W tym temacie rozmawiamy na temat ZDROWIA, DIET I ĆWICZEŃ . Rozmawiamy o tym jak o siebie dbać, jakie diety stosować i jak ćwiczenia wykonywać by nasze ciało było w najlepsze kondycji.
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
lista tematów
ZDROWIE, DIETY I ĆWICZENIA VOL. 4 strona 20 z 55
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Konto usunięte: Jaka jest "bezpieczna" ilośc wypitej kawy dziennie? Zdaję sobie sprawę, że kawa kawie nie równa.
podobno do 300mg kofeiny na dzien jest bezpiecznie, bo chyba o to Ci chodzi tak?
http://coffeetea.about.com/od/caffeinehealth/a/How-Much-Caffeine-Is-In-Coffee-Tea-Cola-And-Other-Drinks.htm - tutaj pisze ogolnie ile kofeiny znajduje sie w kawie i herbacie.
a tak ogolnie to slyszalam, ze niby do 8 kubkow dziennie czy cos w tym stylu,a le nie wiem, ile w tym prawdy
ja od tygodnie nie piję w ogóle, zero używek ani nic takiego. nawet papierosów nie palę, max jednego dziennie. w środę czeka mnie holter.
Konto usunięte: a tak ogolnie to slyszalam, ze niby do 8 kubkow dziennie czy cos w tym stylu,a le nie wiem, ile w tym prawdy
Ja słyszałam, że po 5 ktoś umarł
Konto usunięte: ja od tygodnie nie piję w ogóle, zero używek ani nic takiego. nawet papierosów nie palę, max jednego dziennie. w środę czeka mnie holter.
Ale rzucasz czy to tak tymczasowo przed badaniem?
znalazłam:
Badanie EKG metodą Holtera, (całodobowe monitorowanie rytmu serca, badanie holterowskie - nazwa badania pochodzi od nazwiska twórcy) wykonywane jest aby ocenić aktywność elektryczną serca w ciągu całej doby.
Badanie Holtera zlecane jest przez kardiologa najczęściej w przypadku podejrzenia nieprawidłowej, nierównej pracy serca, zaburzeń rytmu serca, itp.
Konto usunięte: podobno do 300mg kofeiny na dzien jest bezpiecznie, bo chyba o to Ci chodzi tak?
http://coffeetea.about.com/od/caffeinehealth/a/How-Much-Caffeine-Is-In-Coffee-Tea-Cola-And-Other-Drinks.htm - tutaj pisze ogolnie ile kofeiny znajduje sie w kawie i herbacie.
Tak, o coś takiego mi chodziło :)
w sumie jak ktos mial slabe serce to byc moze
Konto usunięte: znalazłam:
Badanie EKG metodą Holtera, (całodobowe monitorowanie rytmu serca, badanie holterowskie - nazwa badania pochodzi od nazwiska twórcy) wykonywane jest aby ocenić aktywność elektryczną serca w ciągu całej doby.
Badanie Holtera zlecane jest przez kardiologa najczęściej w przypadku podejrzenia nieprawidłowej, nierównej pracy serca, zaburzeń rytmu serca, itp.
aaaa.
tak mi sie wydawalo, bo w sumie kofeina w kawie jest chyba jedynym takim ''groznym'' skladnikiem :P