała swoją rolę rewelacyjnie. Uwielbiam motyw chorób psychicznych w filmach. Jedyne co mnie rozczarowało to happy end. 7/10
Połączenie (The Call)- bardzo fajny film, trzyma widza w napięciu od początku do końca ale końcówka Jakby nie mieli pomysłu na zakończenie, chcieli na siłę go skończyć a szkoda bo zaważyło na ocenie. Ale 7/10 z czystym sumieniem daję i polecam fanom thrilleru.
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
Pól odcinka (pierwszego) The Lying Game - jak dla mnie infantylne, oklepane i do tego bohaterzy irytujący. Chyba jednak zrezygnuję z tego serialu.
Equilibrium - plus za dystopijny motyw filmu i Christiana Bale, ale momentami wszystko szło zbyt łatwo i gładko... 7/10
To podchodzi pod spoiler.
Podobno to wszystko były przerysowane, symboliczne efekty anoreksji, ja anoreksję znam tylko z filmów więc nie wiem, możliwe. :)
Ta ogromna rola Sean'a Bean'a
Włączyłam ten film kiedyś tylko dla niego, więc wyobraź sobie moją minę jak stało się to co się tam stało :D Ale ostatecznie film trafił do czołówki moich ulubionych.
Notes of a Scandal. Przykry film o błędach i o smutku ludzkiej samotności. O tym do czego prowadzi zaślepienie i o pozorach. Piękna rola Judi Dench. Plus piękny brytyjski akcent, moje uszy były zachwycone. 8/10
Crucible / Czarownice z Salem. Chyba nie trzeba wiele pisać. W końcu zaliczyłam ten bądź co bądź klasyk. W sumie ostatnie dni dużo myślę o ludzkiej głupocie i ten film tylko wzmógł moją pogardę do ogółu ludzkości i poczucie jak puste są tłumy. Tak naprawdę niezmiennie od lat, jakkolwiek by daleko nie posunął się rozwój i edukacja. Ciemnota jest po prostu wpisana w naturę ludzi. 9/10
The Perfect Host(2010) - Dobra komedia z kilkoma niezłymi zwrotami akcji. 8/10
A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III( 2012) - Trochę porypany film który częściowo dzieje się w głowie charliego Sheena, który chyba gra wnim samego siebie. Nieźle się oglądało więc 6/10
Odrzucenie - całkiem inny film niż te które oglądam, ale fajny, chyba zacznę częściej ściągać od Jacga tytuły ;D.
Czarny łabędź - film na który się czaiłam od dawna, w koncu go wlączyłam i sama nie wiem co mam sądzić tak do konca. Portman nawet lubię, jej rola niby spoko, ale coś mnie wkurzało. Jednak ogólnie film na plus, chyba.
Snitch - Syn glownego aktora (Dwayne Johnson) zostaje oskarzony na 10 lat wiezenia za handel narkotykami, przy czym obiecal synowi ze mu pomoze go wyciagnac z pudla pomagajac federalnych w schwytaniu najwiekszego dealera kartelowego El Topo . Film oparty na faktach, daje duzo do zrozumienia. Rowniez polecam