Basia
Basia
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

kuba92762
kuba92762
  6 lipca 2013

Jack Reacher - w sumie poniżej oczekiwań. I choć Cruise kompletnie nie pasuje do Reachera to całkiem przyjemnie się go ogląda.

JFC
JFC
  6 lipca 2013

90 minutter(2012) - 6/10

Odrzucenie(2009) - 8/10

Earth
Earth
  6 lipca 2013

Jaceh, co Ty mi ostatnio polecałeś? Bo nie zapisałam sobie. ._.

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  7 lipca 2013

Ghosted - 6/10

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

Paulinessa
Paulinessa
  7 lipca 2013

Po raz kolejny, Przerwana lekcja muzyki (Girl, Interrupted) - film generalnie bardzo dobry, oczywiście Jolie odegrała swoją rolę rewelacyjnie. Uwielbiam motyw chorób psychicznych w filmach. Jedyne co mnie rozczarowało to happy end. 7/10

Paulinessa
Paulinessa
  7 lipca 2013
Earth
Earth: Black Swan. Lubię filmy z motywem tego co się działo z główną bohaterką (chociaż liczyłam na to, że to bardziej wyjaśnią na koniec) więc film zrobił pozytywne wrażenie.

Podbijam, też podobał mi się ten film, jednak liczyłam na bardziej klarowne zakończenie.
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  7 lipca 2013
Szybcy i wściekli 6 - bla bla bla kino akcji, mniej wyścigów więcej fajerwerków nawet przesadzono z ilością, na raz można obejrzeć, przelot Doma z Letty mnie rozpier**lił na maxa :D Im dalej kręcą tym gorzej niestety 6/10

Połączenie (The Call)- bardzo fajny film, trzyma widza w napięciu od początku do końca ale końcówka :nie: Jakby nie mieli pomysłu na zakończenie, chcieli na siłę go skończyć a szkoda bo zaważyło na ocenie. Ale 7/10 z czystym sumieniem daję i polecam fanom thrilleru.

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

Paulinessa
Paulinessa
  7 lipca 2013

Pól odcinka (pierwszego) The Lying Game - jak dla mnie infantylne, oklepane i do tego bohaterzy irytujący. Chyba jednak zrezygnuję z tego serialu.

Paulinessa
Paulinessa
  7 lipca 2013

Equilibrium - plus za dystopijny motyw filmu i Christiana Bale, ale momentami wszystko szło zbyt łatwo i gładko... 7/10

Earth
Earth
  8 lipca 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: Jedyne co mnie rozczarowało to happy end.

To podchodzi pod spoiler. 261d

Konto usunięte
Konto usunięte: jednak liczyłam na bardziej klarowne zakończenie.

Podobno to wszystko były przerysowane, symboliczne efekty anoreksji, ja anoreksję znam tylko z filmów więc nie wiem, możliwe. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Equilibrium

Ta ogromna rola Sean'a Bean'a :rotfl:
Włączyłam ten film kiedyś tylko dla niego, więc wyobraź sobie moją minę jak stało się to co się tam stało :D Ale ostatecznie film trafił do czołówki moich ulubionych.

Notes of a Scandal. Przykry film o błędach i o smutku ludzkiej samotności. O tym do czego prowadzi zaślepienie i o pozorach. Piękna rola Judi Dench. Plus piękny brytyjski akcent, moje uszy były zachwycone. 8/10

Crucible / Czarownice z Salem. Chyba nie trzeba wiele pisać. W końcu zaliczyłam ten bądź co bądź klasyk. W sumie ostatnie dni dużo myślę o ludzkiej głupocie i ten film tylko wzmógł moją pogardę do ogółu ludzkości i poczucie jak puste są tłumy. Tak naprawdę niezmiennie od lat, jakkolwiek by daleko nie posunął się rozwój i edukacja. Ciemnota jest po prostu wpisana w naturę ludzi. 9/10
JFC
JFC
  8 lipca 2013

The Perfect Host(2010) - Dobra komedia z kilkoma niezłymi zwrotami akcji. 8/10

A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III( 2012) - Trochę porypany film który częściowo dzieje się w głowie charliego Sheena, który chyba gra wnim samego siebie. Nieźle się oglądało więc 6/10

Johnson
Johnson
  8 lipca 2013

Evil Dead (2013) - Mocny horror =). Oby wiecej takich filmow zrobia ^^

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  8 lipca 2013
Złodziej tożsamości - miałam ochotę na komedię, niestety ta mnie na początku rozdrazniła więc mimo iż dalej może bym mogła się posmiać to nie wyszło. Glowna bohaterka jest tak irytującą babą, że normalnie prawie zdzarłam kompa ze złości :rotfl:.

Odrzucenie - całkiem inny film niż te które oglądam, ale fajny, chyba zacznę częściej ściągać od Jacga tytuły ;D.

Czarny łabędź - film na który się czaiłam od dawna, w koncu go wlączyłam i sama nie wiem co mam sądzić tak do konca. Portman nawet lubię, jej rola niby spoko, ale coś mnie wkurzało. Jednak ogólnie film na plus, chyba.
:ziober2:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 lipca 2013
Sęp - policjant o wyjątkowych zdolnościach dedukcyjnych – dostaje zlecenie poprowadzenia dochodzenia w sprawie znikających przestępców. Ogólnie nie taki zły jak na polskie kino - ciekawy temat - a z drugiej strony przewidywalny i beznadziejnym zakończeniem z dupy
...Ignorance is bliss...
Johnson
Johnson
  10 lipca 2013
Czas zemsty/Dead Man Down - glowny aktor (Colin Farrel) przeprowadzi akt zemsty przeciwko bosowi amerykanskiej mafi za zamordowanie swojej zony i corki. Bardzo dobre kino filmu akcji. Polecam

Snitch - Syn glownego aktora (Dwayne Johnson) zostaje oskarzony na 10 lat wiezenia za handel narkotykami, przy czym obiecal synowi ze mu pomoze go wyciagnac z pudla pomagajac federalnych w schwytaniu najwiekszego dealera kartelowego El Topo . Film oparty na faktach, daje duzo do zrozumienia. Rowniez polecam