Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1964 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
wyzyskiwanie w tych czasach to nie nowość, ja pracowałam 10 miesięcy w tym całym Reserved, w święta nie święta, zdarzało się że po 12 dni z rzędy, albo po 13h przez kilka dni pod rząd przy stawce 7zł.h. Ale dla mnie się liczyło że praca jest, bo pieniądze z góry nie lecą. Grunt to nastawienie, jeśli się chce zarobić to się zrobi wszystko by zarobić : )
Ciekawe jakie tam Twoje nastawienie dalej by było jakbyś przez 13 h nie miała nawet pół h żeby zjeść coś. :x
Pewnie, że pieniądze z nieba nie lecą ale wykorzystywać też się nie można dać aż zanadto.
W Media nie bez powodu co chwilę szukają ludzi.
Podbijam Madzie, ci co narzekają zawsze sie znajda, wszędzie. I nigdy do niczego nie dojdą, bo bedą szukać Złotego Graala i zmieniać co chwile prace. Trochę pokory nie zaszkodzi, zwłaszcza tym, którzy nie mają ani wykształcenia, ani doświadczenia zawodowego.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Ale to nie jest jednostkowy przypadek a wszystkich pracowników się tak traktuje. ;-) Dobrze tam mają jedynie pracownicy firm z zewnątrz. ;) I mój były nie mówił tego na podstawie swoich doświadczeń ( bo on podlegał Samsungowi a nie Media) a obserwacji innych. To chyba zmienia postać rzeczy ? ;-)
Misiu, myślę, że nikt nie pije bezpośrednio do Ciebie. :D
Ja myślę (mądrości Ziemi), że warto zdobywać różnorodne doświadczenie, nawet robiąc praktyki za darmo, bo może to jeszcze zaprocentować. Jeśli się wykażesz to dobra firma to doceni. Trzeba umieć wykorzystać swoja pozycję jako osoby nowej na rynku pracy i warto na rozmowie kwalifikacyjnej pokazać, że to, że nie mamy doświadczenia jest naszym atutem, bo nie mamy jeszcze złych przyzwyczajeń i nawyków. Że warto w nas zainwestować czas i pieniądze na szkolenia, bo to zaprocentuje naszym oddaniem dla firmy itp. ;-)
No tego nie powinni wymagać Zobaczymy czego oni oczekują. Jak zaczną wyjeżdżać z jakimiś fachowymi terminami, to się zapytam czy chociaż zaglądali w moje CV, bo tam nic o fachowej informatycznej wiedzy nie jest napisane. Nawet w lm apisałam " pomimo braku doświadczenia na podobnym stanowisku ...."
Dokładnie, kto wybrzydza ten nie ma, a początek jakiś musi być.
Znam pełno dziewczyn, każdy weekend po 12 h w reservedzie siedzą i zadowolone, bo odkładają i kasę mają.
U mnie w okolicy są pewne miejsca pracy, do których nie zamierzam iść, po prostu obozy pracy. Co nie znaczy, że gdybym miałą dziecko na utrzymaniu, to bym nie poszła.
Z pracą jest ciężko, jeszcze z moim zawodem, ale wiedziałam na co się porywam, nie jojcze, że nie ma pracy tylko próbuję się ogarnąć jakoś. Tu popilnuje dziecko, tam popilnuję, tu jakieś zlecenie i troszkę keszu jest.
Podziwiam zatem podejście i powodzenia życzę. :-)
Ps. Kwestia godzin nie ma nic do rzeczy, sama siedzę w kancelarii po 10 h dziennie bo robię nadgodziny dobrowolnie i mi to nie przeszkadza. ;) Ale mam przerwy itp. Nie wyobrażam sobie siedzieć w pracy 10 h i nie móc nic zjeść.
To , że zatrudniają 16 latków po ledwie gimnazjum już o czymś świadczy. A jeśli przyjmują doradcę bez żadnej wiedzy w temacie chyba najlepiej świadczy o tej firmie. :-D
Wiadomo , że wszystkiego można się nauczyć ale do tego potrzeba czasu. Ale tam chociaż miał jakąś pewność , że zapracowując się ma szanse na stały etat.
U nas zazwyczaj po tych praktykach dziękują i przyjmują kolejnego..
dlatego myśle,że cie tam coś troche przyuczą w tym ;p
Hej ho :)
Chcialabym sie dowiedziec, czy ktokolwiek z was mial do czynienia ze sklepem: http://www.sugarpillsclth.com/category/sweatshirts ??
Glownie chodzi mi o to jak dlugo trwa realizacja zamowienia (nie do uk, w Polsce).
Bede wdzieczna za wszelakie info :)