W tym temacie rozmawiamy na temat ZDROWIA, DIET I ĆWICZEŃ . Rozmawiamy o tym jak o siebie dbać, jakie diety stosować i jak ćwiczenia wykonywać by nasze ciało było w najlepsze kondycji.
ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.
Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.
Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
ZDROWIE, DIETY I ĆWICZENIA VOL. 4 strona 23 z 55
z toksyn chlopaczku ;)
odpowiedz swoja uzasadnij
Ja raz na ruski rok robie sobie glodowke, ograniczam sie wtedy do wody i zielonej herbaty - fajniej sie czuje
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
czy to artykuł akredytowany przez lekarza czy zwykłe internetowe brednie ?
nie głodówke tylko wstrzymanie sie od posiłków na okres 6-12h przed operacja (właczając noc), poza tym co ma piernik do wiatraka?
wkleilam z internetu, chyba nie oczekujesz ode mnie, ze bede przepisywac tu ksiazke? wiadomka, ze kopiuj wklej
kiedys sie pytalam lekarza i powiedzial, ze to stary babciny sposob i ze nie ma nic przeciwko, ze faktycznie oczyszcza z toksyn, zeby pamietac jednak by pic duzo wody niegazowanej i zielonej herbaty. nic nie bylo z tekstow, ze pan doktor zaleca, ale powiedzial, ze wtedy czlowiek czuje sie lepiej, lzej itd.
wiesz, ja tam mam to w dupie, bo ja faktycznie sie czuje wtedy lepiej.
dalej nie uzasadniles swojej wypowiedzi ktora rozswietlilaby mi troche, dlaczego to negujesz?
nie wszystko w necie jest bujda :D
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
ach znalazlam bardziej rzetelne zrodlo, moze z nim sie zgodzisz, skoro ty nie chcesz powiedziec co jest nie tak z glodowkami
Wedle propagatorów metody ma to służyć oczyszczeniu organizmu. Nie warto się jednak łudzić, że jest to możliwe. Oczyścić można się jedynie na poziomie przewodu pokarmowego, gdyż uwolnienie tkanek i pełne oczyszczenie organizmu jest niemożliwe do zrealizowania.
znalazlam tez to:
dalej nic nie jest napisane na temat dlugosci takiej niszczacej glodowki?
a i agoosia miala po czesci racje
cytaty by:
doradca żywieniowy, dietetyk i psycholog Agata Szczerkowska, z Centrum Dietetyki Żywienia i Zdrowia w Sopocie.
ja tam sobie nigdy nie robiłam głodówki, ale raz na jakiś czas stosuję dietę oczyszczającą i jest zajebiście. moja energia wzrasta.
http://www.pella.pl/Odzywianie/Odchudzanie-i-diety/Szesc-zasad-detoxu-Gillian-McKeith.html
z tym, że ja przez pierwsze 3-4 dni jem samą surowiznę, a później do 10 dni staram się dojść do normalnego odżywiania, powoli.
to nie dla mnie - w sensie nie potrafilabym systematycznie sobie przygotowywac jakis potraw, o tej o tej to o tamtej tamto - tak z innej beczki, moj kumpel trenuje kulturystyke, ma jakies takie dziwne rzeczy poprzygotowywane w pudeleczkach i nie moze sie z niczym spoznic wiecej niz piec minut - ma budziki poustawiane kiedy ma jesc
no ja się staram. oczywiście nie trzymam się tej rozpiski z linka tylko jem to co tam było napisane, mniej więcej. jem 6 posiłków dziennie wtedy w tym jeden to jakiś koktail.
mi to pomaga, czy zdrowe czy nie - najważniejsze jak ja się po tym czuję, a czuję się rewelacyjnie.
dokladnie, ja sobie robie 2-3 dni na samej wodzie i herbatach zielonych - nie zeby schudnac, ale wlasnie po tym duzo lepiej sie czuje :D
generalnie glodowka oparta tylko na przyjmowaniu plynow pasuje mi bardziej, bo z reguly i tak nie mam czasu jesc, wiec dla mnie to zadne wyrzeczenie tak naprawde.
nieee, takiej to ja bym nie mogła. za bardzo lubię jeść, choć nie wyglądam. ale warzywa i owoce mogłabym jeść bez żadnej przerwy. nawet teraz siedzę i wpieprzam marchewke z rodzynkami