W tym temacie rozmawiamy na temat ZDROWIA, DIET I ĆWICZEŃ . Rozmawiamy o tym jak o siebie dbać, jakie diety stosować i jak ćwiczenia wykonywać by nasze ciało było w najlepsze kondycji.
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
lista tematów
ZDROWIE, DIETY I ĆWICZENIA VOL. 4 strona 24 z 55
Siemaa ;)
Od 2 dni staram się ograniczaj jedzenie, tzn jem niskokaloryczne posiłki co pare godzin, nie jem po 18.
Mam 183cm i waże 68kg. Niby nie jest to dużo, ale ostatnio przybył mi mały brzuszek i boki. Obecnie robię tylko brzuszki a od jutra zaczynam biegac.
Teraz moje pytanie. Ile kalorii dziennie powinnam jeść??
Od 2 dni staram się ograniczaj jedzenie, tzn jem niskokaloryczne posiłki co pare godzin, nie jem po 18.
Mam 183cm i waże 68kg. Niby nie jest to dużo, ale ostatnio przybył mi mały brzuszek i boki. Obecnie robię tylko brzuszki a od jutra zaczynam biegac.
Teraz moje pytanie. Ile kalorii dziennie powinnam jeść??
massacre: cytaty by:
doradca żywieniowy, dietetyk i psycholog Agata Szczerkowska, z Centrum Dietetyki Żywienia i Zdrowia w Sopocie.
nie ma to jak zdanie dietetyka i psychologa którzy nie maja o tym bladego pojecia, psycholog wypowiadajacy sie nt głodówki?
zielona herbata ma działanie antyoksydacyjne, od biedy mozna powiedziec ze detoksykuje.
nie miała bo była mowa o walorach zdrowotnych głodówki :-) a nie o tym ze jest wskazana przed operacja czy badaniem (bo tego nie neguje).
Konto usunięte: nie ma to jak zdanie dietetyka i psychologa którzy nie maja o tym bladego pojecia, psycholog wypowiadajacy sie nt głodówki?
nie ma to jak zdanie studenta podwazajacego czlowieka, ktory juz zdobyl pewne tytuly
kazdy ma sie prawo mylic - ty tez :D
nie odniosles sie do zadnego slowa zacytowanego od razu podwazajac czyis tytul naukowy... tak samo jakby ekonomista nie mial prawa znac sie na prawie
ja sie nie upieram przy swoim, bo prawdopodobnie masz racje - ale sposob w jaki to argumentujesz nie jest odpowiedni
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
ksiądz Natanek tez zdobył pewne tytuły, jesli juz mamy porównywac
massacre: ja sie nie upieram przy swoim, bo prawdopodobnie masz racje - ale sposob w jaki to argumentujesz nie jest odpowiedni
bo nie wiem jak to ubrac w słowa, nawet nie przypuszczałem ze ktos moze w ogóle pomyslec ze to jest zdrowe
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Konto usunięte: Ta religia nakazuje nie jeść mięsa w piątki, no i post ścisły w środę popielcową i wielki piątek. Zbyt dużych wyrzeczeń i głodówek nie ma ;)
taa zly przyklad, pierwotnie jednak odmawiano sobie jedzenia przez jakies 40 dni, nie bede sie sprzeczac bo nie chce mi sie szukac potwierdzenia tego w sieci